pieczarki - 22435 przepisów (strona:596/1496)

Tarta z łososiem i pieczarkami 116

drugi tata z łososiem :) ciasto francuskie 200 g łososia sok z cytryny oliwa 70 g pieczarek 1 papryczka chili 3 jajka sól pieprz 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka usiekanego koperku szczypta oregano 50 g mozzarelli z bloku Łososia pokroić na cieniutkie plastry, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin. Formę do tarty(...)wyłożyć ciastem francuskim. Śmietanę wymieszać z jajkami , natką pietruszki i koperkiem, doprawić solą i pieprzem.  Na cieście ułożyć cieniutko pokrojone pieczarki, wylać masę jajeczno śmietanową, ułożyć łososia. Na wierzchu ułożyć znów pieczarki i drobniutko posiekaną papryczkę chili, posypać startą na tarce mozzarellą i szczyptą oregano. Upiec w piekarniku w temp

Gotowanie jest łatwe
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 318

Wszystko dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką placki i smażyć na rumiany kolor z dwóch stron. Podawać polane sosem pieczarkowym lub śmietaną . Sos 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać obrane i pokrojone w plasterki(...)pieczarki. Kiedy pieczarki będą już uduszone wlewamy śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Chwilkę smażyć aż sos stanie się gęsty. placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

O kuchni z uczuciem
Bułeczki z nadzieniem parówkowym . 170

Witajcie :) Miałam dzisiaj ochotę na jakieś bułeczki z zapiekany serem , no i wpadłam na pomysł żeby zrobić może nie typowe nadzienie , z parówek , ketchupu , pieczarek , cebulki i sera żółtego . Powiem Wam że wyszły pyszne alla paszteciki , córka jadła je z zupką ogórkową(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 14 g suchych drożdży  1 jajko Nadzienie : 8 dobrej jakości parówek  1/2 szklanki żółtego sera startego na drobnych oczkach 3 pieczarki  1 cebula 3 kopiaste łyżki ostrego ketchupu można pól na pół z łagodnym  Wykonanie : Do miski wlać ciepłą przegotowaną wodę , dodać drożdże i 1 łyżeczkę cukru , mąki tyle

Sama słodycz i szczypta chili
Medaliony schabowe z cebulowo-serowym farszem 113

ostry ser. Idealne na rodzinny obiad! Mięso podałam na talerzu  Jesień PORCELANA BOGUCICE 700 g schabu Sól Pieprz Przyprawa do wieprzowiny Skworcu  (klik) 5 cebul 5 pieczarek 100 g żółtego sera (ostrego) 1,5 szklanki mleka 1 szklanka bułki tartej Olej do smażenia Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy bardzo cienko, przyprawiamy(...)solą i pieprzem. Schabowe zalewamy mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanej patelni. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Schab odsączamy z mleka. Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Na każdym plastrze (bliżej brzegu)  układamy po dużej łyżce cebuli z pieczarkami oraz ser. Zawijamy na pół, spłaszczamy dłońmi

VioletoweKucharzenie
Warzywne curry 95

aromatyczne. Może stanowić danie główne, gdyż jest bardzo sycące, lub w mniejszej ilości, stanowić dodatek do dania miesnego.  mieszanka warzyw: ziemniak, kalafior, marchewka, pietruszka, groszek, groszek cukrowy, pieczarki  1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 0,5 łyżeczki nasion gorczycy 0,5 łyżeczki czarnuszki 1 łyżeczka kurkumy 2-3 ząbki czosnku 1 średnia cebula 6 listków curry 1 czerwona papryczka(...)chili (suszona) 1 łyżeczka cukru 250 ml naturalnego jogurtu sól Przygotować warzywa: kalafiora podzielić na różyczki, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę, pieczarki pozostawić w całości (ja przygotowałam to danie bez pieczarek i groszku). W rondlu zagotować wodę, w pierwszej kolejności wrzucić do niej ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Poczekać aż będą lekko miękkie, wtedy dodać kalafiora i ewentualnie

Codzienne Gotowanie
Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami 486

które robi się samo, poezja smaków i aromatów zachwyci każdego a przy tym tanie, polecam na codzienny obiad. Składniki: 60 dag karkówki bez kości 70 dag ziemniaków 20 dag pieczarek 2 cebule 2 łyżki pasty warzywnej Relish-można zastąpić zwykłym ketchupem sól morska do smaku czubryca czerwona do smaku pieprz do smaku przyprawa do ziemniaków do smaku 1 szklanka słodkiej(...)sera żółtego pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Ziemniaki skrobiemy, myjemy kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w piórka, karkówkę kroimy na pięć równych plastrów, lekko rozbijamy. Pieczarki kroimy na grubsze cząstki. Układamy w naczyniu pierwszą warstwę z ziemniakami, oprószamy solą oraz przyprawą do ziemniaków, Następnie posypujemy piórkami cebuli, układamy pieczarki, na wierzch dajemy mięso, które smarujemy pastą warzywną relish

Wanilia i Kardamon
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 338

wina, podawane na makaronie Pappardelle. Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym – Składniki: 500g polędwiczki wieprzowej sól, pieprz pół łyżeczki czosnku granulowanego 80g szynki Prosciutto olej rzepakowy do smażenia 250g pieczarek 2 cebule 80 ml białego wina wytrawnego 330g śmietany gęstej do zup i sosów (18%) 180-200g makaronu Pappardelle   Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym – Wykonanie: Polędwiczki oczyszczamy(...)szynkę Prosciutto, a następnie kroimy na ok. 3 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor. Wysmażone polędwiczki przekładamy na talerz. Pieczarki kroimy na ćwiartki, a cebulę w piórka. Na patelnię, na której smażyliśmy mięso, podsmażamy cebulę, a następnie dorzucamy pieczarki. Gdy już lekko się podsmażą, doprawiamy lekko solą, pieprzem i czosnkiem. Kolejno

Kulinarne Przeboje
smaczne mielone grillowane... 190

Składniki: łopatka bez kości 35 dag/mielona, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 mniejsza, pieczarki 6 mniejsze, bułka tarta 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka/M, natka pietruszki 2 łyżki, pieczywo pszenne - ile potrzeba SOS JOGURTOWY: jogurt grecki 200 ml, szczypiorek 1 łyżka, koperek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki mieloną łopatkę dokładnie wyrobić(...)jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pieczarkami, natką pietruszki i schować do lodówki na 1 godzinę, aby zamarynowały się smaki w mięsie mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pieczarkami, natką pietruszki i schować do lodówki na 1 godzinę, aby zamarynowały się smaki w mięsie suchą patelnię grillową mocno rozgrzać

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś kurczaka z sosem pieczarkowym 281

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka jajka + bułka tarta do panierowania 20 dag pieczarek 1 mała cebula 2 łyżki świeżego drobno pokrojonego koperku sól pieprz 1 kostka warzywna 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić na kilka porcji. Przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce, a następnie usmażyć na rozgrzanym(...)tłuszczy. 2.Pieczarki umyć i pokroić np. na ćwiartki (jeśli są małe). Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę wrzucić na patelnie z 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do małego garnka. Zalać 1,5 szklanki wody i dodać kostkę. Gotować około 5-7 min. 3. Po tym czasie w osobnej misce rozrobić mąkę i dodać śmietanę. Dodać

A Ty Smakuj Mnie
Farszynki 1107

przepisie stosuje się nadzienie z mięsa wieprzowego i zmielonych jajek ugotowanych na twardo z cebulą. Składniki 900 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Farsz : 200 g pieczarek 100 g kiszonej kapusty ser żółty ementaler sól pieprz Przygotowanie   Ziemniaki dokładnie umyłem, ugotowałem w mundurkach. Wystudziłem. Zmieliłem, wbiłem 2 jajka, dodałem mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrobiłem gładkie ciasto(...)każdym ułożyłem, pasek żółtego sera i porcję farszu, zawinąłem i uformowałem kotleciki. Smażyłem farszynki na złoto na smalcu. Farsz : na patelni rozgrzałem masło, wrzuciłem pokrojone w dość dużą kostkę pieczarki. Smażyłem je do czasu, aż puściły sok, który odparował po krótkim duszeniu. Pieczarki ostudziłem, dodałem starty żółty ser oraz pokrojoną kiszona kapustę. Doprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 198

jeszcze parę dni będzie świeciło słońce. Wracając jednak do mojej zapiekanki, to polecam warto. Składniki: 400 g makaronu dowolnego ( u mnie muszelki) 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 40 g tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz szczypta papryki ostrej Makaron ugotować(...)według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło , zrumienić cebulkę pokrojoną w kostkę , dodać drobno posiekany czosnek i  mięso mielone. Smażyć do momentu aż mięso gotowe.  Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na łyżce masła do momentu odparowania całkowitego wody. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć z mięsem dodać przecier pomidorowy, majeranek , sól , pieprz i paprykę ostrą . Wszystko smażyć

O kuchni z uczuciem
Mięso mielone w cieście francuskim 371

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 350g pieczarek,  1 cebula, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo(...)Smażyć do całkowitego odparowania wody. Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką i majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną

W kuchni u Moniki
Focaccia z dynią, pieczarkami i piersią kurczaka 125

łyżki oliwy Zaczyn: 15 gr drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżka mąki 60 ml letniego mleka 50 gr dyni 150 - 200 gr fileta z kurczaka 5-7 pieczarek 1/2 malutkiej cebulki 1/2 papryki lub 1/2 łyżeczki papryki w proszku + szczypta papryki ostrej sól, pieprz kolorowy 1. Z mąki, drożdży, cukru i ciepłego mleka robię zaczyn i odstawiam(...)czasie na patelni na oleju podsmażam osolone i opieprzone - pierś kurczaka z dynią (pokrojone w kostkę). Odkładam i na tej samej patelni podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką. 3. Do miski z mąka przekładam wyrośnięty zaczyn, dodaje wodę oraz sól i zagniatam ciasto. W trakcie zagniatania dodaje oliwę. Odstawiam w ciepłe miejsce do podrośnięcia na 30-40 minut

Gotowanie...to proste !
Wyniki Konkursu z Folwark 125

trzeba było go dokonać. Miejsce I ,a więc nagroda kosz z produktami Folwark wędruje do BASI za ten przepis Karkówka w sosie czosnkowym Składniki: 4 plastry karkówki, 4 duże pieczarki, 1 cebula, sól, pieprz, 8 łyżek sosu czosnkowego Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-d/ Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem czosnkowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut. Kolejne 2 równorzędne miejsca, a więc produkty Folwark dla Eweliny za jej donuty Składniki mokre: 2 szklanki obranego bobu 4 łyżki sosu

Z Kuchni Do Kuchni
Risotto z kurczakiem i warzywami 141

ryżu do risotto 2 szklanki wywaru warzywnego lub rosołu (może być z kostki) 2 łyżki masła 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 małego kabaczka około 10 pieczarek 1 cebula 3/4 szklanki mrożonego lub świeżego groszku ok. 15 cm kawałek pora sól, pieprz, papryka ostra przyprawa garam masala (opcjonalnie kurkuma, curry)   Masło rozpuścić na patelni, wsypać ryż(...)Pierś pokroić w małą kostkę, posolić, popieprzyć, ostawić na 15 minut, a następnie usmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę i pora w długie paski. Kabaczka w kostkę, pieczarki w ćwiartki. Cebulę podsmażyć na łyżce masła, po 5 minutach dodać paprykę, po następnych 5 minutach kabaczka i pieczarki, smażyć około 10 minut, następnie dodać ryż, kurczaka, pora i przyprawy. Wymieszać

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania