pieczarki - 22435 przepisów (strona:435/1496)

Bułki nadziane farszem z kapusty i pieczarek 99

Smakują wspaniale! Składniki: 12 bułek 1kg mąki ( używam mąki bułkowej od Młynu Kopytowa ) 100g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 400ml ciepłego mleka 6 łyżek masła 300g pieczarek 500g kapusty kiszonej 2 cebule szalotki 3 łyżki masła do farszu 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka pieprzu mielonego szczypta soli  2 łyżki mleka do smarowania   Rozpuszczam 6 łyżek(...)układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - na jednej blaszce układam 6 bułek. Przykrywam ręcznikiem kuchennym i przygotowuję farsz. Na patelni roztapiam masło (3 łyżki), dodaję pokrojone na kawałki pieczarki, szczyptę soli oraz szalotkę pokrojoną w kostkę. Gdy pieczarki będą miękkie, dodaję pociętą kapustę kiszoną i doprawiam rozgniecionym kminkiem oraz pieprzem. Patelnię przykrywam i duszę wszystko na wolnym ogniu, mieszając

Gotowanie i blogowanie
Kanapka z wołowiną warstwowa 176

wołowiny po około 100-150 g (zależy od ich powierzchni, muszą pokryć dno i „górę” kanapki) 1 chleb – koniecznie okrągły, jak nawyższy, całkiem spory 150 g pieczarek 150 g bekonu w plasterkach ok . 150-200 g świeżego szpinaku baby 150 g sera cheddar w plastrach 150 g innego sera w plastrach – Waszego ulubionego, ja polecam sery(...)usmażyć do stopnia co najwyżej medium-rare). W trakcie smażenia wrzucić na patelnię łyżkę masła i polewać steki w trakcie smażenia. Odłożyć do ostudzenia (najlepiej na kratkę, nie talerz). Pieczarki pokroić dość drobno, podobnie cebulę. Podsmażyć razem na patelni po stekach, odłożyć do wystudzenia. Podsmażyć bekon na chrupko. Z chleba odkroić górną warstwę (jak do żurku) i dokładnie wydrążyć chleb

Pociąg Do Kuchni
Pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym 180

mięsa wieprzowego pieczeniowego 80-100 g margaryny 3 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek 200 g pieczarek 1-2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławska) WYKONANIE Mięso umyć i pokroić na niezbyt grube plastry. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem, papryką i majerankiem. W dużej brytfannie rozpuścić margarynę, na gorącą kłaść(...)czasu do czasu dolewając wody i obracając je. Pod koniec smażenia (u mnie po godzinie), pozwolić odparować mocno wodzie i mięso przypiec nieco z każdej strony. Sos pieczarkowy: Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do garnuszka. Przelać do nich przez sitko nieco tłuszczu z pieczeni i doprowadzić do wrzenia. Do małego garnuszka nalać nieco wody, wsypać mąkę i dobrze

Passions hobbies life
Pieczarkowa potrawka 128

Składniki: 1 kg pieczarek 1 duża cebula 60 dag wędzonej kiełbasy 2 marchewki szklanka groszku ( u mnie mrożony) 7-8 kiszonych ogórków 2 łyżki koncentratu pomidorowego słodka papryka sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Gdy wędlina się ładnie zrumieni dokładamy pokrojone w plastry pieczarki i startą na tarce marchew. Smażymy(...)czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dokładamy do dania. Dodajemy groszek i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Jak trzeba podlewamy trochę wodą. Dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Można dodać wodę z ogórków dla uzyskania kwaśniejszego smaku. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 45 minut Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Zupa pieczarkowa. Gęsta, bez glutenu i bez laktozy 107

Gęsta zupa pieczarkowa Składniki 200 g wieprzowiny z kością 300 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek selera kawałek pora 3 ziemniaki 1 duża cebula oliwa koperek liść laurowy sól pieprz makaron bezglutenowy (ja dałam makaron z brązowego ryżu) Do garnka włożyłam wieprzowinę, zagotowałam i odlałam wodę. Nalałam świeżej, dodałam sól i pieprz. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę(...)dodałam do mięsa. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na dużych oczkach, następnie dodałam do zupy. Cebulkę i pieczarki obrałam i pokroiłam w plasterki. Por pokroiłam w plasterki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam pieczarki, cebulkę i por, następnie dodałam do zupy. Na sam koniec gotowania dodałam przyprawy i zioła. W osobnym garnku ugotowałam makaron

nietadieta
Zupa pieczarkowa, bez glutenu, bez laktozy 86

Zupa pieczarkowa Składniki: 5 kurzych skrzydełek 300 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek pora 8 ziemniaków 1 cebula oliwa z oliwek koperek natka pietruszki liść laurowy majeranek lubczyk sól pieprz 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka oleju lnianego Do garnka włożyłam kurze skrzydełka, zagotowałam i odlałam wodę. Warzywa obrałam i pokroiłam w kostkę. Do garnka z mięsem(...)nalałam świeżej wody i dodałam pokrojone ziemniaki, marchewkę, por oraz pietruszkę w korzeniu. Cebulkę i pieczarki podsmażyłam na rozgrzanej oliwie.  Do zupy dodałam przyprawy, zioła, olej lniany oraz ocet jabłkowy. Kiedy mięsko i warzywa były miękkie, dodałam pieczarki z cebulką. Wszystkie składniki gotowałam jeszcze

nietadieta
Zapiekanka z tartych ziemniaków, pieczarek i kiełbasy. Bez glutenu i bez jajek 185

Zapiekanka z tartych ziemniaków Składniki: 6-7 ziemniaków 2 cebule 6-7 pieczarek mały kawałek kiełbasy 3 łyżki mąki ryżowej olej sól pieprz majeranek Ziemniaki obrałam i starłam za pomocą maszynki. Pieczarki i cebulkę obrałam i pokroiłam na drobno, a następnie podsmażyłam na rozgrzanym oleju. Kiełbasę obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę.  Do startych ziemniaków dodałam podsmażone pieczarki

nietadieta
Makaron z mięsem i grzybami w sosie serowym / Cheeseburger pasta with mushrooms 136

Niezwykle łatwy i szybki przepis na obiad, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Ulubiony makaron, u mnie penne, z mięsem mielonym, pieczarkami i szpinakiem w doskonałym sosie serowym jest świetnym pomysłem na obiad po męczącym dniu pracy. Danie to jest o tyle przyjemniejsze w przygotowaniu, że makaron gotuje się wraz z innym składnikami, co ogranicza ilość brudnych naczyń(...)wołowiny ½ średnia cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka wody ½ szklanki keczupu ¼ szklanki koncentratu pomidorowego sól i pieprz 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 garść umytego szpinaku 2 ½ szklanki ulubionego makaronu 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki startego sera żółtego np. goudy posiekana natka pietruszki

karmelowy
Gibki mitag ze jarmużym (Szybki obiad z jarmużem) 119

wōsztym 8 – bo to najmani roboty- i jak żech już go mioł, 9 to zauważōłech we sklepie jarmuż. Tak mie zainspirowoł, że żech yno jeszcze chyciōł tam pieczarki i poleciōł żech do dōm warzić. Jarmuż b ōł bez lata zapōmniany, ale za starego piyrwy 10 szło go znojś 11 nawet na zygrōdce 12 u moji Ōłmy(...)wōszt. Jak już sie baje 18 brōnołciōł 19 , to dejcie tam pokrōno cebula i wyciśniynty czosnek. Jak mołcie srogo patelnia, to jeszcze do tego tu mogecie 20 dociepnōńć pieczarki, a jak niy, to wōszt ze cebulom przeciepcie do wiynkszego gorka, a na patelni na oliwie (na małym łogniu 21 ) leko 22 podpiyczcie same pieczarki. Potyn wciepcie je razem ze jarmużym

Chop w kuchni
Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym na białym winie z puree z dyni, glazurowanymi marchewkami oraz chipsem z buraka 132

bardziej motywuje do dalszego działania.  Dzisiaj przedstawiamy Wam propozycję na rewelacyjny obiad. Kto spróbuje?  A więc... Do dzieła! Składniki: ok. 500 g polędwicy wieprzowej, 300 g pieczarek, 1 cebula 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 30%, 200 g marchewek mini 1 łyżka cukru lub miodu, 1 łyżka masła, 1 burak 500 g dyni 2 łyżki masła sól(...)Rozgrzewamy patelnię, nalewamy trochę oleju i smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni, odstawiamy na talerz. Na tej samej patelni robimy sos. Smażymy pokrojoną cebulę w kostkę, pieczarki. Pieczarki muszą być rumiane, wtedy dopiero możemy wlać wino. Zalewamy winem białym. Redukujemy. Gdy już nadmiar płynu odparuje, dodajemy śmietankę kremówkę oraz podsmażone kawałki polędwicy. Przyprawiamy sos solą, pieprzem, dodajemy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Naleśniki z porem i pieczarkami 163

Składniki: naleśniki  (6 szt.) por (ok. 15 cm łodygi) orzechy włoskie (10 szt.) pieczarki (5 szt.) sól olej kokosowy Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 3 Przygotowanie: Przygotowujemy  naleśniki . Pora oraz pieczarki myjemy i kroimy. Na patelni rozpuszczamy pół łyżeczki oleju kokosowego. Dodajemy pora i pieczarki. Solimy Smażymy. Rozłupujemy orzechy. Dodajemy do usmażonego farszu. Naleśniki napełniamy farszem. Zawijamy

Weganka gotuje
Steki wołowe zawijane w bekonie, na sosie pieczarkowym 135

zatwardziałego mięsożercy, prawda? Wędzony bekon i sezonowana wołowina to świetne połączenie, w tym wypadku – lekko podszlifowane technicznie i wykończone domową solą – może śmiało konkurować z restauracyjnym jedzeniem. I wygra! Pieczarki wycieramy z piasku do czysta wilgotną ściereczką lub papierowym ręcznikiem – grzybów nie myjemy, szybko nasiąkają wodą tracąc jednocześnie smak. Na jednej patelni mocno rozgrzewamy 3 plasterki masła i rumienimy grzyby(...)pozwalamy im puścić wody, muszą się lekko skarmelizować i zrobić złote, dlatego dobrze robić to na sporym ogniu i w wyższej temperaturze, stale zawartość patelni mieszając żeby pozwolić pieczarkom szybko odparować. Gdy zmienią kolor – wrzucamy przekrojone na ćwiartki cebulki szalotki, zmniejszamy pod patelnią gaz i mieszamy, aż cebulki widocznie się zeszklą. Wlewamy na patelnię gorący bulion i odparowujemy połowę płynu

Karo in the Kitchen
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami / Sun dried tomato and chicken pasta 269

Dziś przedstawiam przepis na jedno z moich ulubionych dań makaronowych. Szybki i łatwy w przygotowaniu makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i szpinakiem, w delikatnym sosie śmietankowym i mozzarellą. Idealne danie na obiad dla całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami (6 porcji) Składniki: 250 g ulubionego makaronu 1 łyżka masła(...)mięsa z kurczaka, pokrojonego na małe kawałki sól i pieprz ¼ łyżeczki chilli cayenne 150 g suszonych pomidorów w oleju, odcedzonych i pokrojonych na mniejsze kawałki 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 3 ząbki czosnku, posiekane ½ szklanki śmietanki 30 % 1 ½ szklanki mleka ½ szklanki bulionu drobiowego 1 ½ szklanki startej mozzarelli 2 szklanki szpinaku parmezan do podania Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami

karmelowy
Kotlety jajeczno – pieczarkowe 147

height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W końcu co pokolenie to i rozwój , tak więc tym razem małą modyfikacją jest dodanie pieczarek , które kapitalnie podbijają smak . Kotleciki jajeczno – pieczarkowe doskonale smakują na gorąco , jak i na zimno w kanapce z majonezem… mniam , naprawdę fantastyczne " class="wp-smiley" style="height(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 7 jajek 8-10 pieczarek w zależności od wielkości 1/2 pęczka szczypiorku 4 łyżki bułki tartej dodatkowa 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów 1/2 płaskiej łyżeczki startej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku Zaczynamy od ugotowania 6 jajek na twardo i wystudzeniu ich ( siódme potrzebne będzie

Ogrodnik w podróży
Hot dog domowym sposobem 235

pszennej chlebowej 20 g świeżych drożdży ok. 100 ml ciepłej wody łyżka dobrej oliwy szczypta suszonego oregano szczypta soli pół łyżeczki suszonego czosnku pętko dobrej kiełbasy (u mnie jałowcowa) pieczarka lub dwie Drożdże rozpuścić w ok. połowie ciepłej wody. Dodać mąkę, sól i oregano. Wyrobić ciasto, polać je oliwą, lekko ponownie wyrobić i uformować w kulę. Odstawić przykryte ściereczką(...)najmniej godzinę w ciepłe miejsce (do podwojenia objętości ciasta). Ciasto rozwałkować w prostokąt (długości kiełbasy przekrojonej tak, by ułożyć ją w linii prostej). Pieczarkę pokroić w plastry.  Na dłuższym brzegu placka ułożyć kiełbasę, plastry pieczarki oprzeć o kiełbasę. Zwinąć w miarę ściśle w roladkę i ułożyć sklejeniem do spodu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania