pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:148/219)

Paszteciki z kapustą, pieczarkami i soczewicą 189

ściągam z ognia i przykrywam pokrywą by wchłonęła resztę wody, wówczas nie rozgotuje się. Na oleju smażę posiekaną drobno cebulę i czosnek. Dodaję starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Smażę całość kilka minut i dodaję wszystkie przyprawy: pół łyżeczki soli i po solidnej szczypcie pozostałych przypraw. Następnie dodaję kapustę kiszoną oraz soczewicę. Całość duszę kilka minut. Dodaję cukier(...)sezamem. Kroję na mniejsze części i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odstawiam do wyrośnięcia jeszcze na 10 minut a następnie piekę paszteciki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12 minut, do zarumienienia. Studzę na kratce. Paszteciki przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej by jak najdłużej utrzymać ich świeżość

Mango Papaja
FIT pizza na spodzie z cukinii 126

jajka 5 łyżek mąki 2 łyżki otrębów pszennych ½ łyżeczki soli 2 ząbki czosnku Bazylia, oregano 10 dag sera cheddar Składniki pozostałe: Ketchup lub sos pomidorowy 20 dag mozzarelli Kilka pieczarek Papryka Pomidorki Cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Cukinię i patisona (wydrążonego, bez nasion) zetrzeć na grubej tarce. Dodać sól i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dobrze odcisnąć(...)minut w temp. 200 st (góra-dół). W między czasie pokroić składniki na wierzch pizzy- można je delikatnie podsmażyć, dodajć bazylię, sól i oregano. Pizzę wyjąć z piekarnika, posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem i dodać składniki. Zapiec ponownie około 7 minut. * ser dodany do ciasta można pominąć - jednak zdecydowanie lepiej smakuje z takim dodatkiem

Tradycyjna Kuchnia
Wspaniała, domowa Pizza 142

Wałkujemy ciasto na mniej-więcej okrągły placek, po czym przekładamy go na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Wstawiamy pizzę do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez ok. 12 minut. Gdy ser się stopi, a ciasto zarumieni – pizza jest gotowa. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest(...)mają znaczenia. Tak naprawdę powyższy przepis można konfigurować na setki sposobów. Podmieniać sos na śmietanowy, ziołowy lub używać samej oliwy, kombinować z serem, w końcu używać dowolnych dodatków – od pieczarek, przez kiełbasę, po ananasa czy tuńczyka. Pizza jest iście rewolucyjnym daniem i da się ją dopasować do każdego

Proste-przepisy.pl
Klopsy jaglane z kalafiorem , kiełbasą bekonową zapiekane pod sosem bolońskim. 168

Hańderek 1 mały kalafior 2 cebulki 2 łyżki posiekanego  szczypiorku domowa vegeta do smaku pieprz , szczypta chili do smaku około 1 szklanki  bułki tartej 4 jajka 3 pieczarki 520 g sosu bolońskiego Jamar Wykonanie : Ugotowany w osolonej wodzie kalafior podusić tłuczkiem do ziemniaków.Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulkę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę.Podsmażyć(...)roztrzepane jajka i bułkę tartą.Dobrze wyrobić cała masę.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, ręce maczać w wodzie i formować dość duże klopsy, układać obok siebie w naczyniu. Zapiekać w piekarniku około 40 minut, następnie wlać sos i zapiekać jeszcze około 15/ 20 minut. Podawać z dowolna sałatką.Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe bułeczki z indykiem i pieczarkami 118

rozpuszczone masło. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem aby powiększyło swoją objętość. Na patelni smażymy na oliwie cebulę posiekaną w kostkę, dodajemy mięso mielone i wszystko podsmażamy. Dodajemy pieczarki i wszystko doprawiamy, na sam koniec jak farsz się zagęści dodajemy śmietanę ( możecie również dodać łyżkę mąki rozpuszczonej w odrobinie wody, ale to tylko wtedy kiedy chcecie aby farsz był bardzo(...)szklanką ( tam gdzie jest farsz to środek bułeczki).  Bułeczki odstawiamy na ściereczkę do wyrośnięcia ok 15 minut. Każdą bułeczkę smarujemy z góry zbełtanym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C ok 20 minut, aż się ładnie zarumienią. Pamiętajcie, że każdy piekarnik trochę inaczej piecze więc doglądajcie :) Smacznego

Niezły Młynek
Koperty z kurczakiem, pomysł na super kolację 202

Kurczaka pokroić w cienkie słupki, paprykę oczyścić z nasion, błonek i pokroić w paski, pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka, pieczarki i paprykę. Doprawić solą pieprzem, ostrą papryką i obsypać przyprawą gyros. Smażyć, aż kurczak będzie przesmażony. Sos – majonez wymieszać z ketchupem. Rozgrzać patelnię, jeśli macie patelnię do smażenia naleśników(...)dodać do środka trochę rukoli. Złożyć do siebie najpierw dłuższe boki, potem krótsze. Odwrócić górą do dołu, na górze naciąć duży X, położyć na blaszkę i obsypać parmezanem. Nagrzać piekarnik do maximum i piec paczuszki naleśnikowe około 10 minut, muszą lekko się zarumienią. Położyć naleśnika na sałacie rukola i podawać, są rewelacyjne. Można je przygotować wcześniej, a przed imprezą podgrzać

Kuchnia Pokoleń
Półkruche ciasteczka guziczki 169

słomką. Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec ok 10-15 minut, aż brzegi będą lekko zarumienione. Z racji, iż moje ciasteczka były trochę grubsze, trzymałam je w piekarniku całe przewidziane 15 minut; czas pieczenia mocno tu zależy od wielkości i grubości ciastek. Ciastka można układać na blasze w niewielkiej odległości od siebie - 1-2 cm - gdyż zbyt mocno(...)puszce - na początku może być niedomknięta, aby przyspieszyć proces kruszenia. PIEKŁAM WSPÓLNIE Z: Różowa kuchnia - Ciastka korzenne Sama słodycz u Asi - Kosmiczne oczka Moje wypieki i nie tylko... - Ciastka pieczarki Kulinarne szaleństwa Maniusi - Migdałowe ciasteczka Izioni pyszne smaki - Ciasteczka z oczkiem Kocurkowa kuchnia babuni - Ciasteczka "ziarenka kawy" Moje domowe kucharzenie - Ciasteczka z białą czekoladą  Eksplozja smaku.es - Ciasteczka miodowe

Grunt to przepis!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto i pieczarkami 158

listki młodej bazylii i oregano do dekoracji Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulę i dodać pieczarki. Po kilku minutach dodać pesto i przecier pomidorowy. Doprawić pieprzem i słodką papryką, ewentualnie dosolić. Całość przestudzić. Jajko roztrzepać w miseczce. Na stole rozwinąć folię spożywczą wielkości rozwiniętego ciasta francuskiego(...)papierem i folią spod spodu. Tak przygotowaną „roladę” można od razu pokroić do pieczenia lub można ją zawinąć w papier i folię i odłożyć do lodówki na 1 dzień. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, grzałka góra-dół. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Roladę z ciasta francuskiego pokroić na kawałki szerokości 2- 3 cm i ułożyć je na blasze

Trzeci talerz
Pizzerinki z mięsem mielonym. 141

ciasto będzie jednolite, a następnie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. W tym czasie kroimy w kostkę paprykę i cebulę oraz w plasterki pieczarki, a następnie podsmażamy je na łyżce oleju. Na drugiej patelni smażymy doprawione solą i pieprzem mięso mielone, bez użycia tłuszczu, gdyż wytopi się on z mięsa. Ogórki kiszone kroimy na plasterki(...)nakładamy sos pomidorowy (ewentualne ketchup), a następnie nakładamy na każdą składniki : plasterek szynki, mięso mielone, podsmażone warzywa, ogórek kiszony, posypujemy serem i doprawiamy oregano oraz ostrą papryką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15-20 minut. Smacznego

Symfonia smakowa
pierożki rosyjskie pieczone 132

duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać(...)godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 porcje i wałkujemy placki, z których szklanką wycinamy koła. Po nałożeniu farszu sklejamy boki i układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Możemy je w miarę blisko siebie układać (ale nie mogą się stykać! Kiedy ulepimy już wszystkie pierożki jeszcze raz dociśnijmy ciasto zwłaszcza po bokach

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 196

pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać(...)godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 porcje i wałkujemy placki, z których szklanką wycinamy koła. Po nałożeniu farszu sklejamy boki i układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Możemy je w miarę blisko siebie układać (ale nie mogą się stykać! Kiedy ulepimy już wszystkie pierożki jeszcze raz dociśnijmy ciasto zwłaszcza po bokach

w mojej kuchni
Zapiekanka gyros 2380

posypania 1. Ryż ugotować.  2. Mięso pokroić w kosteczkę i usmażyć w przyprawie gyros. 3. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki. Poddusić. Dorzucić pokrojone w plasterki pieczarki i jeszcze chwilę dusić. 4. Ryż wymieszać z keczupem i majonezem, dodać wszystkie warzywa i mięso, wymieszać. 5. Zapiekać ok 25 min w 180 °C. Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym(...)żółty  Uwaga: Nam zapiekanka najbardziej smakuje na drugi dzień. Wtedy piekę ją pod przykryciem bez dodatku sera, a na drugi dzień posypuję serem i odgrzewam w piekarniku lub w mikrofalówce

Kto ugości moich gości?
Bułki pizza 1774

rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek(...)posmarujemy delikatnie wodą.Pozostawiamy bułki na około 15 ,aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego The post Bułki pizza appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Papryka faszerowana 2174

drobno i smażymy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso i czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy razem około 10 minut. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Pieczarki kroimy w kostkę i również dorzucamy do mięsa. Dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Doprawiamy do smaku, dodajemy zioła.Kaszę i ryż gotujemy wedłg przepisu na opakowaniu ( ewentualnie 1-2 minuty(...)nakładamy po kawałku masła i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy serem i pieczemy jeszcze 10 minut na opcji termoobiegu.Gotowe! :)Ps. Jeśli po zajrzeniu do piekarnika wydaje Wam się, że papryka jest jeszcze mało spieczona można potrzymać ją dłużej. Według mnie mojej przydałoby się jeszcze z 10 minut

Czerwona Porzeczka
Paszteciki drożdżowe z kapustą 331

Drożdżowe paszteciki z nadzieniem z kiszonej kapusty świetnie sprawdzają się jako dodatek do wigilijnego barszczu lub jedzenia samodzielnie. Ich smak można wzbogacić leśnymi grzybami bądź pieczarkami.   SKŁADNIKI: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 200 ml ciepłego mleka 1 jajko 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 50 ml oleju 1 łyżeczka soli Nadzienie: 500 g kiszonej kapusty sól(...)gorące!) mleko. Pozostawić na około 10 minut aż zacznie pracować. Dodać jajko, olej, sól i mąkę i wyrobić na jednolite ciasto. Pozostawić na pół godziny w cieple. Ja rozgrzewam piekarnik do 40 stopni C i wyłączam. Do tak przygotowanego piekarnika wkładam przykrytą ściereczka miskę z ciastem i zostawiam. Nadzienie: W garnku rozgrzać łyżkę masła klarowanego i zeszklić na nim drobno

Pyry na Gaz
Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym 148

ostatnio w moich daniach dużo szpinaku. Może, dlatego, że moje starsze dziecko jest jego miłośnikiem. Tak mam w domu Papaja :) Na blogu znajdziecie również łososia podaną na szpinaku i pieczarkach. (przepis) Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 200 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz ostra papryka 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki(...)kurczaka naciąć tak aby zrobić kieszonkę w środku. Oprószyć solą, pieprzem . Do każdej kieszonki nałożyć usmażony szpinak i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić całość olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie upieczone. Pozostałą część szpinaku która nam została ponownie zagrzać na patelni. Dodać śmietanę i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Chwilę smażyć. Mięso

O kuchni z uczuciem
Schab faszerowany szpinakiem 585

ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba uważać, żeby mięsa całkiem nie przeciąć. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Smażyć wszystko po kolei na patelni do miękkości. Na końcu dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić, aż cały płyn odparuje. Tak przygotowanym(...)pozostawić na 10min i usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego :) RADA: Jeżeli mięso pieczone jest z przeznaczeniem na wędlinę to po upieczeniu należy pozostawić mięso w piekarniku, aż całkiem wystygnie. Będzie się lepiej kroić. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: papryka , schab , szpinak

https:KKuchniaMniam
Jajka w koszulkach w sosie meurette 127

patelni podsmażamy boczek aż się zrumieni. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekaną szalotkę. Po kilku chwilach dodajemy też pokrojone na ósemki pieczarki, zmiażdżony bokiem noża czosnek razem z łupinką, podsmażony wcześniej boczek i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy wino, dodajemy listek laurowy, pół pęczka natki pietruszki(...)żeby pozbyć się skórki, a kromki miały kształt koła (te "odpadki" przydadzą się później do wytarcia sosu z patelni, uwierzcie mi, że rewelacja). I grillujemy kilka minut w piekarniku, aż będą rumiane i chrupiące.  Teraz jajka: gotujemy wodę z łyżką octu z białego wina. Woda ma leciuteńko bąblować tylko, ledwo ledwo. Nie może wrzeć za bardzo, bo zniszczy strukturę

Marder&Marder Manufacture
Faszerowane bakłażany z komosą ryżową, tofu i warzywami 125

cebulę   wrzucamy na rozgrzany na patelni bulion lub oliwę, po chwili dodajemy pokrojone papryki i miąższ bakłażana, dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Po tym czasie wrzucamy pokrojone pieczarki   i tofu. Całość pogotować jeszcze kilka minut, odparować ewentualny nadmiar wody. ·     Na koniec przyprawiamy do smaku: dodajemy przeciśnięte ząbki czosku, w dłoniach przecieramy aromatyczne zioła, odrobinę soli(...)Posypujemy wcześniej uprażonym słonecznikiem lub migdałami.   Natka pietruszki lub kiełki również mile widziane. ·     Podajemy od razu, danie można też przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać w piekarniku. Smacznego

Roślinna - blog wegański
Chleb nadziewany. 145

puszka krojonych pomidorów sól pieprz bazylia i rozmaryn lub inne ulubione zioła      Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy pieczarki, a po około 4 minutach krojone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Gdy cebula już zmięknie zdejmujemy pokrywkę i chwilę jeszcze smażymy, żeby odparować nadmiar płynów. Studzimy. DODATKI: jajko(...)chleb). Z każdej części formujemy placuszek, nadziewamy farszem, sklejamy i układamy w wyłożonej papierem formie. Gotowe chlebki odstawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia,  w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Wyrośnięte  chleby smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem, makiem lub czarnuszką i pieczemy do zarumienienia, czyli około 20 minut. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Bardzo szybka i smaczna pizza 124

mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju Przecier pomidorowy (mały słoiczek) Ulubiony ser ( najlepiej mozzarella ) Dodatki do pizzy ( ja dodałam pieczarki, szynka, kukurydza ) Przyprawa do pizzy ( bądź oregano, bazylia) Wykonanie:  Drożdże kruszymy, dodajemy około 3 łyżki mąki i łyżeczkę cukru i wodę. Odstawiamy ciasto na 15 minut w ciepłe miejsce(...)dzielimy na dwie części i najpierw rozwałkujemy pierwszy placek. Smarujemy go rozcieńczonym sosem pomidorowym. Posypujemy przyprawami, wykładamy dodatki, posypujemy zdartym serem i wsadzamy na 15-20 minut do nagrzanego piekarnika 220*C  jeżeli na wierzchu będzie za dużo "soków" z dodatków polecam w ostatnich 5 minutach włączyć termoobieg :) Miał być gif ale czasu brak na tworzenie :) Zdjęcia ponownie

W Moim Magicznym Domu
Pieczone gryczano-gryczane pierogi czyli wege święta 116

Dziś pieczone pierogi, które można już teraz przygotować, zamrozić a w dzień w którym chcemy je zjeść rano wyciągnąć z zamrażalnika, a przed samym podaniem podpiec 5 minut w piekarniku (trzeba sobie życie ułatwiać, co nie ?;-) Składniki (ja użyłam byczej foremki o średnicy 15 cm i wyszło mi 10 szt. i są jak wielkie buły, standardowej wielkości wyjdzie(...)farsz: (trochę mi zostało, ale sam w sobie jest na tyle pyszny, że nie będziecie mieć do mnie pretensji 200 g kaszy gryczanej (waga suche nieugotowanej kaszy) 400 g pieczarek 2 cebule 1 por 50 g ziaren słonecznika po pół łyżeczki: soli, pieprzu, gałki muszkatołowej, czosnku suszonego pęczek koperku (nie ma na zdjęciu bo mi się po chwili przypomniało

greenscarf
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 393

żółtego sera 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) jajko do posmarowania Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać starte pieczarki i smażyć aż odparują wodę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka naciąć tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dno każdej kieszonki włożyć złożony(...)ułożyć nadzianą pierś kurczaka. Ciasto z boków ponacinać w paski o szerokości ok 2cm. Następnie paski ciasta zaplatać na przemian jak warkocz. Zawinięte piersi posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni. Gotowe mięsko podałam z sałatką z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej

Monia miesza i gotuje
Pizza z serowymi brzegami 150

tylko ciasta? Nie! Nie jestem może najlepszą kucharką na świecie, ale kiedy się jest żoną i matką, trzeba czasem wziąć się do garów. W tym wypadku gary zamieniłam na piekarnik, bardziej po mojemu. I zrobiłam naszą ulubioną, najlepszą pizzę z dużą ilością dodatków i serowymi brzegami, które z upodobaniem zjadała Malwinka. Przygotowałam taką pyszność z przesmacznym serem Gouda od Mlekomy(...)soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju SOS: sos kubański (przepis już wkrótce na blogu!) lub inny, dowolny pomidorowy WIERZCH: 300g sera gouda Mlekoma 6 plasterków salami 4 spore pieczarki 20 czarnych oliwek 1 parówka  SOS CZOSNKOWY: 1 opakowanie jogurtu greckiego lekkiego 2 malutkie ząbki czosnku (jeśli jest polski to uwaga na ostrość) 1/3 pęczka koperku sól, pieprz

Cakes By Kejt
Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym 163

żeby nie były za ostre. Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Na patelnię dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy widelcem. Po podsmażeniu dodajemy pieczarki, całość podsmażamy, aż odparuje woda z pieczarek. Pod koniec smażenia (ok 15 minut) dodajemy połowę serka topionego i mieszamy aż się roztopi. Ściągamy patelnie z palnika i odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Następnie dodajemy do farszu(...)Wykładamy je do foremek na muffinki i wylepiamy nimi foremki jakby. Do środka nakładamy łyżką przygotowane nadzienie, a na wierzch wykładamy pokrojony na małe kawałeczki serek topiony. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25-30 minut. Podajemy posypane zieloną cebulką. Ewentualnie z keczupem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Faszerowana cebula 128

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju(...)wszystko wymieszać. Cebulę przestudzić, delikatnie wyjąć środek (drobno go posiekać i dodać do farszu).  Do naczynia żaroodpornego przełożyć nadzianą farszem cebulę, zalać do połowy bulionem i zapiec w piekarniku         160st C przez ok 5-10 min...... Smacznego

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania