pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:61/265)

Roladki z kurczaka, z sosem i pesto 97

dzisiejszy obiad to inspiracja dania  z programu "Szczypta Smaku"  KLIK Składniki na roladki: 500 g piersi z kurczaka opakowanie 70 g szynki dojrzewającej 1/2 cytryny 1 duży ząbek czosnku polskiego marchewka korzeń pietruszki seler biała część pora pieprz posiekana papryczka chilli Składniki na sos - używamy blendera: papryczka żółta chilli marynowana papryczka pepperoni garść listków bazylii 1 szalotka(...)cytryny). Owijamy w folię i odkładamy na godzinkę. Obrane i umyte warzywa kroimy z paseczki. Warzywa kładziemy na początku mięska i zawijamy. Następnie roladkę owijamy szynką dojrzewającą. Całość zawijamy z sreberko jak cukierka :)  Pieczemy 45 minut - 180 stopni - góra i dół Smacznego

ClauditteMissCooking
Na wielkanocnym stole 218

fasolą i kurczakiem II   Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka żółta Jajka Jajka faszerowane tuńczykiem   Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane chrzanem i szynką   Inne propozycje Chrzan świąteczny Gomółka serowa Żurek Pieczona biała kiełbasa Sos żurawinowo-chrzanowy Galaretka drobiowa   Schab z majerankiem i kminkiem

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z rukoli z szynką parmeńską 275

Pyszna sałatka z rukoli, suszonych pomidorów, szynki parmeńskiej i parmezanu. Świetny przepis na kolację lub lekki posiłek z niewielką ilością węglowodanów. Duża ilość węglowodanów w posiłku może prowadzić do hiperglikemii, szczególnie u osób z cukrzycą typu 2. Ja także staram się nie jeść za dużo węgli na noc i wieczorem wybieram sałatki. Z doświadczenia wiem, że sama sałata(...)sałatki dodaję produkty białkowo-tłuszczowe. Sałatka z rukoli z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i parmezanem jest jedną z moich ulubionych sałat. Lubię ją porównywalnie do innej sałatki z rukolą, w wersji z pieczonym burakiem i serem feta . Składniki na 1 porcję : garść rukoli 20g długodojrzewającej szynki np. parmeńskiej 10g grubych wiórów parmezanu 2 niewielkie suszone pomidory w oleju

Dietolog
Grissini i szynka dojrzewająca 120

wyrośnięcia na około 30 minut. Po czasie wyrastania ciasto dzielimy na 8 równych części, z każdej z nich rolujemy wałeczek, który owijamy szynką Mistrza Jacka. Po owinięciu wszystkich paluchów przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane paluchy wkładamy do piekarnika na 15 minut w 200 stopniach C. Po upieczeniu nasze grissini i szynka dojrzewająca są gotowe

MamaOskarka
ROGALIKI Z WODY 152

wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 - 20 minut do ładnego zrumienienia.   nadzienie z cebuli1-2 sztuki i szynki 4-5 plastrów , plus sos salsa.........Szynkę kroimy w małą kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy trójkąty Układamy ser i szynkę. Posypujemy szałwią,lub bazylią. Formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem(...)Rogaliki układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C............ SOS ....Składniki (na 5-6 słoików): 2 cebule 3 papryki czerwone 3 małe papryczki chili 4 ząbki czosnku 1 i 1/2 kg pomidorów lima 6 łyżek octu z czerwonego wina

w mojej kuchni
Szynka w przyprawach i cebuli pieczona w rękawie. 205

domowej vegety lub sól 1 szklanka przegotowanej letniej wody 1 kg szynki 2 cebule Wykonanie : Szynkę myjemy i osuszmy ręczniczkiem papierowym.Do miseczki wlewamy wodę, olej, dodajemy miód, vegetę, cynamon i mieszamy. Szynkę nacieramy przyprawami, imbirem i polewamy marynatą. Oprószamy solą i pieprzem.Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia, cebulę obieramy i kroimy w ósemki.Przekładamy do mięsa razem(...)końce worka i odkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień mięso z rękawem przekładamy do blaszki lub brytfanki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 2 godzin co najmniej. Po włożeniu widelca mięso musi być miękkie. Powiem Wam że moja szynka poszła na kanapki, smakowała wybornie. Upieczoną szynkę najlepiej odstawić na co najmniej godzinę. Jeśli przeznaczycie ją na kanapki wtedy

Sama słodycz i szczypta chili
Szybka tarta ze szparagami, porami i serami 167

gorgonzoli kilkanaście liści mięty (dałam odmianę omszoną) kilka plastrów sera typu mozzarella pieprz Formę wykładamy papierem do pieczenia, a potem ciastem francuskim, pamiętając o wykonaniu rantów. Przygotowujemy nadzienie:  Pory dobrze opłukać i pokroić na półtalarki. Rozdrobnić szynkę. Szparagi opłukać i przełamać. Twardsze części pokroić na drobne kawałki, miękkie części - na grubsze kawałki. Zostawić w całości główki szparagów. Wymieszać(...)pory z szynką i szparagami. Wyłożyć na ciasto. W palcach porwać na kawałki liście mięty i posypać nimi tartę. Rozdrobnić gorgonzolę i układać na tarcie w miarę równomiernie. Całość posypać zmielonym pieprzem. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli. A żeby nie zapomnieć, że mamy wiosnę, położyć jeszcze miękką część szparaga. Piec ok. 30 minut w temp. 175 stopni C.   Pomysł

Weekendy w domu i ogrodzie
SMAŻONA SZYNKA WIEPRZOWA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SOSEM POMIDOROWYM 232

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki na szynkę: 350 g szynki wieprzowej, 1/4 małej papryki czerwonej, sól, pieprz cayenne, curry, zioła toskańskie, 2 małe cebule, ząbek czosnku, olej. Składniki na ziemniaki pieczone: około 10 średnich ziemniaków, czosnek niedźwiedzi, sól, 7 łyżeczek oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, zioła prowansalskie, papryka słodka(...)kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekam. Szynkę wraz z cebulą, czosnkiem i przyprawami podsmażam na oleju do zarumienienia. Następnie dodaję paprykę. Smażę około 15-20 minut do miękkości mięsa, często mieszając. Ziemniaki kroję w kostkę, układam na brytfance, obsypuję przyprawami i polewam olejem. Piekę około 20 minut w 240 stopniach. W trakcie pieczenia mieszam 2-3 razy. Sos: Cebulę

JejKuchnia
Warsztaty z Gorenje i włoskie smakowitości - 28 listopada 2015 161

wspaniałej zabawy w kuchni. Włoskie menu przygotował Wojtek Lewandowski, i pod jego kierownictwem dzielnie szykowaliśmy pyszne dania.  Na początek sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą - rewelacja następnie - Sandacz po friulijsku, czyli ryba z szynką parmeńską i borowikami (Friuli Wenecja Julijska to nieduży region w północno-wschodnich Włoszech  ze stolicą w Trieście). Na koniec risotto z giczą

Stare Gary
Szynka pieczona 144

drugi dzień obsmażyć szynkę z każdej strony, na dobrze rozgrzanej patelni, (na którą wcześniej wlewamy maksymalnie łyżkę oleju, u mnie smalec) przez 2-3 minuty.  Włożyć szynkę z powrotem do naczynia i taplać ją w resztkach marynaty. Zetrzeć jabłko ze skórką ( ja pokroiłam na drobno), obsypać posiekaną cebulką i  czosnkiem Po wierzchu posypać szynkę szczyptą słodkiej czerwonej papryki(...)nagrzanego piekarnika do 190 *C  Po 20 minutach obniżyć temperaturę do 180 *C i piec przez 30 minut. Ostatnie 10-15 minut zmniejszyć temperaturę do 160 *C Tak naprawdę chodzi o to, żeby szynka upiekła się jednolicie bez czerwonego środka. Wyjmujemy szynkę i nie odkrywamy pokrywy. Studzimy i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki przed spożyciem, bo wtedy

Proste Potrawy
Kanapka klub z indykiem i boczkiem 147

cienkich plastrów surowego boczku 12 kromek chleba tostowego 15 dkg plastrów szynki z indyka 6 łyżek majonezu 6 łyżeczek musztardy mała główka sałaty (10 dkg) 1 duży pomidor (lub kilka pomidorków koktajlowych) Jak przygotować kanapkę z szynką i boczkiem . Kromki chleba ułożyć na blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 3 minuty(...)chleba położyć na talerz, posmarować po wierzchu musztardą. Na musztardzie ułożyć plastry boczku, sałatę i przykryć drugą kanapką posmarowaną od wewnątrz musztardą. Wierzch kanapki posmarować majonezem, na majonezie ułożyć szynkę z indyka a na szynce pokrojone plastry pomidorów. Przykryć trzecią kanapką posmarowaną od wewnątrz majonezem. Kanapka klub z indykiem i boczkiem Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kanapkę z szynką

mecooks
Sznycel wiedeński z domowymi frytkami 148

Pokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 489

szałwii. Na koniec wyciskamy sok z cytryny, który razem z sokami z patelni tworzy apetyczny sos. Saltimboccę z kurczaka polecam podać z pieczonymi ziemniakami i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych. Zamiast włoskiego prosciutto możecie wykorzystać szynkę szwarcwaldzką. ➤Kliknij - Przepis na saltimboccę z kurczaka Środa -  Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem Spolszczona frittata z burakiem, wędzonym pstrągiem, ziemniakiem(...)sałatki z pomidora, cebuli i ogórka konserwowego. Proporcje w zalinkowanym przepisie starczają na 2 duże porcje, w ebooku przeliczyłam przepis na 4 osoby. Wymyśliłam też, że skoro dzień wcześniej pieczemy ziemniaki do saltimbocci, możemy zrobić ich więcej i część dodać do frittaty. ➤Kliknij -  Przepis na frittatę z wędzonym pstrągiem Czwartek - Jednogarnkowy makaron ze szpinakiem i serem Każdy Włoch powie

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta francuska - absolutna rewelacja 194

mozzarella light (polecam Mlekovita lub Zott) 250g sera camembert (polecam President Light 12% lub Turek Figura 28%) 4 duże pomidory lub ok. 20 koktajlowych suszone oregano rukola kilka plastrów szynki drobiowej garść czarnych oliwek  oliwa extra virgine świeżo mielony czarny pieprz Składniki na pesto pomidorowe: 150 g odsączonych suszonych pomidorów 4 łyżki zalewy ze słoika z suszonymi pomidorami(...)minut. Jeśli mimo dociążenia w spodzie ciasta pojawią się pęcherze powietrzne, wystarczy przekłuć je wykałaczką. W między czasie kroimy sery, pomidory, szynkę i oliwki w plasterki. Po 25 minutach podpiekania spodu - zdejmujemy blachę i pieczemy go jeszcze przez 8 minut, aż się ładnie zarumieni. W trakcie tych 8 minut proponuję dwukrotnie otworzyć piekarnik i przyklepać delikatnie ciasto, jeśli

Spektrum Smaku
Zielone szparagi w szynce parmeńskiej z sosem holenderskim 337

plastry szynki – zaczynamy od dołu i okręcamy ku górze. Ułożyć na blasze (lub w naczyniu żaroodopornym) wyłożonym papierem do pieczenia, posypać pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 8-10 minut (szynka musi się lekko zrumienić, a szparagi będą kruche). Sos holenderski przygotowujemy ręcznie. Na upartego można mikserem, ale to nie jest to samo

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania