pieczarki - 22978 przepisów (strona:166/1532)

Koperty z ciasta francuskiego z pieczarkami i salami 258

Uwielbiam ciasto francuskie, bo można z  niego  wyczarować słodkie jak i wytrawne  pyszności.  Dziś zrobiłam małe koperty na dwa  sposoby, jedne z pieczarkami a drugie z  salami.  Wyszły pyszne, polecam. Składniki: 2 ciasta francuskie salami 300 g pieczarek 250 g żółtego sera 1 cebula 2 jajka sól, pieprz Wykonanie: Ciasto rozwinąć, pokroić(...)kwadraty. Pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pieczarki, podsmażyć na złoty kolor. Następnie dodać cebulę, całość smażyć aż cebula będzie miękka, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce. Do wystudzonych pieczarek dodać połowę startego sera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Na kwadraciki ciasta francuskiego nakładamy farsz pieczarkowy, zlepiamy

magiczna kuchnia Kasi
Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami 534

Krokiety z kapustą i pieczarkami to danie, które może posłużyć jako smaczna przystawka, pożywny codzienny obiad czy nawet potrawa na Wigilijnym stole. Bardzo smaczne, delikatne ciasto na krokiety razem z przepysznym farszem tworzą idealne połączenie smaków któremu naprawdę nie sposób się oprzeć.  Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami - Składniki: (ok. 12 dużych lub 20 małych krokietów) farsz: nieduża główka(...)kapusty (ok. 1 kg) ok. 400 g pieczarek 3 nieduże cebule masło do smażenia (ok. 50 g) sól, pieprz ciasto n a naleśniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 duże jajka płaska łyżeczka soli olej ok. szklanka bułki tartej jajko + odrobina mleka szczypta soli  Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami - Sposób

Słodka Strona
Wątróbka smażona z pieczarkami podlana piwem [PRZEPIS] 240

Zwykłą smażoną wątróbkę z kurczaka można fajnie urozmaicić, dodając do niej pieczarki. Te dwa składniki świetnie do siebie pasują, a odrobina piwa znakomicie podkreśli wszystkie aromaty. Składniki: 600 granów wątróbki drobiowej, 400 gramów pieczarek, dwie duże cebule, sól, pieprz, majeranek, pół szklanki jasnego piwa, olej do smażenia. Zrób tak : na patelni przesmaż pieczarki pokrojone w plasterki i posiekaną cebulę, przełóż(...)półmisek i odstaw. Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. Gdy zrobi się rumiana, dodaj cebulę z pieczarkami, dopraw majerankiem, wlej piwo i duś wszystko około 10 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Szybki i pyszny obiad gotowy. Do wątróbki świetnie pasują ogórki małosolne i kasza gryczana. Artykuł Wątróbka smażona z pieczarkami podlana piwem [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska

Kulinarna Polska
Łosoś z soczewicą i pieczarkami 173

smacznie?”. Większość przepisów Gordona to są smakowe hity, ale jakoś soczewica z grzybami do mnie nie przemawiała. A ponieważ miałam akurat świeże filety z łososia oraz pieczarki , postanowiłam, że spróbuję i zainspiruję się tym przepisem. Niestety nie miałam ani pieczarek Portobello, ani ciemnozielonej francuskiej soczewicy du Puy (która zachowuje swój kształt po ugotowaniu) więc użyłam naszych małych, białych pieczarek(...)soczewica rozpadła się po ugotowaniu i danie nie wyglądało tak okazale jak z soczewicą Puy, ale wyszło bardzo smacznie. Szczególnie ważny jest dressing, który częściowo dodawany jest do podsmażanych pieczarek, wymieszanych z ugotowaną soczewicą oraz usmażenie łososia tak, aby pozostał soczysty i wilgotny w środku. The post Łosoś z soczewicą i pieczarkami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Szybka tarta z pieczarkami, cebulą i cheddarem – ciasto kruche na oliwie 282

Prosta, szybka i rustykalna do granic wytrawna tarta z nieśmiertelnym trio – pieczarkami, serem i cebulą. Jej bazą jest kruche ciasto bez dodatku masła – zamiast niego równie dobrze sprawdza się włoska oliwa. Bez problemu zrobicie ją w godzinę – prawie drugie tyle zajmie pieczenie, ale warto poczekać! CIASTO KRUCHE NA OLIWIE Wybierzcie jak najlepszą oliwę jaką uda się Wam dostać(...)minimum godzinę. To ciasto możecie spokojnie przygotować sobie z wyprzedzeniem – jak każde kruche ciasto można je bez problemu zamrozić, albo przechowywać w lodówce przez 4-5 dni.   NADZIENIE Pieczarki oczyszczamy zwilżonym papierowym ręcznikiem. Kroimy grzyby na półplasterki, na grubość ok. 4mm, nie za drobno. Cebule obieramy i grubo kroimy w kostkę. Cheddar kruszymy do miseczki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę

Karo in the Kitchen
Zapiekana cukina 214

Przepis na zapiekaną cukinię z mozzarellą, pomidorami i pieczarkami Cukinia jest jednym z najchętniej uprawianych warzyw w naszym kraju. Ceniona za lekkostrawność i dużą zawartość związków odżywczych. Idealnie nadaje się jako składnik sałatek, czy też ciast. Można ją jeść także smażoną w formie talarków obtoczonych bułką tartą oraz zapiekać faszerowaną. Poniżej przepis  na smaczne i bardzo szybkie danie, czyli(...)cukinia faszerowana pomidorem, serem mozzarella i pieczarkami.  Składniki (1 porcja - jak na zdjęciu): - 1 średniej wielkości cukinia, - opakowanie sera mozzarella, - 1 pomidor - 6 dużych pieczarek Przygotowanie : 1. Cukinię umyć, następnie obrać ze skórki, przekroić na pół i wybrać miąższ ze środka łyżeczką zostawiając brzegi około 2 cm. 2. Pieczarki obrać i pokroić, po czym gotować około 10 minut

Kuchenne innowacje
Zupa pieczarkowa. Przepis krok po kroku. 207

Zupa pieczarkowa. Przepis krok po kroku   Składniki:   1,7 l wywaru drobiowego 3 małe marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 1 cebula 2 łyżki masła 400 g pieczarek 2 ziemniaki 125 ml śmietanki 18% 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz   Przygotowanie: Do wywaru dodaj pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę i seler. Gotuj na małym ogniu(...)około 15, aż warzywa zmiękną.   W tym czasie na maśle, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy się delikatnie zrumieni, dodaj pieczarki pokrojone w półplasterki. Smaż aż cała woda odparuje, a pieczarki się zrumienią.   Dodaj podsmażoną cebulę i pieczarki do wywaru.   Następnie dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj

kuron.com.pl
Makaron gryczany ze szpinakiem, łososiem i serem feta 180

minut! A do tego pyszny, pożywny i zdrowy. Danie jest nieco w stylu azjatyckim - użyłam makaronu gryczanego soba, do tego oczywiście łosoś i szpinak. Dla urozmaicenia jeszcze pieczarki i ser feta, który dodaje wyrazistego smaku. Taki obiad naprawdę robi się błyskawicznie - makaron wrzuca się do wrzącej wody, a w tym czasie można podsmażyć cebulę, szpinak i pieczarki. Na koniec dodajemy(...)prosto i bardzo smacznie :) Składniki (2 porcje): 80 g makaronu gryczanego Soba 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 150 g łososia atlantyckiego wędzonego na gorąco 1/2 opakowania sera feta 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz Wykonanie: Makaron wrzucić do wrzącej wody, lekko posolonej wody i gotować przez około 5 minut. Fetę pokroić w drobną kostkę, a łososia

Healthy food explorer
omlet z pieczarkami 162

gdzie na huśtawce/leżance czeka już na mnie książka. I jak już dawno nie było w sobotę, na śniadanie nie było placuszków tylko omlet. W lodówce spora dawka pieczarek, które uwielbiam i śniadanie gotowe. Dodatkowo jeszcze kawałek sera pleśniowego, zwykłego, naturalnego. Uwielbiam takie poranki jak się okazuje i może będę korzystała częściej z pomocy Babć :) Składniki: mała cebula(...)pieczarki 2 jaja sól i pieprz do smaku Przygotowanie: cebulę kroimy w prążki i podsmażamy na patelni pieczarki kroimy w pół i w paski i dodajemy do cebuli - podsmażamy tak aby pieczarki zmiękły jaja rozbić do osobnej miseczki i dokładnie wymieszać - doprawić do smaku masę jajeczną wylać na pieczarki i cebulę i czekać - na małym ogniu - jak jaja na bokach

Gotowanie z pasją
Nerki wieprzowe z pieczarkami i cukinią 210

Nerki wieprzowe z pieczarkami i cukinią Nerki wieprzowe, podroby , czyli trauma większości społeczeństwa Oczywiście są wyjątki , które tak jak ja i mój M. ,cenią tą pyszną piątą ćwiartkę mięsa Nerki bardziej niż inne podroby , potrafią zrazić do siebie konsumenta , z uwagi na przykry zapach . Nie jest to problem , pozbywamy się go , gotując nerki w wodzie , którą podczas gotowania , wymieniamy(...)naprawdę smaczne , a przyrządzać można je w dowolny sposób , nerki pasują niemal do wszystkiego Składniki : 4-5 nerek wieprzowych 1 mała cukinia ( wielkości ogórka szklarniowego ) 8-9 pieczarek 1 dość duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duża, łyżka masła ,klarowanego sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nerki przekrawamy na pół , wycinamy twardą białą część . Wkładamy do garnka i doprowadzamy

Ogrodnik w podróży
Karkówka pieczona w ketchupie 691

Karkówka pieczona w ketchupie – prosta, pyszna, krucha karkówka zapiekana w ketchupie z pieczarkami i papryką. Polecam na obiad lub kolację. Najlepiej smakuje dnia kolejnego po podgrzaniu. Z kilograma karkówki wydzieliłam 7 plastrów o grubości ok. 1-1,5 cm. Przy kupnie karkówki należy pamiętać, by wybierać te mniejsze kawałki od młodszej świnki – dzięki temu mięso będzie smaczne i kruche(...)auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka pieczona w ketchupie – Składniki: 1 kg karkówki 3 średnie cebule – ok. 250g 2 papryki czerwone – ok. 400g 350 g pieczarek 560 g ketchupu pikantnego (u mnie Madero) 100 ml wody sól, pieprz i słodka papryka do smaku mąka pszenna do oprószenia mięsa olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka

Kulinarne Przeboje
Makaron z kurczakiem i sosem pieczarkowym z mascarpone 240

oraz mascarpone, które zastąpiło śmietankę. Wyszło smacznie, aczkolwiek spodziewałam się czegoś troszkę innego;) Generalnie fajnie, lecz bez efektu WOW;) Zapraszam też do zapoznania się z przepisem na kurczaka z pieczarkami w sosie z białego wina (przepis tutaj -> KLIK ) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 500 g małych pieczarek 2 op. mascarpone (500g) 2 małe cebule 2 łyżki drobno posiekanej natki(...)łyżką oleju. Następnie posypujemy je przyprawą do gyrosa i mieszamy. Pojemniczek zamykamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, a umyte pieczarki na plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju oraz łyżkę masła i obsmażamy piersi z obu stron. Ładnie przyrumienione mięso przekładamy do miski, a na patelnię wrzucamy cebulę i chwilę

Smaki Na Talerzu
Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami 241

oraz mascarpone, które zastąpiło śmietankę. Wyszło smacznie, aczkolwiek spodziewałam się czegoś troszkę innego;) Generalnie fajnie, lecz bez efektu WOW;) Zapraszam też do zapoznania się z przepisem na kurczaka z pieczarkami w sosie z białego wina (przepis tutaj -> KLIK ) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 500 g małych pieczarek 2 op. mascarpone (500g) 2 małe cebule 2 łyżki drobno posiekanej natki(...)łyżką oleju. Następnie posypujemy je przyprawą do gyrosa i mieszamy. Pojemniczek zamykamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, a umyte pieczarki na plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju oraz łyżkę masła i obsmażamy piersi z obu stron. Ładnie przyrumienione mięso przekładamy do miski, a na patelnię wrzucamy cebulę i chwilę

Smaki Na Talerzu
Makaron z pieczarkami i gorgonzolą – serowa uczta 202

krótka – jedyne „slow” to to, w którym powoli nie wyrabiam z nadmiaru obowiązków… Ale na ugotowanie rondla pysznego makaronu nawet ja znalazłam czas – makaron z pieczarkami i gorgonzolą zrobicie w niecałe pół godziny! Nie dajcie się namawiać – to naprawdę rozpustna serowa uczta! Gorgonzola to łatwo rozpuszczalny, topliwy włoski miękki ser pleśniowy pochodzący z Lombardii. Produkuje się(...)silny grzybowy aromat i słodko-pikantny smak, w zależności od czasu dojrzewania mocniejszy lub słabszy. Idealnie łączy się z grzybami, a wykorzystany w sosie do makaronu to czysta poezja. Pieczarki oczyszczamy z piasku/brudu używając wilgotnego, papierowego ręcznika – grzybów nie myjemy – nasiąkają wodą jak gąbka i tracą przez to smak. Odcinamy trzonki, a kapelusze kroimy w 3-4 milimetrowe plasterki. Odkładamy

Karo in the Kitchen
Pierogi a’la kebab 324

pszennej -1 kostka drożdży (100 g) -2 szklanki mleka (500 ml) -100 g masła lub margaryny -1 jajko -łyżka cukru -1 łyżeczka soli -1 łyżka oregano Nadzienie: -500 g pieczarek -1 cebula -1 czerwona papryka -1 puszka kukurydzy -1 pierś z kurczaka (około 500 g) -około 250 g sera żółtego -2 łyżki ketchupu -przyprawa gyros -sól, pieprz Dodatkowo: -1 jajko(...)posypanej mąką do wyrośnięcia na około 1 godzinę (przykryte ściereczką). --> Nadzienie: --> Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. --> Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, większe możemy pokroić na jeszcze mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę. Na tej samej patelni z dodatkiem oleju podsmażamy cebulę razem z pieczarkami. Smażymy do momentu

Marta Gotuje