pieczen - 12156 przepisów (strona:395/811)

Podsumowanie listopada 216

zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..zapraszam także do wspólnego pieczenia ..Popularna dziesiątka listopada:Pieczone ziemniakiSchabowy wg Magdy GesslerSzybki sernikRogale"marcinskie"Orzeszki z masą z mleka w proszkuKinder pinguiGulasz z piersi kurczakaSałatka z czerwonych burakówMięso wekowanePierniczki

Moje domowe kucharzenie
Mufinki z powidłami 358

pieczenia.W oddzielnej misce olej wymieszać z jajkami i mlekiem. Dodać do suchych składników, dobrze wymieszać.Papilotki napełnić łyżką ciasta, na to położyć troszkę powideł i ponownie łyżkę ciasta. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym 449

kurczaka posypujemy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy olejem, układamy na blasze do pieczenia (również posmarowanej olejem), po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez około 15 - 20 minut.Sos serowy:1.   Do niedużego rondelka wlewamy wino i wsypujemy oregano. Odparowujemy połowę objętości wina.2.   Następnie dodajemy porwany na mniejsze kawałki ser pleśniowy. 3.   Gdy ser się

W kuchni Katie
Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej 239

nabić na patyczki, posypać pieprzem i posmarować marynatą. Odstawić przykryte, najlepiej na całą noc do lodówki.Zamarynowane zawiniątka oczyścić z marynaty i piec na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej około 8 minut. W połowie pieczenia odwrócić.Wątróbki mają wyśmienity smak i kminkowy aromat

Kulinarny karnet Christophera
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 323

moździerzu przyprawy, czosnek, następnie mieszamy z oliwą i nacieramy mieszanką mięso. Odkładamy do lodówki na jakieś 12 h.Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej, Wieprzowina, Wędlina

kuchcikownia
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 201

Składniki: masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, marchew 1,5 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, jabłko winne 4 duże, cynamon 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, bita śmietana 330 ml, cukier puder 1 łyżka, wiórki kokosowe - ile potrzeba, śmietan(...)zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi ciasto jesr rewelacyjnie smaczne, łatwe i warte upieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki z piekarnika 699

miejsce na patyczkach się skończy i do wyczerpania składników. Posypujemy przyprawami i za pomocą pędzelka smarujemy delikatni olejem.3. Szaszłyki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut

Szefowa kuchni
Recenzja książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudii Roden 234

niej przepisów. Kilka z nich, wskazanych poniżej, prezentowałam Wam również na blogu. Potrawy Claudii Roden nie zawiodły mnie ani razu - były proste i smakowały wyśmienicie. Najbliższe mojemu sercu są pieczone pomidory po prowansalsku oraz rewelacyjne danie z trzech składników - libański ryż z soczewicą i duszoną cebulką. Pieczone pomidory z ProwansjiEgipska zupa z soczewicyKurczak z pomidorami i miodemTunezyjska pieczona sałatkaGazpacho

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasteczka Renifery 1097

konsystencję plasteliny, jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, jeśli zbyt suche – śmietany.Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopniW malutkiej miseczce mieszamy sok z cytryny i cukier puder.Czekoladę rozpuszczamy i przekładamy do woreczka strunowego - nie może być zbyt gorące

Ciastkozercy
Owsiankowanie #1 W pakiecie czy bez, śniadanie ważna rzecz! 292

dobre sprawowanie. Niech będzie nagrodą. Owsianka. Owsiankowanie. Bez nadęcia. I sławy. A dla zdrowia. I do kawy. Endżoj.Krótki przegląd tego, co do tej pory owsiankozjadłam.1. Pieczona owsianka truskawkowa 2. Kuskusianka z sosem żurawinowym i czekoladą 3. ElvisiankaMój zdecydowany faworyt, nr 3. To był foodgazm po prostu. I sama nie wiem co jeszcze

bastalena
Ciasto Adwokat bez pieczenia 17930

post Ciasto Adwokat bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 588

miksujemy. Przygotowujemy 3 osobne kawałki papieru do pieczenia. Na każdym odrysowujemy 23 cm okręgi i wykładamy na nie gotową masę bezową. W taki sposób otrzymamy 3 identyczne blaty. Pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (wszystkie blaty jednocześnie). Gotowe blaty wyjmujemy z piekarnika i studzimy.Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia

Mania Gotowania
Makowa gwiazda z ciasta francuskiego 396

lewej w lewo :)  Analogicznie zawijamy wszystkie trójkąty.Pozostałą część białka mieszamy z żółtkiem. Smarujemy gwiazdkę z wierzchu rozmąconym jajkiem. Przenosimy papier z ciastem na blachę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ( z termoobiegiem) przez 15-17 minut, aż ciasto się zarumieni.Pozostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Delikatnie z pomocą łopatki przenosimy ciasto na talerz/półmisek. Pyszna

Moje Kuchenne Rewelacje
Raffaello 708

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam wszystkich miłośników kokosu na pyszne ciasto bez pieczenia o nazwie Raffaello. Ciasto łączy w sobie słone krakersy i masę budyniowo – kokosową. Jest bardzo delikatne, rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu. Post Raffaello pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
355. 189

mamy <3 ( "to jakieś naleśniki? :) To jedno z najlepszych śniadań ever. Roztapiająca się czekolada i sezonowe owoce. *.*Aaa, to już jutro?!A dzisiaj Warszawa, ostatnie pakowanie i pieczenie jagodzianek

More food, love and dreams