pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:69/265)

Tarta z polenty z brokułami, szynką i pesto z suszonych pomidorów 140

kaszka będzie już chłodna, dodać jajo i mąkę i dokładnie wymieszać. Następnie dokładnie wysmarować tłuszczem foremkę to tarty (lub użyć papieru do pieczenia) i wyłożyć na nią kaszę. Rozprowadzić równo w formie i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut. W między czasie przygotować pozostałe składniki i pesto. Wykonanie – pesto: W blenderze zmiksować wszystkie składniki(...)szynką i 3 łyżami pesto. Pozostałym pesto posmarować spód podpieczonej tarty i posypać 2 łyżkami startego parmezanu. Następnie wyłożyć na tartę brokuły, szynkę i pomidory. Całość posypać ziołami i serem (opcjonalnie można wykorzystać ser camembert). Całość piec przez 45 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
41 przepisów na dania jednogarnkowe 335

cukiniową gremolatą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z makaronem idealna na imprezę 252

Padło na kolorowe rurki. Sałatka jest pyszna, delikatnie pikantna od przypraw, bo dodałam pieczonego kurczaka. Polecam spróbować! Składniki : * duży filet z kurczaka pieczony czy gotowany - może być wędlina która została nam ze świąt bądź 40g szynki drobiowej * biała część pora * papryka czerwona * pół zielonego ogórka * 4 korniszony * garść startego sera wędzonego * mała śmietana 10% * pół słoiczka majonezu * koperek * sól(...)pieprz Przygotowanie : Mięso bądź wędlinę kroimy w kostkę. U mnie pierś z kurczaka pieczona z przyprawą do kurczaka. Por siekamy w piórka i dodajemy do kurczaka. Kroimy pozostałe składniki w kostkę. Wsypujemy starty ser - idealnie pasuje ser wędzony, ale każdy inny będzie równie dobry. Wszystkie składniki potrząsam w misce, nie mieszam. Przygotowuję sos śmietanowo-majonezowy z dodatkiem koperku

Magiczne Życie Marty
Smaki Bieszczadów 176

ogólnopolskim konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo, gdzie zajęła I miejsce za ser podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim oraz w konkursie III Podkarpackie Smaki Myśliwskie - Agrobieszczady 2016, gdzie zdobyła II nagrodę za pieczeń z sarny. My wyjechaliśmy z zapasem serów z różnymi dodatkami. Bożena Wisła, Bukowiec 73, Telefon: 697 761807 Jak już ktoś będzie w odwiedzinach u Pani Bożeny to dosłownie(...)rodzimym surowcu. Specjalnością masarni są klasyczne, naturalnie wędzone wyroby (byliśmy i sprawdziliśmy wędzarnię) Zakład przerabia miesięcznie ok. 20 ton mięsa, z których powstają szynki, schaby, kiełbasy szynkowe, kiełbasy wiejskie, balerony, kabanosy, polędwiczki, boczki, pieczenie rzymskie, pasztety i salcesony.  Cztery z ich wyrobów, sygnowane określeniem geograficznym z Wierzeic, czyli dawnej nazwy wsi Wierzawice w powiecie leżajskim, wpisane

królestwo garów
Roladki z szynki z nadzieniem serowo warzywnym 547

Dziś mam dla was propozycję dla pyszne roladki z szynki wypełnione kremowym warzywno serowym nadzieniem. Takie roladki można śmiało zjeść na śniadanie, kolację a także

Ala piecze i gotuje
Pizza z serem, szynką, kukurydzą i pieczarkami 146

zrobionym sosem. Na sos układamy ulubione składniki. Ja dałam 2 mozzarelle pokrojone w plasterki, 4 pieczarki cienko pokrojone w paseczki, trochę szynki i kukurydzy. Przygotowaną pizzę wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika 265-275 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok. 15 min. Należy cały czas obserwować pizzę aby nam się nie przypaliła. Jak nabierze rumianego wyglądu to znaczy że jest

Kuchenne Wariacje
Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami 199

niej dość gęsto namoczone morele. Szynkę zawijamy w rulon, który dokładnie zawijamy grubym kuchennym sznurkiem. Wierzch rolady również smarujemy pastą. Mięso układamy na folię aluminiową i zawijamy ją u góry niezbyt ścisło. Przekładamy je do foremki lub naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu, z wierzchu pieczeni zdejmujemy folię, do sosu(...)Podajemy na liściach sałaty, jako przekąskę lub polane sosem z marchewkami i morelami, jako danie główne. Szynka w tej postaci jest pyszna, aromatyczna i krucha. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zawsze, kiedy przygotowuję mięsną pieczeń, właśnie jego wybieram do pomocy. Dzięki niemu, kiedy jemy tak pyszny obiad, wiem, że to nie tylko rozkosz

Kuchenna Kontrrewolucya
Marynowana, pieczona szyneczka 159

składniki * ok. 1,5 kg surowej szynki wieprzowej marynata * 1/2 opakowania soli peklowej * kilka liści laurowych * ziarna jałowca * ziele angielskie * kilka ząbków czosnku przyprawy do mięsa * czosnek , granulowany * przyprawa do pieczeni wieprzowej * mielona papryka słodka * czosnek niedźwiedzi * suszone pomidory bez skórki * tymianek Sposób wykonania Umyć osuszyć, natrzeć solą peklową, obłożyć czosnkiem pokrojonym w plasterki, ziarenkami ziela angielskiego, rozgniecionego(...)dokładnie umyć, osuszyć, do naczynia żaroodpornego wlać nieco oleju, obtoczyć w nim mięso, a następnie obsypać przyprawami, może być dowolna kompozycja. Piec pod przykryciem w temp 180 stopni, ok. 1,5 godziny. Ok. 15 min przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę. Mięso można podawać na ciepło jak i na zimno

Mix smaku
Odchudzona pizza. 522

łyżek wody jogurt naturalny ketchup ząbek czosnku ser żółty (odtłuszczony) szynka (wędlina) pomidor oregano Łączymy wszystkie składniki (pomijając na początku wodę). Wodę dolewamy po łyżeczce sprawdzając konsystencję, gdy wszystkie składniki się zlepią przestajemy dolewać (ciasto powinno być dość suche ale elastyczne). Rozwałkowujemy cienko ciasto, kładziemy na papier do pieczenia. Smarujemy sosem składającym się z jogurtu naturalnego, ketchupy i czosnku(...)proporcje dowolne zależnie od preferencji). Nakładamy ulubione składniki u mnie: odtłuszczony ser żółty, 2 plasterki porwanej szynki (bądź jakiejkolwiek wędliny, którą znajdziecie w lodówce), 2 plastry pomidora. Całość posypuję oregano. Wstawiam do piekarnika na 180st i obserwuję pizzę (ciasto bardzo szybko się piecze), więc pozostawiamy w piekarniku w zależności od tego jak przypieczona ma być pizza. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Mini tarty koperkowe z pieczarkami i szynką pod pierzynką biało-czerwoną 198

podsypując mąką. Ciastem wykładamy foremki do pieczenia babeczek. Widelcem nakłuwamy ciasto, aby nam się nie podniosło. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone w paski pieczarki i nadal smażymy. Pod koniec dodajemy szynkę w paskach, posiekaną drobno papryczkę chili. Doprawiamy solą i pieprzem. Połowę serka(...)pieprzem. Pastę pomidorową mieszamy z szczyptą cukru i soli, dodajemy do drugiej części serka i łączymy składniki. Upieczone babeczki wypełniamy pieczarkami z szynką i na każdą nakładamy biały lub czerwony serek. Babeczki ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy kolejne 15 min.  Przed podaniem każdą babeczkę ozdabiamy świeżym koperkiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem ricotta 252

Składniki / 2 porcje: – 2 jajka – 1 szklanka mleka – 200 g mąki pszennej typu 500 – 100g szynki parmeńskiej – 50 g roszponki – 100g sera ricotta – sól i pieprz Przygotowanie: W misce roztrzepań jajka z 2 łyżkami mąki. Dodać troche mleka, kontynuować mieszanie dodając na przemian mąkę i mleko. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Odstawić ciasto na 10 minut, aby odpoczęło(...)naleśnika. Za pomocą kuchennej łopatki odwrócić naleśnik po jakimś czasie na druga stronę i usmażyć. Zdjąć z patelni i tak samo postepować przy pieczeniu pozostałych. Po upieczeniu smarujemy każdy naleśnik serkiem ricotta, kładziemy plasterki szynki i posypujemy roszponką. Naleśniki składamy w trójkąty Smacznego *z tego przepisu wychodzi ok. 4 naleśniki. Artykuł Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem

I LOVE LIFE
Faszerowane pieczarki ze szczypiorkiem, obiad Hobbita 125

pieczarek , zwykłych , nie portobello mały kawałek wędzonej szynki 1 cebula mały pęczek szczypiorku żółty ser ementaler w plastrach 1 ząbek czosnku 1/ płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka brązowego cukru 1/2 kostki bulionowej grzybowej sól , świeżo mielony , czarny , pieprz do smaku Z pieczarek wykręcamy nóżki i siekamy je drobniutko . Cebulę i szynkę , także drobno kroimy . Podsmażamy na tłuszczu , razem(...)wystygnięcia . Zimny farsz mieszamy z posiekanym szczypiorkiem . Następnie do kapeluszy pieczarek nakładamy farsz i nakrywamy plastrami żółtego sera . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C z termoobiegiem i pieczemy do momentu aż ser zupełnie się rozpuści . Gotowe Takie pieczarki najlepiej smakują jako przystawka do dowolnego dania , bo samymi trudno się nasycić Smacznego !     Artykuł Faszerowane pieczarki ze szczypiorkiem, obiad

Ogrodnik w podróży
Pizza z sosem pomidorowym, bakłażanem, szynką dojrzewającą i oliwkami 207

chili, świeża bazylia, świeży tymianek, świeże oregano, cukier, sól, pieprz dodatkowo: oliwki faszerowane fetą i serem mizithra, 1 bakłażan, 250 g mini mozzarelli, 250 g pomidorków koktajlowych, 200 g szynki dojrzewającej, parmezan, świeża bazylia, świeża rukola Do misy miksera nasyp odważoną wcześniej ilość mąki, drożdży, cukru i soli. Następnie wlej oliwę i stopniowo podczas miksowania dodawaj wodę. Ciasto wyrabiaj(...)części i rozłóż równomiernie na dwie blaszki do pieczenia wysmarowane oliwą lub wyłożone papierem do pieczenia - blaszki o średnicy 35 cm. Tak przygotowane ciasto pozostaw do napuszenia na 20 minut w ciepłym miejscu. Na gotowe ciasto rozsmaruj sos pomidorowy, na który następnie ułóż cienko pokrojone plastry bakłażana, plasterki szynki dojrzewającej, połówki pomidorów i pokrojone oliwki. Na wierzch

Plate of Joy
Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell 164

suszoną natką pietruszki. Mięso z każdej strony oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w skórę (u mnie z uda indyczego) lub w dodatkowe plastry szynki. Aby mięso utrzymało ładny kształt i nie rozpadło się podczas pieczenia filety obwiązujemy sznurkiem lub jak to ja zrobiłam – wkładamy do siatki masarskiej i zawiązujemy końcówki. Przygotowane filety smarujemy rozpuszczonym masłem, oprószamy solą, pieprzem(...)smarujemy masłem i już bez przykrycia zapiekamy na rumiano w 220 ° C. Gotowe piersi kroimy ostrym nożem na plastry, prostopadle do wykonanych nacięć w mięsie. P iersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell podałam jako danie obiadowe z zielonymi kluskami śląskimi, sosem pieczarkowym i surówką ze szpinaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi indyka z szynką

mojewypiekiinietylko