pieczarki - 22435 przepisów (strona:679/1496)

GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 228

kaszanki.   Składniki: około 500 g  mięsa łopatki wieprzowej / wołowiny gulaszowej /szynki / gulaszowe z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki 1 bakłażan 300 g pieczarek 250 ml bulionu  2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2-3 łyżki przyprawy do gulaszu firmy PRYMAT 3-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka mąki(...)ziele angielskie.   Dodałam następnie pokrojoną w kostkę marchewkę i obranego ze skórki bakłażana. Po rozgotowaniu oprócz smaku, zagęści nam gulasz.  Kolejny składnik to pokrojone w plasterki pieczarki.  Wszystko wymieszałam i podsmażyłam.  Wlałam bulion, sos sojowy i około 0,5 litra gorącej wody. Dodałam grzybki. Dodałam przyprawę do gulaszu   i pozostałe przyprawy. Przykryłam i gotowałam

potrawyregionalne
KASZA PĘCZAK Z WARZYWAMI 198

kaszy jęczmiennej pęczak firmy KUPIEC (ilość zależy od tego ile chcecie ugotować dania) 1 bakłażan 1 mała cukinia 1 cebula kawałek białej części pora 1 marchewka 4-6 szt. pieczarek 2-3 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1 l bulionu Przyprawy : 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, po łyżeczce: tymianku, oregano, estragonu, bazylii, chili pieprzu cayenne, słodkiej czerwonej(...)kostkę cebulę. Dodałam plasterki pora i starty czosnek. Lekko posoliłam.  Następnie wrzuciłam plasterki marchewki  i kawałki czerwonej papryki.  Po około 3 minutach wsypałam pokrojone w plasterki pieczarki. Kolej na kawałki cukinii i bakłażana. Wsypałam przyprawy i wlałam szklankę bulionu.     Podsmażyłam je przez około 10 minut. Warzywa przełożyłam do miski jak były jeszcze półtwarde. Teraz

potrawyregionalne
Fasolka szparagowa zapiekana z grzybami / Green bean and mushroom bake 226

porcji) Składniki: 450 g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej, umytej i z obciętymi końcówkami 2 grubsze plastry boczku, pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, w plasterkach sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki mąki 1 szklanka bulionu z kurczaka 1 szklanka śmietanki 36% 1 szklanka startego sera cheddar lub innego ulubionego żółtego(...)Rozgrzej żeliwną, dostosowaną do zapiekania w piekarniku średnią patelnię, włóż boczek i smaż mieszając przez 5 minut. Następnie włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Wmieszaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem i smaż kolejne 4 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Włóż czosnek, smaż przez kolejne 30 sekund, następnie wmieszaj mąkę i smaż kolejną minutę. Wlej bulion i gotuj

karmelowy
Bitki wieprzowe i sos pieczarkowy 106

wieprzowiny (szynka, łopatka) sól pieprz mąka do panierowania szczypta oregano szczypta majeranku pół cebuli 3 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela angielskiego mąka do panierowania sos pieczarkowy; 200 g pieczarek pół cebuli 200 ml śmietany 1 łyżka mąki kukurydzianej szczypta chili w płatkach majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny Wieprzowinę pokroić w plastry i rozklepać młotkiem jak schabowe . Panierować w mące(...)mięsa. Cebulę pokroić w kostkę , czosnek posiekać, dodać do mięsa i podlać ok 3/4 szkl wody. Dodać przyprawy i dusić w lekko odkrytym garnku. Aż prawie cały płyn wyparuje. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki, cebulę posiekać, przysmażyć na tłuszczu, doprawić do smaku solą pieprzem, majerankiem i chili, dodać trochę sosu od mięsa, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką kukurydzianą

Gotowanie jest łatwe
Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim 150

ciasta francuskiego 15 małych pieczarek pesto (ja użyłam pesto z rzeżuchy) 1 kulka mozzarelli białko mak Ciasto pokroić na 15 kwadratów o oku ok 9 cm. Na każdym kwadracie ułożyć małą łyżeczkę pesto, na nim pieczarkę a następnie plasterek mozzarelli. Wszystkie rogi ciasta zebrać i skleić na górze. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem Piec w temp

Gotowanie jest łatwe
Koperty z kurczakiem, pomysł na super kolację 197

naleśniki – wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera i odstawić na chwilkę. Nadzienie – Kurczaka pokroić w cienkie słupki, paprykę oczyścić z nasion, błonek i pokroić w paski, pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka, pieczarki i paprykę. Doprawić solą pieprzem, ostrą papryką i obsypać przyprawą gyros. Smażyć, aż kurczak będzie przesmażony

Kuchnia Pokoleń
Makaron z pieczarkami, szynką szwarcwaldzką w sosie smietanowo – kaparowym 182

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Makaron z pieczarkami, szynką szwarcwaldzką i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo – kaparowym. Te pyszne danie wyczarujecie w zaledwie 30 minut, które smakiem podbije nie jedno podniebienie. Sos z dodatkiem kaparów wyostrza smak całego dania i nadaje mu fajnego, oryginalnego smaku. Polecam,potrawa smakuje przepysznie Post Makaron z pieczarkami, szynką

Marta Gotuje
Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami 104

szalony, ale smakuje naprawdę ciekawie, lekko kwaskowo i kremowo. Myślę, że ta sałatka będzie często gościła na moim stole:)  Składniki: 4-5 jajek ugotowanych na twardo słoiczek marynowanych pieczarek 1-2 łyżeczki musztardy 2 łyżki majonezu szczypiorek - drobno posiekany sól, pieprz Przygotowanie : Ugotowane, ostudzone i obrane jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka pokroić w kostkę wielkości kęsa. Żółtka(...)utrzeć z musztardą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli pieczarki są duże pokroić je na mniejsze części. Wszystkie składniki, łącznie ze szczypiorkiem połączyć i delikatnie wymieszać. Sałatkę przybrać pozostałym szczypiorkiem i podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #13 105

takie dni, kiedy wpadam w wir szalonego, nocnego gotowania i wtedy robię wszystko co tylko możliwe z produktów które mam w lodówce ;) (Wczoraj ugotowałam dwie zupy, gulasz i zrobiłam pieczarki faszerowane). Śniadanie - serek ananasowy z curry (mój ulubiony zestaw) i rzodkeiwki Lunch - pieczarki faszerowane platkami owsianymi (fantastyczne!) Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zupa pieczarkowa z soczewicą 158

dużej ilości białka, potasu i kwasu foliowego, tak istotnego we wszystkich fazach ciąży. Jedzmy ja zatem, ponieważ jest zdrowa, smaczna i można ja podać na wiele sposobów :) Składniki: 25dag pieczarek 25dag soczewicy czerwonej pół puszki kukurydzy puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki duża cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz bazylia, oregano, majeranek 2l bulionu   Przygotowanie: Soczewicę 2 razy(...)płuczemy i wsypujemy do miski. Zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na pół godziny. Odcedzamy, wrzucamy do garnka  i zalewamy bulionem . Gotujemy 20 minut. W międzyczasie obieramy pieczarki, myjemy je i kroimy w plastry. Cebulę i paprykę kroimy w piórka i dzielimy na pół. Delikatnie solimy warzywa. Cebulkę delikatnie podsmażamy. Wszystkie składniki wrzucamy do soczewicy. Kukurydzę odcedzamy i dodajemy

ChilliJemy
Czebureki z pieczarkami 237

barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem i olejem. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i masę serową. Zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Pieczarki

e-PrzepisyKulinarne
Babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym 226

sosem pieczarkowym. Pyszne danie na obiad. Składniki: 6 średnich ziemniaków gotowanych 4 średnie ziemniaki surowe 2 jajka 2 cebule 200 g boczku wędzonego sól, pieprz Sos pieczarkowy 250 g pieczarek 180 ml śmietany 30% pęczek koperku łyżeczka cebuli suszonej sól, pieprz cayenne   Przygotowanie Gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Surowe ścieramy na drobnej tarce. Cebulę i boczek kroimy w kostkę(...)podsmażamy na patelni. Wszystkie składniki na babkę wkładamy do jednej miski i mieszamy. Masę przekładamy do keksówki i pieczemy przez około 1,5 h w temp 180 C. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Wlewamy do nich śmietankę i dodajemy przyprawy i zioła. Mieszamy i dusimy na małym ogniu, aż sos się zagęści. Na koniec

e-PrzepisyKulinarne
Pizza na placku ziemniaczanym 207

pieczony w piekarniku placek ziemniaczany z pysznymi dodatkami na wierzchu. Składniki: 6 średnich ziemniaków cebula 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz Dodatki: pętko dobrej kiełbasy 250 g pieczarek 2 łyżki kukurydzy pomidor 1/2 papryki czerwonej 150 g sera żółtego Przygotowanie Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulkę, mąkę, jajka i doprawiamy solą(...)pieprzem. Mieszamy. Masę wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Zapiekamy w temp 180 C przez około 35 minut, aż placek się lekko zezłoci. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Kiełbasę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, pomidora w plasterki, ser ścieramy na tarce. Na podpieczony placek wykładamy wszystkie składniki, przyprawiamy do smaku, na końcu posypujemy serem

e-PrzepisyKulinarne
Włochy: Kurczak cacciatore 177

coś, co lubi, żeby w domu panowała harmonia i spokój :] Kurczak cacciatore 2 podwójne piersi z kurczaka 2 puszki pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 200g serka mascarpone 300g pieczarek kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz Kurczaka obsmażyć w całości bądź w kawałkach, na złoty kolor i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć posiekaną na drobno(...)mogą być też dwie łyżeczki suszonej) i cztery stołowe łyżki serka mascarpone, doprawić do smaku i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki, zgnieść obrane ząbki czosnku, po czym obydwa składniki wrzucić do rondelka z sosem i dusić razem jeszcze przez 5 minut. Zalać kurczaka przygotowanym sosem, wstawić do piekarnika rozgrzanego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kapuśniaczki 182

przez 5. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula 300-400g gotowanego mięsa drobiowego bądź wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 200g pieczarek ew. suszone grzyby pieprz, sól, gałka muszkatołowa Kapuste należy dobrze odsączyć, pokroić i przegotować przez ~2h. W tym czasie można przygotować mięso, zmielić je, dorzucić bułki tartej i przyprawić(...)smaku. Pieczarki pokroić raczej drobno i podsmażyć. Wszystko wymieszać razem, dodając ewentualnie suszone grzyby, jeśli ktoś takowe posiada. Przygotowane wcześniej ciasto podzielić na dwie części i z każdej utoczyć wałeczek, odcinać po plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania