pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:58/265)

Pieczeń z warzywami 183

pieczeni z żurawiną , przyszedł czas na pieczeń z warzywami. Składniki: 800 g mięsa mielonego z szynki, 8 średniej wielkości pieczarek, pół dużej czerwonej papryki, duża cebula, 2 łyżki posiekanego lubczyku, jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, sól czosnkowa, pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i wraz z papryką kroimy(...)większą kostkę. Do mięsa dodajemy warzywa, lubczyk, jajko, bułkę tartą i mieszamy. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczemy w keksówce przez około godzinę w 180 stopniach

Lena Gotuje
Roladki z piersi kurczaka i łososia 233

Przepis na pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowanej łososiem w chrupiącej szynce prosciutto. Zaskakujące i bardzo smaczne połączenie. Połączenie mięsa drobiowego i rybiego? Przyznam się, że to był eksperyment, jednak bardzo udany, więc dzielę się z Wami przepisem na roladki z piersi kurczaka z łososiem zawinięte w szynkę prosciutto. Z jednej strony jest na bogato, bo i kurczak, i łosoś(...)pierś kurczaka. Zawinąć w roladę. Szynkę parmeńską rozłożyć na desce tak, aby plastry na siebie nachodziły. Roladę owinąć ciasno w plastry szynki. Zamiast szynki wolno dojrzewającej można użyć cienkich plasterków boczku. Tak przygotowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i zapiekać 25-30 minut. Szynka na wierzchu powinna stać się lekko przypieczona i chrupiąca

Dietolog
,, Lasagne z chleba tostowego’’ 152

cebula łyża oleju Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 260*C. Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i bazylią. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia a następnie układamy warstwę chleba na to wylewamy troszkę sosu śmietanowego. Układamy szynkę i żółty ser. Przykrywamy kolejną warstwą chleba i wykładamy wszystko aż powstaną 3 warstwy. Na wierzch ostatniej układamy oliwki, plasterki pomidora, paprykę, plastry

Podróż w kulinaria
Ziemniaczana sałatka z selerem naciowym i szynką 294

łodyg selera naciowego 300 g szynki konserwowej wieprzowej 6 ziemniaków SOS: 400 g jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz czarny Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach do miękkości. Wystudzić i ściągnąć skórkę. Pokroić w 1 cm kostkę i przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i posiekane łodygi selera razem(...)listkami. Czosnek rozetrzeć, koperek posiekać i dodać do jogurtu, doprawiając go solą i pieprzem. Sos wymieszać razem z warzywami i szynką. Najlepiej zrobić to jakąś godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , koperek

https:KKuchniaMniam
Śniadaniowa pizza z jajkiem, szynką parmeńską, oliwkami i pomidorkami 124

cukru  1/3 szklanki oleju rzepakowego  1/2 szklanki ciepłej wody  Dodatki: 7-8 jaj  szklanka czarnych oliwek  szklanka pomidorków koktajlowych  4-8 plastrów szynki parmeńskiej  1/3 szklanki kwaśnej śmietany  sól, pieprz, majeranek  Mąkę mieszam z sola, cukrem i drożdżami. Dodaję olej i wodę, wyrabiam ciasto. Jeśli jest zbyt płynne dodaję mąki(...)wyrośnięcia na 10-15 minut. Tym razem z pospiechu nie zrobiłam tego i od razu posmarowałam wierzch śmietaną, posypałam majerankiem, wbiłam jajka i udekorowałam szynką parmeńską, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Wierzch doprawiłam solą i pieprzem. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut. Podałam na ciepło z guacamole.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą 117

średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO PRZEPISU 250 g startego sera żółtego 8 plasterków cieniutko pokrojonej szynki parmeńskiej słoiczek czarnych oliwek (240g) 2 garści rukoli oliwa z oliwek Przygotowywania rozpoczynamy od przygotowania ciasta dokładnie według TEGO PRZEPISU . W czasie kiedy nasze ciasto rośnie zajmujemy się sosem pomidorowym(...)oliwek (dzięki temu ciasto nie wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Placek posypujemy obficie startym żółtym serem i układami na nim plasterki szynki oraz pokrojonej na mniejsze kawałki oliwki. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Upieczoną pizzę posypujemy rukolą i podajemy. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup

PatiGotuje
Pizza razowa z szynką parmeńską 200

zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pizzę smarujemy sosem i układamy szynkę parmeńską oraz mozzarellę. Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 8-10 minut. Ciasto powinno być lekko zarumienione. Dekorujemy świeżym szpinakiem i kilkoma plasterkami świeżej szynki parmeńskiej.     Artykuł Pizza razowa z szynką parmeńską pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
WYTRAWNE GOFRY – SEROWE Z JAJKIEM SADZONYM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 180

idealny przepis na chrupiące gofry z aksamitnym maasdamerem i ziołami! Idealne zarówno solo ( zwłaszcza na gorąco! ), jak i z dodatkami – wg. mnie idealnie pasuje świeże jajko sadzone, słona szynka parmeńska oraz świeże zioła. Pysznie, sycąco i szybko! Takie gofry są świetnym pomysłem zarówno na leniwe, sycące śniadanie, szybki, lekki obiad, jak i kolację na ciepło! Zakochacie się(...)przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka ( białka zostawiamy! ). Dodajemy mleko oraz olej. Dodajemy tymianek, czosnek, sól i pieprz. Dodajemy ubite na pianę białka. Dokładnie mieszamy.Wylewamy porcję na nagrzaną i natłuszczoną gofrownicę, układamy porcję zółtego sera. Przykrywamy jeszcze niewielką ilością ciasta. Pieczemy na złoto. Podajemy na gorąco z jajkiem sadzonym, szynka parmeńską i świeżym szczypiorkiem! Pycha

Ostra na Słodko
Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką 148

window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → P ieczony schab z morelami i śliwkami → Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem → Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata → Zrazy wołowe → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym

Oryginalny smak
Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką 169

window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → P ieczony schab z morelami i śliwkami → Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem → Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata → Zrazy wołowe → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym

Oryginalny smak
Forszmak z pieczarkami 377

łapcie za noże i także róbcie forszmak.  Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Kardamonovy
Kebabowa surówka z pekinki 4168

przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy ( mała ) 3 ogórki , korniszony 1/2 małej cebuli

Ogrodnik w podróży
Roladki rybne otulone szynką z sosem bazyliowo - groszkowym 145

ryby, pieprzem i wymieszać z drobno posiekanym koprem. Odstawić na około 30 minut. 2. Po tym czasie każdy filet posmarować serkiem i owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. 3. Sos: bazylię, czosnek, orzechy ziemne, migdały, parmezan i oliwę z oliwek zmiksować blenderem

Szalona Kuchnia Eweliny
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 215

domyśli się jak szybko udało się go zrobić. Taki surf and turf dla fanów polskich wersji międzynarodowych klasyków. Składniki: ok 300 g gotowego schabu wieprzowego pieczonego w kawałku (może być też wędzony lub szynka) 2 puszki tuńczyka – dokładnie odsączone z zalewy 3 czubate łyżki majonezu lub jogurtu greckiego świeżo zmielony pieprz 7 ogórków kiszonych pokrojonych w drobną kostkę garść

Ugotowane pozamiatane