pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:51/369)

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI (z indyka) 164

pieczarek wzbogaca smak kotletów, dzięki temu są naprawdę rewelacyjne! Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka ok. 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mleka 2-3 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 1-2 jajka 1 szklanka bułki tartej Wykonanie(...)Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy pieczarki. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz sosem sojowym i smażymy do momentu, aż cała woda wyparuje z pieczarek. Studzimy. Bułkę tartą wsypujemy do kubka i zalewamy mlekiem. Mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby spęczniała

Kuchnia MagdaLeny
Pizzerinki z placków ziemniaczanych 190

które znajdują się w mojej wersji na zdjęciu. Pycha! Placki: 4-5 ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 łyżka mąki majeranek sól, pieprz Dodatki: żółty ser pieczarki wędzony boczek pomidorki koktajlowe szczypiorek sos kremowo-serowy (przepis na końcu) Dodatkowo: olej Sos kremowo-serowy: (*) 300 ml śmietany 18% 100g żółtego sera gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotować placki. Ziemniaki zetrzeć(...)stron na rumiano. W międzyczasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki oraz cienkie plasterki boczku. Gorące placki posypać startym serem (aby się rozpuścił) i kolejno ułożyć pieczarki oraz bekon. Placki polać sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem i poukładać na nich pokrojone pomidorki. Spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu. Sos kremowo-serowy. Do rondelka wlać śmietanę i wymieszać ze startym (na drobnych oczkach tarki

Di gotuje
Sałatka makaronowa z pieczarkami 177

małymi modyfikacjami, gdyż w oryginale ta sałatka doprawiana jest 'maggi'- dzięki której uzyskuje się ten ciekawy i 'dymny' charakter, a ja- zamiast jej dodatku- pieczarki gotuję w wywarze warzywnym z lubczykiem i całość doprawiam sosem sojowym- smak i aromat podobny, a przede wszystkim w zdrowszej wersji! :) P.S.: sałatka najlepsza na drugi dzień :) * pieczarki- 500 g bardzo drobny makaron- 2/3 szklanki(...)ugotować do miękkości w wywarze warzywnym z dodatkiem lubczyku. Makaron ugotować al dente i ostudzić. Ugotować jajka, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Odcedzone pieczarki połączyć z makaronem, jajkami, kukurydzą, pokrojonym szczypiorkiem oraz przyprawami: sosem sojowym, solą, pieprzem oraz majonezem. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Żółta zapiekanka z tortellini 163

Dziś przedstawiam delikatną w smaku i wyglądzie sałatkę z makaronem tortellini. W smaku jest bardzo zbliżona do sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele składników.  250g makaronu tortellini z serem 2 filety z kurczaka  2 cebule 250g pieczarek 1/3 szklanki śmietany 150g tartej mozzarelli  1 jajko sól, biały pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa olej(...)podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż z pieczarek wyparuje woda. 3. W szklance mieszamy śmietanę i jajko. Przyprawiamy odrobiną soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Makaron, filety, cebulę, pieczarki, mozzarellę i sos mieszamy ze sobą dokładnie, przekładamy do naczynia żaroodpornego. 4. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut

Szefowa kuchni
Sajgonki wegetariańskie 158

mięsem . Zapraszam :) Składniki na farsz (na 12 sajgonek): 50 g makaronu ryżowego 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek brązowych 2 czubate łyżki kiełków soi (ze słonej zalewy) 4 liście kapusty pekińskiej 3 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól do smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny(...)marchewkę, solimy i podsmażamy na oliwie do lekkiego zmięknięcia.  Dodajemy pieczarki i całość podsmażamy, aż pieczarki przestana puszczać wodę i się troszkę podsmażą. W międzyczasie dodajemy sos sojowy i pieprz. Gdy pieczarki są gotowe, odgarniamy je na bok i bezpośrednio na patelnię dodajemy czosnek. Podsmażamy go 1 minutę. Dodajemy kiełki oraz kapustę, całość mieszamy i podsmażamy około

Smak mojego domu
Biała fasolka z cielęcymi kiełbaskami w sosie pomidorowym z grzankami czosnkowymi. 161

cześć biała -pieczarki w plasterki posiekane -papryka czerwona obrana i posiekana w plasterki -masło klarowane -pieprz, sól -sos sojowy Na rozgrzanym maśle szklimy posiekanego pora, dorzucamy pieczarki i przesmażamy. Dodajemy łyżeczkę sosu sojowego. Dorzucamy paprykę i cukinie. Przesmażamy chwilkę i zalewamy fasolką z sosem pomidorowym, wrzucamy kiełbasę i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy do smaku

BaRepas
Grillowana tortilla z pikantnym farszem 214

tylko syci, ale też rozgrzewa w jesienne chłodne wieczory. Do farszu wykorzystałam pyszny kielecki sos meksykański od Społem Kielce. Idealny do wielu dań np. spaghetti, mięsnych sosów, pizzy itd. Spróbujcie. Składniki: 2 pieczarki około 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli 2 łyżki kieleckiego sosu meksykańskiego od Społem Kielce posiekany por – około 1 łyżki 3 plastry schabu wędzonego parzonego sól(...)obrane i pokrojone w kostkę pieczarki (u mnie same kapelusze), posiekany por i pokrojony w kostkę / paseczki schab wędzony parzony. Chwilę smażymy, aż pieczarki zaczną puszczać sok. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Następnie dodajemy kielecki sos meksykański. Zostawiamy jeszcze chwilę na patelni, mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy na połowę tortilli, posypujemy startym żółtym serem. Składamy tortillę na pół

Słodkie okruszki
Zapiekanka z brokułem (dla wegetarian i nie tylko;)) 173

tarce o grubych oczkach zielona pietruszka - posiekać drobniutko Poszczególne składniki układajcie w żaroodpornym naczyniu warstwami: - na samo dno wrzućcie makaron wymieszany z sosem (możecie go jeszcze doprawić solą ziołową lub pieprzem), - przysmażone pomidory z cebulą i pieczarkami, - ugotowany(...)podzielony na cząstki brokuł, - pietruszka, - całość posypać żółtym serem. Pamiętajcie proszę o tym, że warzywa lub sosy można do zapiekanek doprawiać bardziej szczodrą ręką. Dobrze doprawiony sos czy też cebula, pomidory i pieczarki dodadzą smaku "nijakiemu" z natury makaronowi. I dzięki temu uzyskacie idealną kompozycję smaku. :) Naczynie wstawiamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Całość zapiekamy w 200 stopniach ok 30 minut

Kuchnia smaków
Pizza kebab na szybkim cieście drożdżowym 126

Ciasto: 1/4 kostki drożdży 1’4 szklanki ciepłej wody łyżeczka cukru 3 łyżki mąki 2 szczypty soli 2 szklanki mąki 1 jajko mleko, olej Dodatki: sos pomidorowy/ ketchup 10-20 dkg pieczarek 20dkg żółtego sera 1 serek topiony 1 filet z kurczaka 1 mała cebula przyprawy Przygotowanie: Ciasto: W ciepłej wodze wymieszać drożdże, cukier, 3 łyżki mąki i sól(...)ciasta zapiekałam serek topiony. Najfajniej wygląda, gdy pokrojona na 6 kawałków, przypomina serca. Kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na patelni z przyprawą kebab/gyros. Ciasto posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, rozłożyć pieczarki (można je wcześniej poddusić na patelni). Na pieczarki wykładamy kawałki kurczaka. Zanim przykryjemy pizzę żółtym serem, wkładamy w brzegi ciasta kawałki serka topionego i rozkładamy cebulę pokrojoną

Za drzwiami kuchni
Pieczony królik 2. 180

marchwi, gotowaną marchewką, całymi pieczarkami itp. Można też ułożyć królika na sałacie z osłodzonym jogurtem naturalnym. Najlepsza będzie tu sałata typu lodowa lub zimowa. ----------- Podobne: Królik z sosem z całych pieczarek Królik z marchewką Pieczony królik

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśnikowa lasagne 170

głowy. Co prawda moja naleśnikowa wersja też jest na bogato, ale zdecydowanie szybciej się ją przygotowuje. W środku znajdziecie sos a'la bolognese z boczkiem i pieczarkami, mozzarellę i parmezan. Użyłam odrobiny sosu beszamelowego, ale przy naleśnikach nie jest on potrzebny. Danie jest bardzo sycące i smakowite - warto wypróbować także z innymi nadzieniami!   Lasagne przygotowałam w naczyniu o wymiarach(...)Sos bolognese: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 250 g boczku surowego wędzonego 2 łodygi selera naciowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka czerwonego wina 1 szklanka bulionu wołowego lub warzywnego 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka przyprawy do dań włoskich lub pizzy 2 łyżeczki ziół śródziemnomorskich

Cooking Monster
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 167

farszu. Do mielonego mięsa z indyka poza ryżem dodałam świeżo starty imbir, drobno posiekany por i pietruszkę, czosnek, papryczkę chili i sos sojowy. Dodatki te sprawiły, że farsz nabrał orientalnego charakteru. Składniki: 6 dużych kapeluszy pieczarek 250 g mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanki(...)drobno posiekanego pora pęczek posiekanej natki pietruszki 1/2 torebki ugotowanego ryżu 1 łyżka tartego świeżego imbiru 2 posiekane ząbki czosnku 1 drobno pokrojona papryczka chili 3 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Kapelusze pieczarek oczyszczamy suchą ściereczką. Wszystkie składniki farszu mieszamy i napełniamy nim pieczarki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron w kremowym sosie z kurczakiem, grzybami i szparagami / Creamy chicken, asparagus and mushroom pasta 248

Dziś, w związku z rozpoczęciem sezonu szparagowego przedstawiam przepis na bardzo satysfakcjonujące danie makaronowe. Tagliatelle w dużej ilości kremowego sosu z kurczakiem, szparagami i pieczarkami, z dodatkiem suszonych pomidorów i ziół, przepyszne! Danie jest łatwe w przygotowaniu, idealne na obiad w zabieganym tygodniu. Jeżeli macie lekką nietolerancję na szparagi (jak na przykład ja :)) można je zamienić np. na fasolkę szparagową(...)kilka minut. Po tym czasie wmieszaj musztardę Dijon, zioła prowansalskie i śmietankę. Następnie dodaj szparagi i gotuj w sosie przez kilka minut i dopraw sos solą i pieprzem jeżeli to konieczne. Dodaj do patelni kurczaka, pieczarki, suszone pomidory i gotuj kolejne kilka minut Następnie wmieszaj makaron, wraz z posiekaną natką pietruszki, dokładnie wymieszaj i podawaj. Smacznego! English version Creamy chicken

karmelowy
Gulasz cielęcy z białym sosem wg Michel Moran 104

wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, łyżeczkę soli. Całość zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości mięsa. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Podgotowujemy w osolonym wrzątku. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki i smażymy na rozgrzanym oleju. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni, na małym ogniu, rozpuszczamy masło. Następnie dodajemy mąkę, podsmażamy w taki sposób (kilka minut(...)innego dania J ), wywar przecedzamy przez gazę. Wywar zagęszczamy zasmażką, dodając ją stopniowo-w zależności od preferencji gęstości sosu (podgrzewając i cały czas mieszając) Mięso, marchew (podgotowaną), pieczarki przekładamy do rondla. Sosem zalewamy mięso, dodajemy kapary do smaku. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania