pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:67/265)

Pizza na tortilli 131

stopni. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek na odrobinie oliwy. Dodać przecier, jogurt i przyprawy. Posmarować placek tortilli. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę oraz szynkę długo dojrzewającą. Posypać kukurydzą. Ułożyć na papierze i piec 10 minut. Gotową posypać świeżą rukolą. Nie potrzeba ketchupu ani żadnych innych dodatków. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, jeszcze bez rukoli

Karola gotuje
Roladki nadziewane pesto z zielonego groszku 136

pasty. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Przygotowanym pesto smarować każdy plaster fileta i zwinąć w roladkę. Następnie każdą roladkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw

Szalona Kuchnia Eweliny
Polędwiczka nadziewana pesto z zielonego groszku 166

pasty. Następnie dodać pozostały zielony groszek, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Polędwiczki nafaszerować groszkowym farszem, a następnie każdą polędwiczkę owinąć plastrami szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. 4. Gotowe polędwiczki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw. Wiosna już

Szalona Kuchnia Eweliny
PIZZA Z PATELNI 1306

Składniki: ciasto: 150 g mąki 80 ml wody 2 łyżki oleju sól, szczypta łyżka czubata ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 3 łyżki dobrego przecieru pomidorowego 5 plastrów szynki 1,5 szklanki tartej mozzarelli rukola pomidorki koktajlowe zioła prowansalskie Wykonanie: *Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na połowę. *Rozwałkowujemy ciasto. Patelnię smarujemy

Z Majeczką w kuchni
Babeczki cukiniowe 202

Składniki: 20 dkg mąki pszennej 25 dkg cukinii 1 jogurt naturalny 1/3 szklanki oleju 2 jajka 10 dkg szynki 5 dkg żółtego sera 3 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin … Czytaj dalej Babeczki cukiniowe

czarrna od kuchni
Sałatka z brokułem 162

Składniki: 1 brokuł 2 pomidory pół ogórka 20 dag szynki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól

Olga Piecze i Gotuje
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka 153

parmeńskiej Przygotowanie : Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku. Można podawać z Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Sałatka grecka   Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierożki sofficini z szynką i serem 311

Dzisiaj mam dla was włoskie pierożki sofficini z szynką i żółtym serem. Są to pierogi przygotowane z ciasta parzonego, panierowane w bułce tartej i smażone na

Ala piecze i gotuje
Terrina z jajkiem i warzywami 1701

innymi składnikami bez pieczenia. Dzisiaj u mnie terrina z jajkiem, warzywami i szynką jako propozycja na Wielkanoc. Konsystencją przypomina galaretkę, możemy ją przygotować zamiast tradycyjnego pasztetu. Przepis ze strony straga.pl Terrina z jajkiem i warzywami Składniki na keksówkę  4 jajka, ugotowane na twardo 200g mieszanki marchew z groszkiem, mrożonej 4 łyżki kukurydzy konserwowej 100g szynki wieprzowej, pokrojonej

Smak mojej kuchni
Pizza 132

lekko spłaszczone. Układam jest w odstępach od siebie, przykryte ściereczką. Ja ciasto piekę na specjalnym kamieniu do pieczenia pizzy i z czystym sumieniem, każdemu go polecam. Przed ostatecznym pieczeniem, rozgrzewam kamień w piekarniku nagrzanym do 250 stopni (kamień powinien grzać się około 50 minut od ZIMNEGO PIEKARNIKA). W czasie kiedy kamień się grzeje, przygotowuję sos do pizzy(...)łyżką oliwy z oliwek. Następnie nałożyć na ciasto sos i poukładać ulubione dodatki np. chorizo, pieczarki. Następnie ułożyć na cieście mozarellę i posypać oregano. Piec siedem i pół minuty. W przypadku pizzy z szynką prosciutto – szynkę układamy dopiero na upieczonej pizzy. Smacznego

Kuchnia Bon Appetit
Chrupiące bułeczki. 146

drugiej szynkę, mieszamy, piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, blaszkę przykryć folią aluminiową, posmarować oliwą, masę łososiową wypełnić część bułek, pozostałą część masą z szynką, bułki ułożyć na blaszce, włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec około 20 min.( do zrumienienia bułek), przed podaniem przykryć odciętą częścią bułki

Kuchnia Beaty
Kapusta pieczona – na dodatek 421

kapusta daje się upiec. Przy wysokiej zawartości wody pieczenie kapusty musi przebiegać po jej wcześniejszym podziale i wysokiej temperaturze. Trochę strach pomyśleć, ile czasu musiałaby się piec cała główka ;) Z kapusty obrywamy wierzchnie zniszczone liście. Kroimy główkę na pół, starając się zrobić to jak najbardziej przez środek głąba. Dalej kroimy kapustę na ćwiartki i w ósemki – w każdym(...)pieczenia wyłożonej papierem. Piekarnik rozgrzewamy do 220⁰C, kapustę solimy i pieprzymy, a następnie wstawiamy blachę na drugą od góry półkę piekarnika. Pieczemy kapustę 35-40 minut – powinna się widocznie lekko zezłocić na krawędziach i być miękka na wbitym widelcu. Tak naszykowaną kapustę można zjeść nawet samą, z jogurtowym sosem. Ale świetnie pasuje podana do pieczonej lub smażonej wieprzowiny

Karo in the Kitchen
Combo sezonowe 115

szynki. Łączymy całość: Na spód naczynia do zapiekania wykładamy fenkuł wraz z sosem. Na fenkuł delikatnie kładziemy cykorię. Na cykorii układamy szparagi. Całość posypujemy drobniej posiekanymi orzechami włoskimi. Wstawiamy do nagrzanego na 195 stopni C (grzanie góra/dół) piekarnika na ok. 15-20 minut (uważamy, aby szynka nam się nie przypaliła, w razie konieczności podczas pieczenia obrócić

gutfut
babka ziemniaczana z sosem podgrzybkowym... 177

kucharka, czosnek, pieprz, jajka, garam masala i dokładnie wymieszać naczynie żaroodporne 22 cm wysmarowac masłem, obsypać tartą bułką, na dnie i bokach poukładać plastry szynki wlać masę ziemniaczaną, na wierzchu poukładać cztery plastry piec w 180 C około 45 minut, grzanie góra/dół, pod koniec można przykryc folią, aby wierzch się mocno nie spiekł, kroić lekko przestudzone podgrzybki

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 353

solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa ze środka

KasiaiKrzysiu.pl
Szynka po staropolsku 131

przygotowań jest dużą zaletą. Potrzebujemy: 1 kg szynki wieprzowej bez kości 6 łyżek oleju 1 ząbek czosnku po 1/2 łyżeczki: gorczycy, chili, mielonej słodkiej papryki, bazylii, majeranku, cukru, rozmarynu, szałwii, oregano, tymianku i mięty 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 ziarenka ziela angielskiego i 2 owoce jałowca zmiażdżone w moździerzu Szynkę myjemy i osuszamy. Wszystkie zioła i przyprawy(...)nią mięso. Wkładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc, a najlepiej na całą dobę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Następnie szynkę przekładamy do rękawa bądź związujemy sznurkiem (my związaliśmy). Pieczemy około 1,5 godziny, w połowie czasu przekręcając na drugą stronę. W rękawie prawdopodobnie wystarczy 1 godzina.  Smacznego! Madzia My użyliśmy sznurka dostępnego

Marder&Marder Manufacture
Kolorowy domowy pasztet z groszku i szynki 104

zasmażkę i pianę ubitą z 2 białek.  Pozostałe 2 żółtka i pianę ubitą z 2 białek, namoczoną bułkę dodać do masy z szynki i lekko wymieszać.  Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę groszkową, następnie masę szynkową. Górę nakryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut

Tradycyjna Kuchnia
Przepiórka z farszem z żurawiny i purée z zielonego groszku 151

kostkę, dodać żurawinę, drobno posiekany czosnek, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu i wszystko wymieszać z oliwą. Gotowym farszem nadziać przepiórki, owinąć je plastrami szynki i obwiązać sznurkiem, by nie spadły w trakcie pieczenia. Piec 35 minut w przykrytym naczyniu żaroodpornym, w temperaturze 200 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotować purée: zamrożony groszek zalać niewielką ilością wody, doprowadzić

W SMAK
Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym 168

będzie zbyt rzadki) 1/2 pęczka świeżego koperku sól, pieprz, olej 1.Plastry schabu rozbijamy bardzo cienko. Na każdy kawałek kładziemy po plasterku sera i szynki. Zwijamy w roladki, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 3. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do cebuli

Szefowa kuchni
Szaszłyki z brukselki 167

pomidorki przekroić na pół. Ser pokroić na 20 kawałków. Szaszłyki nadziewać na wykałaczki tak aby rozpołowiona brukselka była po bokach a w środku szynka, ser i pomidor. Szaszłyki ułożyć w formie do pieczenia, lekko polać oliwą wymieszaną razem z rozgniecionym czosnkiem i posypać bułką tartą. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut

Jadło i czytadło
Pizza z szynką szwarcwaldzką z serowym brzegiem 160

świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 ząbki czosnku, pozostałe składniki: 250 g krojonych pomidorów z bazylią (w puszce), 50 g szynki szwarcwaldzkiej, 100 -150 g startego żółtego sera, kilka pomidorków koktajlowych, ok 10 szt. całych zielonych oliwek, 1 łyżka kapary, szczypta cukru, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony(...)wypełniony serem, a sosu będzie można dodać więcej, bo się nie rozleje.   Następnie całą powierzchnię ciasta smarujemy zmiksowanymi pomidorami. Posypujemy pozostałym startym serem, dodajemy szynkę, kapary, oliwki i przekrojone na pół pomidorki. Pizzę pieczemy ok. 20- 25 min w temp 220°C. Przed podaniem doprawiamy pieprzem, dodajemy świeże oregano i rukolę. Rada: Pozostałe pomidory w puszce można wykorzystać

Moniki Smakołyki
Sałatka słoikowa 1154

warzywa przetworzone: ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone pomidory, oliwki, kapary, blanszowane różyczki kalafiora i brokuła, gotowany bób, pieczarki marynowane – mięsa: pieczone lub gotowane (np. kurczak, indyk, schab) – wędliny (np. szynka gotowana, polędwica sopocka, chude wędliny dojrzewające) – nasiona (np. dynia, sezam, słonecznik) i orzechy (np. laskowe, migdały i włoskie), bakalie (np. rodzynki, suszona żurawina, śliwki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Parówki w cieście twarogowym 162

nawet smaczniejszą. Bardzo lubi je moja córka, która jest chwilowo fanką parówek. Składniki: 25 dag mąki pszennej 15 dag twarogu półtłustego 8 parówek z szynki (93% mięsa) 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli 4 łyżki mleka 4 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Do miski wrzucamy twaróg, jajko, olej, mleko i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy

upichcic
Ślimaczki z ciasta francuskiego 188

plasterków szynki ( dobrej) 10 dag  sera typy cheddar  WYKONANIE Na płat ciasta rozsmarowujemy  ketchup i ścieramy ser. Układamy kawałki szynki na całości. . Zwijamy i kroimy w cienkie oczka. Pieczemy ok. 15 min w temperaturze 200 stopni SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Zielone gnocchi 139

rukoli , ale doskonały też będzie każdy inny prosty sos. Tutaj mała ściągawka: Pesto z buraka liściowego Mangold Bazyliowe pesto Sos śmietanowy z szynką i gorgonzolą Sos szpinakowy do makaronu Sos z pieczonych pomidorów Sos pomidorowy do makaronu Pesto z rukoli z bazylią Pesto z natki pietruszki i orzeszków Szpinakowe pesto Szybki sos pomidorowy do makaronu Najprostszy sos serowy

Kulinarne przygody Gatity
1448. Placek z szynką 164

książki plus moje małe zmiany.. Ciasto drożdżowe 35 dkg mąki 10 dkg mleka 10 g drożdży 1 łyżka smalcu 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli Dodatki 20 dkg szynki 10 dkg śmietanki wegeta 10 dkg wędzonego boczku 2-3 ziemniaki 2 łyżki posiekanych ziół [ nie dałam] 1 cebula 1 żółtko mielony pieprz czarny Z podanych składników przygotować ciasto drożdżowe(...)śmietaną wymieszaną z żółtkiem i wegetą. N a wierzch rozłożyć grubo utarte ziemniaki i cebulę pokrojoną w kostkę.Oprószyć pieprzem i posypać pokrojonymi w kostkę szynką i boczkiem [podsmażyłam razem z cebulką] , posypać ziołami.Piec przez 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Przepis pochodzi z książeczek z serii  Kuchnia Smakosza..Pierogi, dania kuchni rosyjskiej

Moje domowe kucharzenie
Tarta z kalafiorem 141

Pomidorki przekroić na połówki. Szynkę pokroić w paseczki.  Jajka połączyć ze śmietaną, koperkiem i pieprzem. Schłodzonym ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę. Ułożyć ugotowanego kalafiora, szynkę i pomidorki koktajlowe. Zalać masą jajeczno-śmietanową. Piec przez ok. 35 minut w temperaturze 180 st.C. insertCookd("bf63f240ceb7f9024426a27988e0090a

Pasja Smaku
Pieczona cieciorka z wołowiną 107

ryżem, kuskusem lub zawiniętą w tortille. W każdym zestawie będzie smakowała pysznie. Polecamy Wam również przepis na mega zdrowe śniadanie z pieczoną cieciorką, pieczonym jajkiem, awokado i innymi warzywami. Składniki: 500 g mielonej szynki wołowej 2 puszki cieciorki 1 i 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Szczypta cynamonu Szczypta gałki muszkatołowej 4 drobno(...)piekarnik do 180 st. Cieciorkę odcedź (zachowaj szklankę płynu na później), przepłucz i osusz (staraj się pocierać nasionka ręcznikiem papierowym podczas osuszania, żeby oddzielić skórkę). Wysyp na tackę do pieczenia. Posyp papryką, pieprzem kajeńskim, 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki soli, skrop łyżką oleju, wymieszaj dokładnie i wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. W połowie pieczenia wymieszaj cieciorkę

Niedzielny kucharz
Sałatka z serem wędzonym, kurczakiem i żurawiną 280

domu. Tak jak przewidziałam sałatka jest świetna. Bardzo pożywna, może z powodzeniem zastąpić Wam obiad. Sałatka z serem wędzonym, kurczakiem i żurawiną Składniki: 1 pierś z kurczaka 80 g szynki dojrzewającej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę niecałe pół główki sałaty lodowej około 200 g sera wędzonego(...)ziołami prowansalskimi, słodką papryką oraz czosnkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ser kroimy do grubsze plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy żurawiną. Pieczemy ser około 10 minut. Kurczaka smażymy na złoty kolor. Szynkę również podsmażamy. Sałatę siekamy, pomidory koktajlowe kroimy na ćwiartki. Dymkę siekamy.   Składniki sosu łączymy ze sobą. Sałatę, pomidory, kurczaka, szynkę, dymkę oraz

Mania Gotowania
Domowa pizza 264

łyżeczce bazylii, oregano, pieprzu, soli, czosnku i ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki wody Mieszamy ze sobą składniki sosu w misce. DODATKI DO PIZZY 300 g szynki 160 g salami 500 g pieczarek lub grzybów leśnych 1 duża cebula 400 g sera żółtego 1 słoiczek papryki konserwowej (ok.300g) 1/2 słoiczka czarnych oliwek (75g)   Kiedy ciasto(...)pieczarki podsmażamy i dusimy do miękkości przyprawiając solą, pieprzem i papryką czerwoną. Połowę układamy na pizzy. Następnie kładziemy połowę reszty naszych dodatków - szynkę i paprykę konserwową pokrojoną w kostkę, oliwki posiekane w krążki i utarty ser. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni w piekarniku z termoobiegiem przez około 20 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczeń z dzika 161

gotową sól zmiękczającą. Miałam potrzebę szybkiego przygotowania mięsa i zrobiłam właśnie tak jak przedstawiam. Jeśli ktoś chce może spróbować ...raz na jakiś czas. Mięso piekłam we folii. Składniki : około 80 dag mięsa z dzika - szynka płaska łyżka soli z 30 g opakowania soli zmiękczającej mięso 3 ząbki czosnku rozetrzeć, 2 w całości 1 duże jabłko 1 cebula papryka mielona ostra(...)ostrym widelcem Przełożyłam do rękawa foliowego, obłożyłam je pokrojoną cebulę, dołożyłam obrane, pokrojone na ósemki jabłko, ziarnka jałowca i 2 ząbki czosnku Rękaw zawiązałam, zrobiłam kilka malutkich otworów i piekłam około 20 min. w temp. 220*C, dopiekałam przez około 40 min. w temp.180 *C Upieczone mięso zostawiłam w rękawie do dnia następnego

Proste Potrawy
Galaretka z kurczakiem i szynką 13606

marchewce ułożyć pokrojonego w paski fileta z kurczaka, następnie paprykę i zwinięte w rulonik plasterki szynki. Posypać kukurydzą i ułożyć różyczki brokuła. Wszystko zalać płynnym rosołem i odstawić do całkowitego stężenia. Podawać krojąc na grube plastry. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Przystawki i przekąski Tagged: brokuł , filet z kurczaka , kukurydza , marchewka

https:KKuchniaMniam
domowa szpinakowa pizza chrupiąca... 169

NADZIENIE: szpinak świeży 1 pęczek, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 4 sztuki, cebula 1 sztuka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, mąka pszenna 1 łyżka, szynka parzona 15 dag, pomidory 3 duże, ser feta 1 opakowanie, sos pomidorowy 1/2 szklanki, przyprawa do pizzy 2 łyżki, koperek siekany 1/2 pęczka opłukany dobrze szpinak drobno pokroić, na oleju(...)pomidorowy z papryką chili - posypać przyprawą do pizzy na cieście rozsmarować szpinak plastry szynki pokroić na paseczki i rozłożyć na szpinaku plasrty pomidorów pukładać gęsto na szynce, posypać serem fetą i posiekanym koperkiem piekarnik nagrzać na 210 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - pizzę piec z 35-40 minut pizzę najlepiej kroić lekko przestudzoną, ciasto jest chrupiące dzięki

W Mojej Kuchni Lubię
Razowa pizza z dynią i szynką szwarcwaldzką 96

dynię – nagrzewamy piekarnik na 200°.   Na blaszce do pieczenia wykładamy papier. Plasterki dyni smarujemy z obu stron odrobiną oliwy – możemy to zrobić pędzelkiem lub rozsmarować rękami. Układamy na blaszce aby się nie zachodziły na siebie, doprawiamy z wierzchu solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut aż zmięknie a brzegi staną się(...)pizzy, ale można zrobić idealnie okrągłe pizze. Przekładamy placki na blachy do pieczenia wyłożone papierem do pieczenia.   Ciasto skrapiamy odrobiną oliwy, rozsmarowujemy dłonią. Na oliwę równomiernie rozsypujemy starty na drobnej tarce żółty ser. Na to układamy podpieczone krążki dyni, rozkładamy rozdarte w palcach kawałki szynki oraz mozzarelli.   Wstawiamy pizzę do nagrzanego piekarnika – nie wyłączamy

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania