pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:197/377)

Kurczak pieczony z farszem 292

kości; podobnie postępujemy z udkami; w następnej kolejności oddzielamy mięso na grzbiecie a na koniec z piersi. Staramy się nie uszkodzić skórki.    Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na czas przygotowania farszu.    Kroimy natkę pietruszki i suszone pomidory.    W maszynce mielimy wątróbkę, pierś z kurczaka, czosnek i bułkę,  namoczoną wcześniej w mleku(...)dodajemy pietruszkę i mieszamy. Farszem napełniamy wnętrze kurczaka i udka, formujemy i zszywamy dratwą. Skrzydełka spinamy wykałaczkami. Posypujemy papryką, skrapiamy olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.    Pieczemy w temperaturze 160 st. C ok. 70 minut.    Wyjmujemy, pozbawiamy wykałaczek i nici i gotowe.    Smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Smacznego

Maminek kulinarny
Szynka pod czerwoną pierzynką 150

Marynata: 2 łyżki majonezu domowej roboty mieszanka ziołowa ( tymianek, papryka słodka, chili, rozmaryn, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, oregano, suszony czosnek, suszona cebula, sól, majeranek) Wykonanie: 1 dzień: Szynkę myjemy i osuszamy. Mięso obsypujemy mieszanką ziołową, wierch szynki smarujemy majonezem, w ten sposób mięso odstawiamy na 24 h do lodówki. 2 dzień: Czerwona kapustę szatkujemy i sparzmy. Naczynie żaroodporne smarujemy(...)kładziemy warstwowo obraną jedną cebulę pokrojoną w piórka, zamarynowaną szynka, sypiemy rodzynki, cebula, kapusta czerwoną, parę listków laurowych oraz na samym wierzchu wszystko posypujemy łyżeczką zmielonych prawdziwków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez  20 min, następnie zmniejszamy do 160 (termoobieg)i pieczemy przez godzinę. Smacznego

kgwjanczewo
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 172

wrzątku przez 5 minut. Podgotowane warzywa odcedzamy.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek, następnie dodajemy mięso mielone. Smażymy aż do uzyskania szarego koloru mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie mięso przesuwamy na boki woka i dodajemy pokrojony w drobną kostkę fenkuł oraz drobniutko posiekaną papryczkę chili. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy ryż oraz posiekaną(...)minut. Gotowym farszem wypełniamy cukinie oraz papryki. Na wierz układamy tartą mozzarellę. W ten sposób nafaszerowane warzywa, układamy w woku i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do max. 160 stopni. Pieczemy do momentu roztopienia się sera. Czyli około 10 minut. Nadziewane cukinie możemy podawać z pomidorowym sosem Wok granitowy non-stick Ballarini GRANITIUM  mile mnie zaskoczył, głównie dlatego

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 254

czasie kiedy ziemniaki się gotują, przygotowujemy część mięsną. Cebulę kroimy a marchewkę ścieramy na tarce. Cebulę podsmażamy na oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone, które przyprawiamy solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już usmażone, dodajemy czosnek, marchewkę, koncentrat i podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw. 3.Ser ścieramy na tarce. Ugotowane ziemniaki ugniatamy, dodając sól, pieprz, gałkę muszkatołową, kurkumę(...)były trochę bardziej zbite niż tradycyjne puree. Całość mieszamy z 1/2 przygotowanego sera. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowane mięso a na wierzch ziemniaki. Polewamy kilkoma łyżkami mleka i posypujemy pozostałym żółtym serem.  5. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach

Szefowa kuchni
Z dalekich wypraw #1 Kwintesencja angielskiej prostoty 307

puree. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyłam na oliwie, dodałam mięso i smażyłam 7-10 min. Na końcu wrzuciłam marchew z groszkiem, wymieszałam i smażyłam ok. 5min. Doprawiłam.  Mięso przełożyłam do żaroodpornego naczynia, na nim rozłożyłam ziemniaczane puree.  Zapiekałam przez 25min. w 200st. Pod koniec pieczenia  wierzch posypałam startym serem. Po wyjęciu z piekarnika, odczekałam

bastalena
DOMOWA MASA MAKOWA 172

lodówce, a przed samym pieczeniem dodać ubite na sztywno białka, które dodatkowo odpowiednio zwiążą masę. Pracę możecie sobie oczywiście jeszcze ułatwić, kupując mielony suszony mak, wtedy omijacie oczywiście jego mielenie. A już jutro zapraszam Was na cudowne makowe ciasto, które zachwyci Was nie tylko smakiem, ale również swoim wyglądem :))) Do jutra!  SKŁADNIKI: 500 g suchego maku woda(...)skórka otarta 1 pomarańczy skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki masła około 1 szklanka miodu  2-3 łyżki brandy (opcjonalnie) DODATKOWO (przed samym pieczeniem wybranego ciasta): 5 białek ubitych na sztywną pianę na 500 g maku WYKONANIE: Mak przełóż do garnka i zalej wrząca wodą ponad jego poziom. Gdy woda całkowicie wchłonie

Słodko-Słony Świat Ilony
,,Tort Spaghetti’’ 177

spaghetti pomidorowego 150 g sera żółtego 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody 4 łyżki przecieru pomidorowego Jamar sól himalajska Stovit , pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka Sposób przygotowania: Na patelni smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę, następnie wrzucamy mięso mielone i dusimy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy(...)wykładamy na przemian warstwę spaghetti, sos mięsno- pomidorowy, starty ser, następnie wykładamy ponownie pozostałą warstwę spaghetti, sos mięsno- pomidorowy, lekko dociskamy. Wierzch posypujemy startym serem, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pieczone kotlety pieczarkowe z sosem cukiniowym 156

Zapraszam po krótkiej przerwie na kolejne pyszne danie. Tym razem upiekłam kotleciki z pieczarkami. Polecam #lowicz Składniki: 500 g pieczarek 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 jajko pół łyżeczki soli i pieprzu łyżeczka pokrojonych suszonych pomidorów 1 łyżka mąki 1 łyżka oleju sos: 1 szkl cukinii(...)kroimy na drobno. Przesmażamy na łyżce oleju, aż woda wyparuje, studzimy. Do miski przekładamy przesmażone pieczarki, kaszę jaglaną, orzechy, jajko, przyprawy i mąkę, mieszamy razem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy spore kotlety i układamy je na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. W czasie gdy pieką się kotlety robimy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zapiekanka mięsna z makaronem i szpinakiem 606

Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Smażymy na patelni, po kilku minutach dokładamy mięso mielone. Gdy zmieni kolor dolewamy wodę. Dodajemy kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Na końcu mięso mieszamy z makaronem. W osobnym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając(...)Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żółty ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Na dnie wykładamy połowę mięsa, sera oraz szpinaku. Tak samo robimy z drugą warstwą. Gotową zapiekankę pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 20 minut

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa w meksykańskim stylu 169

oleju. Dodajemy mielone mięso, majeranek, paprykę słodką i chili. Smażymy do momentu aż mięso będzie miękkie. Pieczarki kroimy w półplasterki i podsmażamy na osobnej patelni. Dodajemy pokrojon ą  w kostkę czerwon ą  paprykę i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy czerwon ą  fasolkę, kukurydze, pomidory z puszki, wyciśnięty przez praskę czosnek, usmażone mięso i przyprawiamy do smaku(...)osolonej wodzie, Następnie odcedzamy i wykładamy na wysmarowan ą  olejem blaszkę. Na makaron wylewamy sos. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch sałatki. Pieczemy w 170 stopniach, do momentu aż wierzch zapiekanki będzie złocisty (ok 30 min). Smacznego

kulinarne odsłony pati
Gołąbki mięsno – pieczarkowe w śmietanowym sosie 157

wpasowały się idealnie . Po prostu pychotka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 6-8 pieczarek – tyle ile zostało w lodówce 1 duża , świeża, kapusta biała 1/2 szklanki ryżu – surowego 1 mała cebulka sól , pieprz(...)szklanka rosołu mąka rozprowadzona w wodzie do zagęszczenia sosu . koperek do posypania Pieczarki z cebulką drobniutko kroimy , wręcz siekamy i podsmażamy na złoty kolor na patelni . Odstawiamy do wystygnięcia . Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy pieczarki z cebulką ,surowy, nieugotowany ryż , sól , pieprz do smaku i dokładnie mieszamy -wyrabiamy na jednolitą masę . Kapustę spażamy w dużym garnku we wrzątku

Ogrodnik w podróży
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej i piwie 357

ViolaPassion  Schabowy ,mielony ,mielony ,schabowy. Dość !!!!! Jesteście znudzeni jak ja? Czas na wspaniałe danie. Przedstawiam wam karkówke miękką i soczysta. Doskonałe danie które  można podać z ziemniakami . Składniki : 1 kg kartkówki 4 ząbki  czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1/2 szklanki piwa 0.5 kg kapusty kiszonej Sól,pieprz Sposób: Jak zawsze przy mięsie Doradzam(...)Zamarynowac na całą  noc w wodzie ,czosnku,majeranku i soli. Pozostawiając  w lodówce. Rozgrzewamy  piekatnik do 200C Wkładamy  nasze mięso  do naczynia żaroodpornego. Wczesniej posypujemy majerankiem ,pieprzem i tymiankiem. Pieczemy,  zmniejszając temperaturę do 180C około  45 minut .(pamiejatajmy  o przywróceniu mięsa w połowie  czasu) Nie przykrywamy musimy zapiec nasze mięso . Następnie

Viola cooks with passion
Polędwiczki wieprzowe smażone 447

mięsa wynosi tylko 110 kalorii. Dodatkowo nie zawiera cholesterolu ani węglowodanów. Jest to doskonałe mięso dla osób dbających o swoją sylwetke. Moja propozycja przyrządzenia polędwiczek jest prosta, ale za to bardzo smaczna :) Składniki: dwie polędwiczki wieprzowe 1 łyżka masła 3 łyżki oleju sól świeżo mielony pieprz Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry o grubości około(...)pieprzem. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Ja podałam polędwiczki z ziemniakami z wody i  sałatką z pieczonych buraków

kuchnia doski
Pieczeń rzymska z jajkiem 192

namoczyć w wodzie, osączyć. Mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, bułkę, jajka, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę posmarować olejem, posypać delikatnie bułką tartą, wyłożyć połowę mięsa, zrobić małe wgłębienie i włożyć ugotowane i obrane jajka. Na wierzch wyłożyć pozostałe mięso i delikatnie posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Tort makowo-jabłkowy 162

masę jabłkową, wyłożyć resztę masy makowej, następnie resztę masy jabłkowej. Wyłożyć orzechy w miodzie,wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec 1 godzinę i 10 min (forma 20 cm), forma 23 cm piec około 50 – 60 min. Jeżeli orzechy zaczną się bardzo przyrumieniać, formę z ciastem od góry przykryć folią aluminiową. Wyjąć z piekarnika pozostawić w formie(...)zmielony można kupić w Lidlu, ewentualnie jeżeli nie macie suchego zmielonego maku, wieczór wcześniej należy mak sparzyć wrzątkiem, dobrze odcedzić i przemielić 3 razy przez maszynkę do mielenia mięsa (najdrobniejsze oczka). Smacznego! Tort makowo-jabłkowy Tort makowo-jabłkowy Tort makowo-jabłkowy Tort makowo-jabłkowy Tort makowo-jabłkowy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Masa jabłkowa: 1 kg jabłek

moj przepis na