pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:69/369)

Wytrawne racuchy z pieczarkami 235

Wytrawne racuchy z pieczarkami... Drożdżowe, puszyste, wyrośnięte racuchy. Przekrojone i pysznie nadziane. Pieczarkami, papryką i cebulą. Podane z sosem hamburgerowym . Pyszna odmiana - polecam! Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej; 25 g świeżych drożdży; 250 ml ciepłej wody; 1/2 łyżeczki soli; Olej do smażenia. Nadzienie: 500 g pieczarek; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia cebula; 1/2 pęczka szczypiorku; 1/2 łyżeczki przyprawy(...)przygotować nadzienie. Na rozgrzanym na patelni oleju lekko podsmażyć cebulę. Następnie dodać pieczarki i paprykę, oprószyć solą i podsmażać, aż warzywa będą miękkie. Na koniec smażenia dodać szczypiorek i doprawić przyprawą do pizzy, solą i pieprzem do smaku. Usmażone, gorące racuchy przekroić na pół. Każdą część posmarować sosem. Dolną część każdego racucha posypać mozzarellą, układać na niej ciepłe nadzienie

Gospodyni Miejska
Owsiane naleśniki z pieczarkami 106

mąki pszennej -1 szkl. płatków owsianych -1/2 łyżeczki ziół prowansalskich -1/2 łyżeczki vegety -25 dag pieczarek -2 łyżki śmietany 18% -łyżka mąki (do zagęszczenia sosu) -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju. Śmietanę wymieszać z mąką. Dodać do pieczarek i chwilę podsmażyć, ciągle mieszając. Doprawić. Mleko, jajka i mąkę zmiksować

Zielona Kuchnia
Kurczak w sosie Teriyaki 809

jest dość intensywny.  Kurczak w sosie Teriyaki składniki: 500 g piersi z kurczaka 100 g kiełków 1 słodka czerwona papryka (ta podłużna) 100 g pieczarek 1 czerwona cebula 1/2 pora Sos: łyżeczka sproszkowanego czosnku łyżeczka imbiru łyżeczka miodu 1/4 szklanki sosu sojowego 5 łyżeczek cukru brązowego 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 1 szklanka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w sosie(...)Teriyaki wykonanie: W rondelku najpierw mieszamy dokładnie wszystkie składniki na sos, następnie gotujemy na małym ogniu do momentu zagotowania i zgęstnienia.  Kurczaka kroimy w paseczki. Pora kroimy wzdłuż i kroimy na grubość około 1 cm. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka a paprykę w cienkie paseczki długości około 3 cm. Następnie przygotowujemy makaron chiński według przepisu na opakowaniu

Delusional Trine
Placki ziemniaczane 145

ziemniaków, dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać. Odlać powstałą wodę. Nakładać na patelnie z rozgrzanym tłuszczem za pomocą łyżki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Sos pieczarkowy: 50 dkg pieczarek 2 łyżki masła 3,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 łyżki mąki sól, pieprz natka pietruszki Pieczarki podsmażyć, posypać solą i pieprzem, przełożyć do garnka. wlać

Pelusiowa Kuchnia
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM 370

Jeżeli macie ochotę na prosty i smaczny obiad koniecznie musicie wypróbować pulpety w sosie pieczarkowym. Nie dałam rady, żeby zrobić zdjęcia krok po kroku, ale poniższe

Przepisy Aleksandry
Pizza ze Szpinakiem, Pieczarkami i Serkiem Brie 207

łyżka cukru łyżeczka soli duża cebula 4 ząbki czosnku 400 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) sól, pieprz, gałka muszkatołowa ok. 40 g masła sos pomidorowy, sól, pieprz, czosnek (może być w proszku) kilka pieczarek ok. 100 g mozzarelli ok. 100 g serka brie Pizza ze Szpinakiem, Pieczarkami i Serkiem Brie - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej(...)części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze, pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli, pieprzu, czosnku. Następnie kładziemy cienko pokrojone pieczarki, "kleksami" wykładamy szpinak, posypujemy startą mozzarellą i wykładamy drobno pokrojonym serkiem brie. Pieczemy przez ok. 7-8 minut do lekkiego zrumienienia ciasta w temperaturze

Słodka Strona
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 380

Zapraszam was do wypróbowania pysznych pulpecików z dużą ilością pieczarek i kiszonymi ogórkami. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnych pulpecików w sosie pomidorowym. Bogaty smak tego dania sprawia ze doskonale pasuje do wszystkich dodatków typu ryż, makaron czy ziemniaki. No i oczywiście jest łatwe do zrobienia Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 3 cebule 10 ogórków kiszonych 1 jajko(...)drobną kostkę. Ogórki możecie obrać ze skórki jeżeli chcecie żeby się mocniej rozgotowały, lub nie obierajcie, wtedy będą bardziej wyczuwalne w sosie. Wszystko podsmażamy na patelni (kolejność: najpierw cebula, jak zmięknie, dodajemy ogórki a na końcu pieczarki) Mięso mielone doprawiamy raczej pikantnie, dodajemy jajko i w razie potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy

Kulinarna Patilogia
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowo-kalarepkowy według przepisu Magdy Gessler 242

słodko z cukrem, wytrawnie z mięsem lub jakimś fajnym sosem. Taki właśnie sos spotkałyśmy w książce pani Magdy Gessler i postanowiłyśmy go wypróbować. Na bazie pieczarek i kalarepy powstaje naprawdę fajny, lekko winy, aromatyczny sos, który idealnie komponuje się z plackami ziemniaczanymi. W duecie z nimi smakuje jeszcze lepiej niż samotnie :) Potrawa wolna od glutenu. Czas przygotowania: 30 minut Ilość(...)kroimy w kostkę, podobnie robimy z obraną kalarepką i cebulą. W rondelku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojone warzywa i pieczarki. Chwilkę smażymy na złoto kolor i dolewamy wino oraz śmietanę. Doprawiany solą, pieprzem i gotujmy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, a kalarepka będzie al dente. Smażymy placki ziemniaczane, układamy na talerzu i polewamy gorącym sosem. Całość posypujemy poszatkowanym koperkiem. Smacznego

Kolizje Smaków
Strogonow ze schabu i pieczarek 180

coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Składniki : * 400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia  * łyżka mąki pszennej  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka  * kilka pieczarek  * łyżka koncentratu pomidorowego  * słodka mielona papryka, sól, pieprz  * śmietana  Przygotowanie : Mięso(...)dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek i paprykę. Przesmażyć, wlać szklankę wody i gotować do miękkości razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki. Sos przyprawić do smaku. Dodać śmietanę oraz koncentrat pomidorowy. Zagotować. Podawać na ciepło razem z ryżem, kaszą bądź ziemniakami

Magiczne Życie Marty
Kotlety schabowe z szałwią 170

Kotlety schabowe Składniki 4 porcje 4 kotlety schabowe z kością, około 500 g killa liści świeżej szałwii sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos pieczarkowy z szałwią 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej szałwii, świeżej 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka soku z cytryny i otarta skórka z połowy cytryny(...)bulionu z mięsa 4 łyżki śmietany sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Zacznij od sosu. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię do rozpuszczonego masła. Zeszklij a następnie dodaj szałwię. Obierz pieczarki i pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw. Smaż przez 3 minuty, po czym dodaj, bulion. Gotuj przez 10 minut. Zmiksuj sos i dopraw musztardą

codojedzenia
Pulpeciki w pomidorowo-paprykowym sosie 129

Pulpety: 60 dag mięsa mielonego mała cebulka 1 namoczona kajzerka sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oleju bułka tarta do obtoczenia Sos: 4 marchewki 1 łyżka oleju 1 cebula 6 pieczarek sól pieprz 4 ząbki czosnku 320 ml domowego sosu pomidorowo-paprykowego papryka ostra Marchewki obrać, pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć razem z marchewką. Następnie dodać pieczarki

Ewusiowe Smaki
Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe 207

Składniki: łyżka oliwy z oliwek duża cykoria 3 łyżki tartej bułki natka pietruszki 5 łyżek startego parmezanu 2 szklanki sosu pomidorowego 400 g pieczarek średniej wielkości 4 ząbki czosnku średnia cebula biała sól pieprz Przygotowanie: Zaczynam od cykorii. Z natury warzywo to ma goryczkę, której łatwo się pozbyć w 3 minuty! Tak: Połówki cykorii - musimy koniecznie usunąć delikatnie głąby(...)farszu: na oliwie podsmażamy 2 ząbki czosnku i cebulę ( połowę) - drobno posiekane, dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Czekamy, aż woda odparuje. Dodajemy bułkę tartą i natkę posiekaną oraz parmezan. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy koszyczki cykoriowe, posypujemy jeszcze parmezanem.  Sos pomidorowy: smażymy na oliwie cebulę i czosnek (2 ząbki czosnku, połowa cebuli) posiekane, dodajemy

Moja smaczna kuchnia
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 231

PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHRZANOWYM Składniki: - 500g mięsa mielonego z indyka - 2 mini bagietki - 1 jajko - pół szklanki bułki tartej - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka majeranku - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 2 łyżeczki lubczyku otartego - pół łyżeczki bazylii - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - 500g pieczarek - 1 kostka rosołowe z lubczykiem - 1 kostka grzybowa - 2 białe cebule - 1 łyżka(...)cebulą zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Powoli wrzucamy nasze pulpety do wrzątku na około 10-15minut, po tym czasie wyciągamy i rozpoczynamy przygotowanie sosu. Do naszego buliony z pieczarkami i cebulą dodajemy 4 łyżeczki chrzanu śmietankowego, 1 łyżeczkę lubczyku otartego, 1 łyżkę poszatkowanej natki pietruszki, 1 łyżkę poszatkowanego koperku. Następnie dodajemy 200ml śmietany 18% i dokładnie

Mentor Smaku
BOUCHEES A LA REINE 201

szpik kostny, grasicę cielęcą..... Dzisiaj przepis został znacznie uproszczony i jak dla mnie na szczęście :) SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1/ cebuli 6 pieczarek 1 jajko na sos beszamel  1 łyżka masła 1 łyżka (płaska) mąki mleko sól pieprz gałka muszkatołowa A jak to zrobić: Z ciasta francuskiego wykroić koła o średnicy(...)się zeszkliła. Dodajemy drobno pokrojoną pierś z kurczaka i drobno pokrojone pieczarki. Całość podsmażamy8-10 minut. Odstawiamy. W rondelku roztapiamy 1 łyżkę masła i dodajemy płaską łyżkę mąki bardzo energicznie mieszając. Dolewamy mleko, aż uzyskamy konsystencję puszystego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Powstały sos łączymy z farszem grzybowo-mięsnym. Faszerujemy upieczone koszyczki i podajemy.  Smacznego

Kuchnia w opałach
Zapiekanka jednogarnkowa z makaronem i piersiami z kurczaka. 131

winie", czyli.. to co się nawinie to do zapiekanki.  Składniki: makaron kokardki Lubella pierś z kurczaka po jednej papryce: czerwona, żółta i zielona 10 pieczarek 1 cebula mozzarella 1 mały brokuł Sos: 1 mała śmietana 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka, zioła prowansalskie 2-3 ząbki czosnku 1 jajko Przygotowanie: 1. Naczynie(...)solą i pieprzem.  5. Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą pokroić w kostkę.  6. Ugotować brokuły. W naczyniu układamy kolejno: makaron, piersi z kurczaka, pieczarki z cebulą, papryki, brokuł, mozzarella - wszystko polać sosem. Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage

My World by Dagmara Rek

Proponowane wyszukiwania