pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:58/369)

Rolowana lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami 185

szybką rolowaną lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami. Potrawa bardzo prosta w wykonaniu, dość efektowna i bardzo smaczna. Pyszne kremowe nadzienie serowe, chrupiący jarmuż i pieczarki zawinięte w makaron lasagne dodatkowo zapieczone pod kołderką sosu serowego idealnie się skomponowało ze sobą. Przygotowanie tej lasagne nie zajmuje dużo czasu, więc nie macie wymówek, żeby nie wypróbować przepisu. Polecam, bo to jest(...)pieczarkami makaron Lubella Lasagne tarty ser mozarella tymianek masło do wysmarowania naczynia Nadzienie 200 g sera gorgonzola 250 g sera ricotta 250 g mini pieczarek 100 g jarmużu pieprz młotkowany 3-4 łyżki oleju Sos serowy 200 ml śmietanki 30% 200 g serka topionego naturalnego 1 garść tartego sera mozarella Na mocno rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oleju i krótko

Pieguskowa Kuchnia
Rolowana lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami 196

szybką rolowaną lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami. Potrawa bardzo prosta w wykonaniu, dość efektowna i bardzo smaczna. Pyszne kremowe nadzienie serowe, chrupiący jarmuż i pieczarki zawinięte w makaron lasagne dodatkowo zapieczone pod kołderką sosu serowego idealnie się skomponowało ze sobą. Przygotowanie tej lasagne nie zajmuje dużo czasu, więc nie macie wymówek, żeby nie wypróbować przepisu. Polecam, bo to jest(...)pieczarkami makaron Lubella Lasagne tarty ser mozarella tymianek masło do wysmarowania naczynia Nadzienie 200 g sera gorgonzola 250 g sera ricotta 250 g mini pieczarek 100 g jarmużu pieprz młotkowany 3-4 łyżki oleju Sos serowy 200 ml śmietanki 30% 200 g serka topionego naturalnego 1 garść tartego sera mozarella Na mocno rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oleju i krótko

Pieguskowa Kuchnia
kotlety z kaszy jaglanej z sosem pieczarkowym na pikantnie z przyprawą Harrissa... 161

pietruszką, podsmażoną cebulę od pieczarek z 2 łyżeczki, formować kotlety ok 1 cm grubości na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy SOS PIECZARKOWY: 30 dag pieczarek pokroić na drobno i na talarki, 1 cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać pieczarki i podsmażać z 5 minut, do smaku dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza domowa 238

pomidorowego -1/4 szklanki wody -łyżeczka pesto -sól, pieprz, cukier Zagotowujemy koncentrat z wodą, dodajemy pesto i przyprawiamy do smaku. Chwilę gotujemy, aby sos zgęstniał.    Dodatki: -20 dkg kiełbasy, np. szynkowej -20 dkg pieczarek -20 dkg żółtego sera -cebula -papryka -2 kiszone ogórki -świeży pomidor i ogórek -przyprawa warzywna -olej    Pomidor, ogórki, cebulę kroimy w plasterki(...)blaszka 35 x 35 cm ). Blaszkę wcześnie należy natłuścić. Na brzegi ciasta układamy słupki sera  i zawijamy je ciastem.    Ciasto smarujemy częścią sosu pomidorowego, posypujemy częścią żółtego sera, nakładamy pieczarki, a następnie paprykę, ogórki kiszone a na koniec kiełbasę.    Delikatnie polewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika  nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Lasagne z mięsem i pieczarkami 129

drugim garnuszku podgrzać mleko i stopniowo go wlewać do mąki. Stale dalej szybko mieszać, aby się nie przypalił sos. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty można dolać więcej mleka. Doprawić solą, pieprzem i zetrzeć odrobinę gałki muszkatołowej. Pieczarki Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać pokrojone drobno pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż odparuje(...)się nie posklejał. Makaron ma być tylko lekko ugotowany. W naczyniu do zapiekania układamy warstwy: 1 cienka warstwa sosu beszamelowego 2 makaron 3 sos boloński 4 warstwa startego sera 5 makaron 6 pieczarki 7 starty ser 8 makaron 9 starty ser Jeśli chcemy warstwy możemy dalej powtarzać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Pub Św. Michał - opinia 174

sporych rozmiarów i zachęcało do zjedzenia - marynata z sosu BBQ nadała piękną barwę, a jako dodatki podano sos, surówkę i frytki. Takie same dodatki dodano do burgera (tyle, że sos był inny). Wrażenia są mieszane, o ile żebro było pyszne i zaspokajało głód, o tyle do burgera mam kilka zastrzeżeń . Jest to danie bardziej slow niż fast food, więc rozumiem(...)razem do burgera podają ścinki sałaty (głównie okolice głąba) czy zbyt mocno spieczony boczek. Do tego w burgerze znalazło się coś jeszcze bliżej nieokreślonego: za mocno podsmażone pieczarki? Z ilością sosu też przesadzili, a dodatki były takie sobie - szczególnie można by było popracować nad surówką i postarać się przygotować domowe frytki. Ogólnie jest dobrze - szkoda tylko, że nie zwracają

Pasja Smaku
Makaron z mięsem i pieczarkami 161

diecie, bo to nie on tuczy, tylko dodawane do niego sosy. Podczas jego trawienia nie występują skoki poziomu cukru, długo czujemy się najedzeni i zaraz po posiłku nie dopada nas "wilczy" głód. Składniki: (3 - 4 porcje) 500 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500 g małych pieczarek 200 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)sól. Po około 5 minutach dodać pomidory z puszki i rozmieszany w niewielkiej ilości wody koncentrat. Mięso smażyć do miękkości, pod koniec połączyć je z pieczarkami. Jeśli lubimy makaron z dużą ilością sosu, to wystarczy pod koniec smażenia mięsa i pieczarek, dodać kilka łyżek śmietany 30% i odrobinę wody, w której gotował się makaron i po zagotowaniu, otrzymamy więcej bardziej

Kuchcik gotuje
Gołąbki w Sosie Pieczarkowym 117

SKŁADNIKI: 1 główka kapusty 700g mięsa mielonego 2 duże cebule płaska łyżka soli łyżeczka pieprzu bulion do gotowania gołąbków SOS PIECZARKOWY: 250g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1-2,5 szkl. bulionu łyżka mąki 2 czubate łyżki śmietany WYKONANIE: 1. Kapustę włożyć do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania(...)boki wyłożyć kapustą aby przy gotowaniu gołąbki się nam nie przypaliły, po czym układamy gołąbki jeden koło drugiego. Całość zalać bulionem,aby zakryć gołąbki i gotować do miękkości. SOS PIECZARKOWY: 1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. 2.Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i wrzucić na zeszkloną cebulę. Dusić do zmięknięcia grzybów. 3.Następnie wlać gorący bulion

Dziś Ja gotuje
Gołąbki w Sosie Pieczarkowym 95

SKŁADNIKI: 1 główka kapusty 700g mięsa mielonego 2 duże cebule płaska łyżka soli łyżeczka pieprzu bulion do gotowania gołąbków SOS PIECZARKOWY: 250g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1-2,5 szkl. bulionu łyżka mąki 2 czubate łyżki śmietany WYKONANIE: 1. Kapustę włożyć do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania(...)boki wyłożyć kapustą aby przy gotowaniu gołąbki się nam nie przypaliły, po czym układamy gołąbki jeden koło drugiego. Całość zalać bulionem,aby zakryć gołąbki i gotować do miękkości. SOS PIECZARKOWY: 1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. 2.Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i wrzucić na zeszkloną cebulę. Dusić do zmięknięcia grzybów. 3.Następnie wlać gorący bulion

Dziś Ja gotuje
Gołąbki w Sosie Pieczarkowym 196

SKŁADNIKI: 1 główka kapusty 700g mięsa mielonego 2 duże cebule płaska łyżka soli łyżeczka pieprzu bulion do gotowania gołąbków SOS PIECZARKOWY: 250g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1-2,5 szkl. bulionu łyżka mąki 2 czubate łyżki śmietany WYKONANIE: 1. Kapustę włożyć do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania(...)boki wyłożyć kapustą aby przy gotowaniu gołąbki się nam nie przypaliły, po czym układamy gołąbki jeden koło drugiego. Całość zalać bulionem,aby zakryć gołąbki i gotować do miękkości. SOS PIECZARKOWY: 1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. 2.Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i wrzucić na zeszkloną cebulę. Dusić do zmięknięcia grzybów. 3.Następnie wlać gorący bulion

Dziś Ja gotuje
Bitki z wolnowaru 315

piórka razem z marchewką  poddusić na oleju.Przygotować sos:wodę wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami.W wolnowarze układać na przemian warstwę mięsa i pieczarek z cebulą.Zalać sosem i gotować do miękkości mięsa

Moje domowe kucharzenie
Makaron z pieczarkami i szynką 130

zastanowię się czy nie spróbować swoich sił w kolejnej edycji zabawy Zobacz też: Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym Makaron z pieczarkami i szynką Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 20 minut Składniki makaron Capellini Barilla 10 pieczarek bez ogonków dwa duże plastry szynki średnia cebula 50 g parmezanu(...)plastry i podsmażamy na maśle i oleju. 2 Szynkę kroimy w cienkie paseczki, cebulę w kostkę i dodajemy do zrumienionych pieczarek - podsmażamy kilka minut, aby cebulka się zeszkliła. 3 Całość zalewamy śmietanką, dodajemy sery, gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. 4 Następnie dodajemy sok z cytryny i skórkę, natkę oraz koperek - gotujemy jeszcze kilka minut. 5 Podajemy z ugotowanym

Kuchnia Bazylii
FRANCUSKA TARTA Z POREM 130

pyszne.  Dziś zapraszam na tartę z porem i mięsem mielonym wołowym.  Polecam   SKŁADNIKI: Farsz 🍕400 g mięsa mielonego wołowego 🍕1 por 🍕8 pieczarek 🍕1 peczek natki pietruszki 🍕2 łyżki sos sojowego 🍕Sól wędzona 🍕Pieprz 🍕1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 🍕1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 🍕1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 🍕1 łyżeczka majeranku Dodatkowo 🍕 250 g ciasta francuskiego 🍕Natka(...)formy 🍕Ulubiony sos np. Czosnkowy PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika. Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno

Gotowanie Patki
Pizza farmerska 141

wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru oliwa do wysmarowania formy Sos pomidorowy: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki pomidorów krojonych 1 łyżka oregano 2 łyżki oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 200g wędzonej kiełbasy 250g pieczarek 3 jajka 4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 300g żółtego sera gouda przyprawa do grilla 1 łyżka(...)czerwoną cebulę pokroić w piórka. 6.  Ciasto na pizzę rozwałkować na kształt krążka o średnicy 40 cm, zagnieść brzegi do środka, całą powierzchnię ciasta posmarować sosem pomidorowym, ułożyć plastry kiełbasy, pieczarki, jajka, ogórki, cebulę, oprószyć oregano, solą, pieprzem i na końcu posypać żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 30-35 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem / Braised chicken with baby potatoes and spinach 246

szparagami z boczkiem i gorgonzolą . Jeżeli tak jak ja jesteś fanem kurczaków z różnościami szczególnie w sosach, polecam też kurczaka zapiekanego ze szparagami , kurczaka z papryką i pieczarkami w słodkim, winnym sosie , jak i w wersji light z młodymi warzywami i chorizo , pycha! Scroll down for recipe in English Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem (2-3 porcje) Składniki

karmelowy
TARTA Z PIECZARKAMI NA GRAHAMOWYM SPODZIE 150

ciastem, nakłuwamy dno widelcem. Przykrywamy folią aluminiową i posypujemy grochem, pieczemy 10 min w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy folię, na dnie ciasta układamy salami oraz pieczarki z cebulą, zalewamy sosem śmietanowo-jajecznym, na wierzchu układamy suszone pomidory oraz kilka pieczarek. Zapiekamy jeszcze ok. 25 min, aby masa się ścięła

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania