pieczarki - 22435 przepisów (strona:127/1496)

Kotlety mielone, drobiowo pieczarkowe. 107

dania się powtarzały.  Od czasu do czasu, robię drobiowe mielone, tym razem też tak miało być.  Miały być mielone z piersi kurczaka, ale pomyślałem, że pierś i pieczarki zawsze  dobrze razem smakują. Połączyłam je więc w mielonym. Wyszło bardzo smacznie.  Wpisuję na stałe do naszego menu :) Myślę, że można by to zrobić też w formie pulpecików(...)sosie. Za jakiś czas wypróbuję  i na pewno podzielę się z Wami przepisem. Póki co, zapraszam na kotlety :) Składniki: 1 pierś kurczaka 350 g 150 g. pieczarek 1/2 cebuli 1 bułka kajzerka 1 jajko sól, pieprz majeranek papryka słodka i ostra Dodatkowo: masło do smażenia pieczarek bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów Wykonanie: Pierś zmielić. Pieczarki

Agusiowe smakołyki
Makaron z kiełbasą myśliwską i pieczarkami – szybki obiad 141

Makaron z kiełbasą myśliwską i pieczarkami – szybki obiad Są takie dni, gdy sięgam po naprawdę ekspresowe i proste dania. Tu najlepiej zawsze sprawdza się makaron. Wystarczy do niego dodać ulubioną kiełbasę lub wędlinę, jakieś warzywo, trochę śmietany i gotowe. Takie makaron z kiełbasą myśliwską i pieczarkami idealny sposób na obiad dla zabieganych. Spróbujcie. Składniki: 3 średnie pieczarki 1 kiełbasa(...)smaku szczypta słodkiej czerwonej papryki 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% Przygotowanie: Uwaga! Jeśli używamy świeżej cebuli należy ją drobniutko posiekać i zeszklić na maśle w pierwszej kolejności. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną kiełbasę i pieczarki. Smażmy przez chwilę mieszając. Pod koniec doprawiamy całość do smaku niewielką ilością soli i pieprzu. Dodajemy

Słodkie okruszki
Pizza domowa - ciasto i dodatki 77

zimna również jest do zjedzenia i nie staje się gumowa. Z przepisu wychodzi 4 średnie lub 2 duże pizze. Jeśli chodzi o dodatki, to u mnie było:  szynka+pieczarki+cebula+papryka salami+pieczarki+cebula boczek+cebula+chili to, co pozostało z pokrojonych składników Do każdej pizzy był sos i pokrojony w drobną kostkę żółty ser mozzarella. Ser zawsze kroję(...)kostkę i posypuję nim równomiernie posmarowane cienką warstwą sosu ciasto. Następnie rozkładam cienkie plasterki mięsa, pieczarki, paprykę i cebulę. Z ilością składników nie przesadzać, gdyż pizza się dobrze nie wypiecze. Ten sposób podpatrzyłam kiedyś u włoskiego kucharza i powiem, że się sprawdza. Ser równomiernie się roztapia, utrzymuje składniki i się nie przypala. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 40 minut + wyrastanie

Kuchcik gotuje
Aksamitna pieczarkowa 88

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W sumie nie pamiętamy, czy kiedykolwiek wspominaliśmy na blogu, że uwielbiamy pieczarki pod każda postacią. Te grzyby mają w sobie coś co nam smakuje, dlatego też towarzyszą nam często w potrawach - po prostu nie potrafimy się im oprzeć.    Przepis na aksamitną pieczarkową Przepis na krem z pieczarek(...)pojawił się jakiś czas temu, dzisiaj mamy coś jeszcze lepszego. W naszej zupie, pływają pyszne grzybowe plastry i makaron penne.    SKŁADNIKI: - 500g pieczarek - 2 cebule - 1 marchewka - 2 ząbki czosnku - 1l bulionu - 200 ml śmietany do zup 30% - garść makaronu Penne - 3 ziarenka ziela angielskiego - sól, pieprz - 1 łyżka oleju   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: Dokładnie wymyj pieczarki

Związek na patelni
Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i warzyw. 100

Często zastanawiacie się co zrobić z mięsem z rosołu, podaję Wam dzisiaj przepis na pyszny pasztet właśnie z tego mięsa. Do pasztetu można również dodać pieczarki. Na tę ilość 0,5 kg pieczarek pokrojonych i przesmażonych na łyżce masła. Pieczarki również mielimy lub blendujemy. Ja bardzo lubię również pierogi z mięsa z rosołu są bardzo smaczne, a przepis(...)Przekładamy do formy (keksówki 25 cm), wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy 75 minut. Uwagi Do pasztetu można również dodać pieczarki. Na tę ilość 0,5 kg pieczarek pokrojonych i przesmażonych na łyżce masła. Pieczarki również mielimy lub blendujemy. Tu znajdziecie inne przepisy na wykorzystanie mięsa z rosołu : Pierogi z mięsem

To co lubię - gotuję i polecam
Odrywane bułeczki drożdżowe z pieczarkami i mozzarellą 121

Pulchne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z pieczarkami i ciągnącym się serem mozzarella. Doskonałe na śniadanie, obiad, czy kolację. Idealne na piknik, wycieczkę, czy ogrodowego grilla. Świetnie sprawdzają się też jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jednym słowem uniwersalne. Przepis ich wykonania jest bardzo prosty i wychodzi nawet tym, którzy nie bardzo lubią pracę z ciastem drożdżowym. Polecam :) Składniki ( blaszka 35x25(...)gram drożdży świeżych - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli - 0,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki wody - 1/4 szklanki oleju - ulubione zioła ( bazylia, oregano itp. ) Farsz - 40 dag pieczarek - 1 cebula - 15 dag sera mozzarella twardego ( nie z zalewy ) - olej do smażenia Do posypki na wierzch - 10 dag sera żółtego - 1 jajko - 2 łyżki przecieru pomidorowego lub keczupu Wykonanie Drożdże

Kuchnia z widokiem na ogród
Mięso z nogi kurczaka duszone z porem i pieczarkami 162

się je przyrządza, dlatego jest doskonałe na szybki i smaczny obiad Co potrzeba: 1 kg mięsa z nogi kurczaka bez kości, 1 por duży ok. 400 g, 500 g pieczarek, 600 g śmietanki 30%, 1 mała papryczka chili bez pestek, Sól, Pieprz, Olej rzepakowy do smażenia, 2 łyżki masła Czosnek granulowany, Oregano, Czosnek niedźwiedzi Wykonanie: Mięso płuczemy, osączamy z wody(...)mniejsze kawałki, przekładamy do miski, posypujemy płaską łyżeczką soli, 1 płaską łyżeczką oregano, 1 płaską łyżeczką czosnku granulowanego, 1 płaską łyżeczkę czosnku niedźwiedziego, 1 płaską łyżeczką pieprzu, dokładnie mieszamy. Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy, osączamy z wody, kroimy w plasterki wraz z ogonkami do drugiej miski. Pora obieramy z pierwszych białych liści, pozbawiamy również zielonych, grubych części pozostawiając delikatne zielone

Bułka z Chlebem
Hiszpańskie tapas 113

małe przekąski w postaci tapasów to świetny pomysł na każdą imprezę.  Hiszpańskie tapas Przygotowałam dziś zestaw 4 hiszpańskich tapas: Szaszłyki wieprzowe z zielona papryką Pulpeciki w sosie migdałowym Pieczarki czosnkowe Oliwki faszerowane Szaszłyki wieprzowe z zieloną papryką Składniki: 500g schabu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego duża szczypta cynamonu szczypta pieprzu kajeńskiego 2 łyżki(...)ogniu przez około 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć na duży talerz, skropić sokiem z cytryny, oprószyć natką pietruszki i natychmiast podawać.  Pieczarki czosnkowe  Składniki: 400g drobnych, białych, jędrnych pieczarek oczyszczonych kilka łyżek hiszpańskiej oliwy 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sok z cytryny sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Mielone pieczone z boczkiem 120

mój kolejny pomysł na danie z piekarnika. Idealne na codzienny obiad, a także na wyjątkową imprezę. Apetycznie wyglądają i dobrze smakują. Kotlety z piekarnika z boczkiem wędzonym, do tego pieczarki (z puszki) wraz z wodą. Są proste do zrobienia, wyglądają i smakują świetnie. To jedno z tych dań, które i smakują i wyglądają jak ta lala! Klasyczne wieprzowe kotlety mielone(...)stać przy patelni i patrzeć czy mielone są już dosmażone. Aby się ładnie prezentowały to owijam je boczkiem i układam w formie do pieczenia.Dodatkowo podlewam je wodą z pieczarek i obkładam plasterkami pieczarek, wtedy kotlety nigdy nie są przesuszone. Boczek dodaje wspaniałego smaku, powoduje, że te kotlety mielone są wyjątkowe! Kotlety z piekarnika z boczkiem wędzonym, za każdym razem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki pieczarkowe 89

Jeśli Wy, tak samo jak ja, lubicie pieczarki i naleśniki, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne naleśniki pieczarkowe. Mi smakują zarówno na ciepło jak i na zimno i są idealne do zabrania ze sobą do pracy. Ja pakuje je do pudełka razem z ulubionym serem i pomidorkami koktajlowymi i zajadam w pracy na drugie śniadanie. Spróbujcie Składniki(...)mini naleśników: – 400g pieczarek (po usmażeniu zostało 300g) – 1 cebula – 150ml mleka – 100ml wody gazowanej – 1 jajko – 100g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1/2 łyżeczki soli – szczypta cukru – 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę

Smaki Armine
Pulpety wegetariańskie 80

kiedy byłam mięsożercą, miałam swoją ulubioną potrawę. Były to pulpety w stylu włoskim, które dziś prezentuję w wersji wegetariańskiej i bezglutenowej. Pulpety wegetariańskie przygotowane są na bazie brązowego ryżu, pieczarek i prażonych orzechów. Niezbędnymi dodatkami są w tym przepisie są takie składnik jak. Skórka z cytryny, kumin, czosnek i kilka innych aromatycznych składników. Ryż do tej potrawy powinien być bardzo(...)szczerze mówiąc, teraz to pulpety wegetariańskie są najlepsze 🙂 Print Pulpety wegetariańskie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne pulpeciki  Course Obiad Cuisine Polska Keyword pieczarki, ryż Prep Time 20 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 50 minutes Servings 20 Author Anna Ingredients 100 g ciemnego ryżu 1/2 średniej cebuli 1 mała marchewka

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z grillowanym łososiem 91

Dzisiaj na talerzu w roli głównej…tarta z grillowanym łososiem, szparagami oraz pieczarkami z dodatkiem aromatycznego estragonu. Oczywiście nie byłoby jej, gdyby nie pyszne, ekologiczne jajka z @ekozagroda, które razem ze śmietaną są podstawowym składnikiem farszu ale są też niezbędne do zrobienia kruchego ciasta.  Ciasto: -200 g mąki pszennej - 135g masła - 1 jajko  - 1 łyżka zimnej wody(...)łyżeczki soli Farsz: -2 jajka  - 130 g śmietany 18% - 2 łyżki mąki - 50 g cebuli - 2 ząbki czosnku - 150 g pieczarek - 4 zielone szparagi - 100 g grillowanego łososia - 100 g żółtego sera - 50 g mozzarelli (w kulce) Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej pokrojone w kostkę zimne masło. Masło należy posiekać i dobrze rozetrzeć z mąką. Następnie dodajemy jajko

Kulinarne przemyslenia
Pieczarkowe risotto / Mushroom risotto 55

allow the sauce to thicken in proper time and instead of risotto for dinner we’ll have gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS(...)blue cheese 1 bunch of parsley 500 ml vegetable stock freshly grinded black pepper 2 teaspoons thyme 1 tablespoon oil Po pierwsze kroimy cebulę na w miarę drobną kostkę, pieczarki dokładnie myjemy i odrywamy nóżki od kapeluszy. Kapelusze kroimy na pół i potem na średnio grube plastry, tak, żeby kawałki pieczarek nie były zbyt cienkie. Nóżki kroimy na mniej więcej

Martyna Cooks
Pasta pieczarkowa - fit i zdrowa 113

pasta jest bardzo aromatyczna. Doskonale smakuje na kolację ze świeżym pieczywem. Pastę robi się szybko, a przepis nie jest trudny. Oto przepis na przepyszną pastą pieczarkową. 250 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki serka typu Bieluch 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka sosu sojowego sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki obieramy, myjemy(...)ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów i smażymy na nim cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy pieczarki. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż pieczarki odparują. Często mieszamy. Patelnię zestawiamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Pieczarki mieszamy z serkiem i szczypiorem. Można też dodatkowo doprawić solą i pieprzem

My Chcemy Jeść
Zapiekanki – smak PRL-u 84

rdzenie, a w powstały w ten sposób otwór wsuwano parówkę. Królował tam także nasz rodzimy, nadwiślański produkt – zapiekanki. Na przekrojone w poprzek bagietki lub długie bułki kładziono farsz z pieczarek, czasem z dodatkiem cebuli, oraz tarty ser. Całość zapiekano w podgrzewaczu i polewano na wierzchu cienkim strumieniem ketchupu. Zapiekanka stała się jednym z symboli PRL-u. W latach 90-tych(...)można je nazwać chyba tylko – jak to bywa w Krakowie – po grubej imprezie. Dlatego wolę robić zapiekanki w domu. Ze świeżego pieczywa, z własnym masłem czosnkowym, dopiero co startymi pieczarkami i z domowej roboty ketchupem. Cofam się wtedy w czasie i patrzę, że moim dzieciom smakują dokładnie tak samo, jak mnie 30 lat temu. Spróbuj, jak smakują chrupiące śniadaniowe TOSTY

smakowitehistorie.com

Proponowane wyszukiwania