pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:73/369)

Pierogi z mięsem i pieczarkami 167

gorącej wody farsz  (ok 50 szt) ok 200 g gotowanego mięsa z rosołu (u mnie był to kurczak i indyk) 2 średnie cebule 250 g pieczarek łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki sosu sojowego ciemnego sól pieprz ostra papryka do smaku oliwa i masło do smażenia przygotowanie ciasto przesianą mąkę zalać gorącą wodą , poczekać aż nieco przestygnie, wyrobić ręcznie(...)czasu - smażymy na niewielkim ogniu. Pietruszkę posiekać.Pieczarki umyć osuszyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na oliwie na złoto, a następnie rozdrobnić w blenderze. Przestudzoną cebulę, pieczarki i posiekaną pietruszkę dodać do mięsa. Dodać sos sojowy. Dobrze wymieszać, przyprawić solą, dużą ilością pieprzu i ostrej papryki (do smaku) Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać

Stare Gary
Risotto z papryką, pieczarkami i kurczakiem w curry 241

świetny sposób na szybki, pożywny i niebanalny obiad! Raz - dwa można wyczarować coś pysznego. Dzisiaj przedstawiam orientalne danie ryżowe - wilgotne, napęczniałe i aromatyczne risotto z papryką, pieczarkami z kurczakiem w sosie curry! Coś dla każdego :) Danie jest jednogarnkowe i właściwie robi się samo - jedyne co należy do nas to pokrojenie warzyw, następnie wrzucanie wszystkiego kolejno na patelnię, mieszanie i oczekiwanie

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
PIZZA BEZ GLUTENU 137

pizzy jest inny ale bardzo dobry…będę ją udoskonalała i z pewnością podzielę się z Wami przepisem. SKŁADNIKI 250 g kalafiora 1 jajko sól parmezam sos pomidowowy pomidor cebula pieczarka oregano bazylia Kalafiora zetrzeć na drobnej tarce, posolić, wbić jajko, utrzeć ok 2 łyżki parmezanu i dodać do ciasta, dobrze wymieszać. Wstawić uformowane ciasto do piekarnika na 15 minut

harrisa
Sos do makaron z soczewicy 119

dania bezmięsne przyrządzam dania z soczewicy. Tym razem zrobiłam sos do makarony a'la bolognese. Wyszedł bardzo pyszny, warto spróbować, na pewno pozytywnie się zdziwicie ;) Jeżeli szukacie przepisów na więcej dań z soczewicy, polecam spróbować również: Gulasz z soczewicy Składniki  1/2 szklanki soczewicy 1/2 pora 5 pieczarek mała cebula 300 ml pomidorowej passaty 2 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)się wygotować w czasie 20 minut dodajemy passatę, wyciskamy czosnek, doprawiamy pieprzem, solą, suszonym oregano i bazylią. Gotujemy przez około 10 minut, na koniec dodajemy por z pieczarkami i mamy gotowy sos do makaronu

Delusional Trine
Postny obiad: Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 162

papierowe ręczniki. Przygotuj składniki (na 10 kotlecików): 6 średniej wielkości ziemniaków, 1 cebulę, 1 łyżkę masła, 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz, bułkę tartą, olej, Sos pieczarkowy: 600-700 g pieczarek, 1 cebulę, 2 łyżki masła, 1 marchew 1 mniejszą pietruszkę, kilka listków natki pietruszki, sól, pieprz, 2 szklanki wody + trochę zimnej wody do rozmieszania mąki(...)piórka lub w kostkę. W rondelku rozgrzej masło. Na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę i pieczarki. Kiedy grzyby z cebulą ładnie się przyrumienią, dodaj do nich marchew i pietruszkę. Warzywa podlej wodą i duś przez mniej więcej 15 minut. Po tym czasie do sosu dodaj ponownie rozmieszaną śmietanę z mąką oraz natkę pietruszki. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ewentualnie

blog.moje-pasje.info
Szybka przekąska – pieczarki w panierce 327

tarta sól pieprz olej do smażenia Pieczarki oczyszczam. Do rondelka wlewam olej, podgrzewam. Pieczarki moczę w posolonym jajku, bułce i wrzucam na olej. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Artykuł Szybka przekąska – pieczarki w panierce pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Sztuka mięsa 139

podajemy w dowolny sposób: z sosem, ziemniakami, kluskami czy warzywami. Ja do mięsa z wywarem dodałam śmietanki wymieszanej z chrzanem i solą. W ten sposób powstał sos chrzanowy. Można osobno podsmażyć pieczarki dodać do pokrojonej wołowiny, zalać śmietaną, posolić, popieprzyć i mamy wołowinę w sosie pieczarkowym

Kulinarne przemyslenia
Danie jednogarnkowe 2 195

karkówki, dla jednej osoby może wystarczyłoby, niestety dla czterech to za mało. Dlatego dodałam kilka dodatków i obiad i to szybki gotowy. Składniki na sos - 1 szklana sosu z karkówki - 7 szt pieczarek średnich - 1 cebula - 3 pomidory suszone z oliwy. - ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki granulowanego (nie koniecznie) - 1i1/2  litra wody - 1 kostka rosołowa może być mniej - olej(...)podsmażenia Składniki na kluski kładzione - 2 jajka - 2 szklanki maki - woda lub mleko - szczypta soli Wykonanie - umyte pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju do miekkości. - włożyć sos, dodać czosnek,pokrojone pomidory,wodę i kostkę rosołową.Zamieszać i zostawić do    zagotowania wody. - do miski wybić jajka dodać 1/2 szklani wody, dodać mąkę i sól. Wymieszać

Eli Gotowanie
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2636

temp. 180C przez ok. 20-30 minut (w zależności jak grube są kapelusze pieczarek). Następnie posypać serem i piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :) The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bakłażan z ryżem i pieczarkami 120

Składniki: bakłażan (1 szt.) pieczarki (20 dag) ryż (1/2 szklanki) sos czosnkowy  (1/2 szt.) sól curry woda olej Czas przygotowania: 50 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Pieczarko obieramy, kroimy i dusimy na patelni. Bakłażana przecinamy wzdłuż i wydrążamy środek tworząc coś w rodzaju podłużnych miseczek. Solimy i pozostawiamy na chwilę. Część bakłażana wyjętą ze środka kroimy w kosteczkę(...)szklanką wody. W trakcie gotowania dodajemy trochę curry. Półmiękki ryż, który jeszcze nie wchłonął całej wody mieszamy z pieczarkami. Napełniamy nim bakłażana i wkładamy do posmarowanej olejem brytfanki. Pieczemy ok. 20-25 min. Ten czas możemy wykorzystać na przygotowanie sosu. Kiedy bakłażan będzie upieczony (czyli uznamy, że jest wystarczająco miękki) wykładamy go na talerz i polewamy sosem

Weganka gotuje
Tagliatelle z sosem śmietanowym 254

sobie makaronowe wstążki z sosem śmietanowym. Szybki przegląd lodówki... i oto jest ! Na zrobienie sosu potrzeba dosłownie tyle czasu, ile gotuje się makaron. Tagliatelle z sosem śmietanowym Składniki: 250 g suchego tagliatelle 250 g pieczarek 3 cienkie kotlety schabowe pokrojone w paski 1 duże opakowanie śmietany 18 % 3 łyżki starego żółtego sera olej do smażenia sól, pieprz, odrobina chili(...)solą i pieprzem, podsmażamy na patelni. Następnie dorzucamy pokrojone w ćwiartki pieczarki, podsmażamy. Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę szybko mieszając, aby śmietana nam się nie zważyła  Stawiamy z powrotem na kuchenkę i podduszamy wszystko razem na małym ogniu dłuższą chwilę. Jeśli sos będzie za gęsty można dolać odrobinę wody. Przyprawiamy wedle gustu. W międzyczasie zagotowujemy

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami 178

najzdrowsza wśród kasz,ale i bardzo smaczna.Jeśli znudziła Ci się podawana na sypko jako dodatek obiadowy zrób z niej po prostu kotleciki.Kasza gryczana z sosem grzybowym stanowi bardzo smaczny duet smakowy.Zastąp grzyby pieczarkami dostępnymi przez cały rok,dodaj ugotowaną kaszę i gotowe.Do tego ulubiony sos,surówka i znakomity zdrowy, jarski obiad gotowy. Składniki: 150-200 g ugotowanej kaszy(...)drobną kostkę pieczarki i duś ,aż odparuje cały płyn z patelni przestudzoną kaszę połącz z grzybami i cebulą,dodaj sól,pieprz,jajka ,kaszę manną i dokładnie wyrób masę.Odstaw na 30 minut do lodówki,będzie łatwiej formować kotlety zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki,obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.Podawaj z pikantnymi sosami  surówką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kalafiorem 240

najchętniej dodawałabym ją do wszystkiego. Składniki: - makaron rurki - 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - jeden średni kalafior - puszka kukurydzy - 500 g pieczarek - czerwona papryka - starta mozzarella - 20 g sera żółtego - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki masła Sos:  - 300 ml śmietany 18% - 2 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz - 10 dag sera żółtego - płaska łyżeczka ziół prowansalskich - łyżeczka(...)chwilę smażymy. Kalafior gotujemy na pół twardo. Sos: śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy przyprawy i ser. W naczyniu żaroodpornym układamy 2 warstwy: makaron, mięso, pieczarki z papryką, kalafior, kukurydzę i posypujemy startą mozzarellą zalewamy połową sosu i układamy ponownie 2 warstwę składników i na samą górę nakładamy trochę makaronu.  Zalewamy resztą sosu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Pan i Pani Smith w kuchni
Ryba na cieście francuskim 318

żółty – 200g Ciasto francuskie – 275g Kwaśna smietana 18% – 330g Śmietana kremówka – 100ml Koperek – 2 pęczki Cebula – 1 duża cebula do pieczarek + 1 mała cebula do sosu Mąka pszenna – 1 czubata łyżeczka Woda – 100ml   Ryba na cieście francuskim – wykonanie: Płat ciasta francuskiego przekroić na dwie części. Każdą część złożyć na pół(...)mące. Podsmażyć z obu stron na patelni. Na ciasto francuskie nałożyć rybę, pieczarki, posypać serem. Piec w temp. 200C aż ser się rozpuści. W międzyczasie 1 małą cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni. Zmniejszyć płomień, dodać kwaśną śmietanę, wymieszać. Dodać słodką śmietanę, wymieszać. Poczekać aż sos nieco zmniejszy swoją objętość. Dodać posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. W 100ml

Kulinarne Przeboje
Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim 130

wyłożonym i przykrytym ciastem. Paje wypełnia się wytrawnymi nadzieniami (mięso, warzywa, ryby, owoce morze, grzyby) lub słodkimi (owoce).  Upiekłam paj, który należy do klasyki gatunku:) Kurczak, pieczarki, groszek zanurzone w gęstym sosie, przykryte zrumienionym ciastem okazały się pyszne. Składniki na ,,środek" placka: 35 dkg piersi kurczaka zagrodowego 3 duże pieczarki kawałek pora (ok. 10 cm) tylko jasnozielona część(...)wrzucić pokrojone w plastry: pieczarki, marchew, pora (drobno pokrojonego). Warzywa krótko obsmażyć i przełożyć do miski z mięsem. Następnie na patelnię po smażeniu warzyw dodać masło, a gdy się rozpuści wsypać mąkę. Po połączeniu mąki z masłem dodać kilka łyżek bulionu i dokładnie wymieszać, następnie dodać resztę bulionu i mieszać aż w powstającym sosie nie będzie grudek. Na patelnię dodać

Codziennik Kuchenny