pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:71/265)

Roladki z kurczaka z pesto, szparagi w posypce z bułki tartej, czarna soczewica z groszkiem i natką pietruszki oraz sos maślano- 107

Składniki (na 2 porcje): Roladki z piersi kurczaka z pesto: 3 plastry piersi kurczaka  3 łyżki pesto 3 suszone pomidory  3 plastry sera mozzarella  6 plastrów szynki parmeńskiej  szczypta soli i pieprzu  Szparagi z posypką 250 g szparagów zielonych  2 łyżki masła  garść groszku świeżego  natka pietruszki  szczypta soli(...)Każdy z plastrów należy posmarować po jednej stronie pesto, ułożyć kawałek sera mozzarella oraz suszonego pomidorka i zawinąć w rulon. Następnie każdą roladkę owinąć szynką parmeńską. Gotowe roladki należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut.  Soczewicę gotuję w 2/3 szklanki wody na średnim ogniu. Po ugotowaniu doprawiam soczewicę solą. Siekam drobno

Mango Papaja
NAJPROSTSZY SPOSÓB NA DOMOWĄ SZYNKĘ 126

Można ją jeszcze wrzucić na 10 minut do piekarnika, żeby się ładnie zrumieniła, ale ja tak nie robię. Już wkrótce przepis na bardziej skomplikowaną szynkę mojego Szwagra, moczoną przez tydzień, gotowaną w piwie i pieczoną z tłuszczykiem

Cytryna&Co.
Domowa pizza – szybko i smacznie 186

bardzo wolnym ogniu gotujemy do odparowania nadmiaru soku z pomidorów. Odstawiamy do ostygnięcia. Przepis na domową pizzę Przygotowane ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy szynkę i ulubione składniki. Następnie całość posypujemy tartą mozzarellą. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 st. C przez ok. 7-8 minut. Smacznego! Artykuł Domowa pizza – szybko i smacznie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gotowana szynka wieprzowa 87

garnka. Zalewamy ją wodą, następnie dodajemy wszystkie składniki: sól, cebulę, czosnek, majonez, liście laurowe, majeranek oraz ziarenka jałowca. Nasz garnek stawiamy na piec i zaczynamy gotowanie. Od momentu zagotowania się wody odliczamy 9 minut i następnie zostawiamy szynkę w wodzie do wystudzenia na 6-8 godzin. Po upływie tego czasu ponawiamy proces gotowania, ponieważ szynka musi być ugotowana dwukrotnie

Programista w kuchni
Kukurydza pieczona z prosciutto 103

prosciutto które pokroiłam na cieńsze paski. Posypuje solą, pieprzem. Każdą kolbę zawijam w folię aluminiową i układam na blaszce. Piekę 45 minut. Przed końce pieczenia około 10 minut delikatnie odwijam kolby z foli żeby szynka zrobiła się lekko chrupiąca. Podaję ciepłe

wesoła kuchnia
Babka drożdżowa 174

wspominać, ale wtedy do śmiechu mi nie było. Wspominam też ciasto drożdżowe, w formie babek i chlebów. Taka lekko słodka babka wyśmienicie smakowała z szynką i ćwikłą. Czerstwa, idealnie pasowała do ciepłego mleka. Nie piekę zbyt wiele na święta, ale taka drożdżowa baba na stole stać musi! A "słona pascha" w koszyczku to do dziś nie wiem do końca(...)wysypanej mąką krupczatką lub kaszą manną.  Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia, tym razem na 15 minut.  Pieczemy przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni z termoobiegiem (lub do 180 stopni bez termoobiegu).  Na 10 minut przed końcem pieczenia można przykryć wierzch papierem, żeby babka się nie spaliła.  Po upieczeniu polewamy lukrem (cukier puder

bistro mama
Chlebek kukurydziany, mocno serowy... 141

złotawe. Podawaj ciepłe, najlepiej jako akompaniament do dobrej zupy, albo chilli con carne. CO JESZCZE? zostaw garść sera i posyp nim wierzch przed pieczeniem; możesz dodać do ciasta także i inne składniki: grzyby, szynkę, może nawet suszone pomidory?; w wersji dla dorosłych sprawdzi się papryczka chilli

Lejdi of the house
#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 137

kroimy w paski. W miseczce mieszamy ze sobą pieprz, sól i paprykę. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w naszej mieszance i zawijamy w plaster szynki. Układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrapiamy oliwą i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.  Puree ziemniaczane: 0,5kg ziemniaków 100g masła 8-10 łyżek gorącego mleka (lub 2 łyżki śmietany 18%) sól(...)oliwek bezglutenowe przyprawy sól, pieprz ziołowy, tymianek, ostra papryka Marchewki myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy w słupki. Przekładamy do miski, skrapiamy oliwą, dodajemy przyprawy i mieszamy. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 20 minut w 200 stopniach (lub w temperaturze pieczenia kurczaka, ok 40 minut). Sos malinowy sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru 150g mrożonych

Taste of imagination
Świąteczne sałatki 533

cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sałatka ziemniaczana z bobem i ogórkiem

Moja smaczna kuchnia
Schab z jabłkiem i cebulką 153

takiego mięska w lunchboksie na pewno nie pogardzi ten, kto o ciepłym, świeżym obiedzie może tyko pomarzyć, a zadowolić musi się kanapką z plastrem szynki czy sera. Dlatego Kochani idziemy marynować schab, a później pieczemy! Jak nie zjemy z ziemniaczkami/ kaszą/ ryżem, to na drugi dzień spokojnie możemy zabrać do pracy.   Składniki: 1 kg schabu 1 jabłko(...)myjemy. Osuszony nacinamy w odstępach ok 1½cm i nie docinając do końca nadziewamy krążkami cebuli oraz plastrami jabłek. Całość polewamy przygotowaną wcześniej marynatą i przekładamy do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy godzinę, po czym przekładamy do ceramicznego naczynia i podpiekamy jeszcze przez 20 minut, podlewając pozostawionym z wcześniejszego pieczenia sosem

Kuchnia w czekoladzie
Gotowana szynka wieprzowa 140

garnka. Zalewamy ją wodą, następnie dodajemy wszystkie składniki: sól, cebulę, czosnek, majonez, liście laurowe, majeranek oraz ziarenka jałowca. Nasz garnek stawiamy na piec i zaczynamy gotowanie. Od momentu zagotowania się wody odliczamy 9 minut i następnie zostawiamy szynkę w wodzie do wystudzenia na 6-8 godzin. Po upływie tego czasu ponawiamy proces gotowania, ponieważ szynka musi być ugotowana dwukrotnie

Programista w kuchni
PIZZA Z SEREM W BRZEGACH JAK PIZZA HUT + FILMIK 213

DODATKOWO :  300 g żółtego sera 150 g sera mozzarella 150 g szynki 100 g salami kilka pieczarek  1 cebula 1 papryka czerwona(...)wodą, i wokół brzegów rozsypujemy ser, zlepiamy je ku środkowi tak aby ser był schowany.  Placek smarujemy sosem pomidorowym, na to rozkładamy salami, szynkę, pieczarki, cebulę, paprykę czerwoną i posypujemy pozostałym serem. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 - 220 % C, przez około 15-20 minut. Należy uważać aby się nie spiekła

Kulinarne Fantazje Marioli
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ 117

plastrów szynki parmeńskiej plaster masła Wykonanie: W polędwiczce nacinamy kieszeń, oprószamy sola i pieprzem w środku i na zewnątrz. Do kieszeni układamy jeden obok drugiego suszone pomidory, odkładamy na całą noc do lodówki. Na drugi dzień cała polędwiczkę zawijamy ciasno w szynkę( plastry układamy obok siebie, zawijamy) , wkładamy do worka do pieczenia, do którego uprzednio wkładamy plaster masła

Z Majeczką w kuchni
Pizza z szynką, pomidorem, ogórkiem kiszonym i orzechami nerkowca 188

mąki, 20g drożdży, 1/2 szklanki wody, 0,5 łyżeczki cukru, 2,5 łyżki oliwy, szczypta soli, Dodatkowo: 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 cebule, 3 ogórki kiszone, 1 pomidor, 100g szynki. 50g prażonych orzechów nerkowca MAKAR , 50g sera żółtego, sól, pieprz, oregno, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto : W letniej wodzie rozpuszczam świeże drożdże i cukier. Mąkę przesiewam do miski. Wlewam rozpuszczone(...)piórka i szklę na oleju. Szynkę kroję w kostkę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych otworach. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Z ciasta formuję okrąg. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym. Na cieście rozkładam podsmażoną cebulę, plasterki ogórka, pomidora i szynkę. Całość posypuję orzechami nerkowca, przyprawami i żółtym serem. Pizzę piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Psu się przyśnił schab... 168

też obsmażyć na wysokim ogniu przed upieczeniem). Na kotletach układamy równomiernie pigwę i skrapiamy miodem. Na wierzch kruszymy równomiernie trochę roqueforta. Okładamy plastrami szynki- zawijamy w miarę szczelnie a górę "spinamy" gałązką rozmarynu. Pieczemy 15 minut- aż kotlety się upieką (u nas było chwilę dłużej, bo trafiły się nam schaboszczaki słusznych rozmiarów). Jemy ciepłe- w naszym wydaniu z dodatkiem

les mirabelles