pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:39/369)

Surówka z papryki i selera naciowego 108

smaczny może być seler naciowy. Zdecydowanie częściej będę go używać. I Was również zachęcam. Składniki: Seler naciowy ( połowa ) Papryka czerwona słodka ( najlepiej podłużna ) Pieczarki Cebula ( 1/2 małej ) Pieczarki w zalewie naturalnej Sos sałatkowy ogrodowy knorr ( oliwa, woda ) Wykonanie: Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Seler na kawałki ok. 1,2 cm a pieczarki na 4 części. Przygotowujemy sos ( dzisiaj

Smaki Ewy
Orientalne tofu z warzywami 171

minut i gotowe”. Ekspresowe danie wegetariańskie inspirowane kuchnią orientalną. Wyraźnie pikantne, pełne smaku i pyszne!    Składniki: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki sosu chili Sambal Oelek biała cebula olej kokosowy do smażenia 250g tofu 250g pieczarek szklanka zielonego groszku 400ml mleczka kokosowego sól, czarny pieprz makaron ryżowy Sposób wykonania: Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanym woku rozgrzewamy(...)oraz tofu pokrojone w kostkę i smażymy do zarumienienia a następnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną. Dolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego

Pyry na Gaz
Roladki z pieczarkami 123

oprószamy solą i pieprzem, z jednej strony smarujemy majonezem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach (4 pieczarki odkładamy do sosu). Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu, po chwili dodajemy pieczarki i dusimy, aż woda odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę, odstawiamy do przestudzenia. Na każdy(...)Roladki obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż się zrumienią, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem. Na patelni podsmażamy pozostałe pieczarki pokrojone w plasterki, dodajemy do roladek. Dusimy do miękkości (około 60 minut). Następnie roladki wyjmujemy, wyjmujemy wykałaczki lub zdejmujemy nitki, sos zagęszczamy śmietaną i mąką, zagotowujemy. Do sosu wkładamy roladki, chwilę razem podgrzewamy, sos doprawiamy w razie konieczności solą

Smak mojej kuchni
Zapiekanka z pieczarkami, papryką i serem mozzarella 311

masła 2 łyżki oleju pieczarki 250 g 1 mała cebula 1/2 małej papryki 1 kulka sera mozzarella sól, pieprz zioła prowansalskie Do polania sos czosnkowy z TEGO  przepisu Wykonanie: Bagietkę przepoławiamy i smarujemy masłem. Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju aż cebula zmięknie, a woda z pieczarek odparuje. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem(...)cieniutkie paseczki, a mozzarellę na plasterki. Na bagietkę posmarowaną masłem wykładamy pieczarki z cebulą, na to kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut.      Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-) Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
SCHAB W POMIDORACH 215

Duszony schab jest kruchuteńki a zanurzony w pomidorowo-paprykowym sosie nabiera dodatkowego wyrazu ...  Polecam gorąco! Składniki: 6 plastrów schabu 1 duża cebula 10dkg pieczarek 1 czerwona papryka ząbek czosnku mąka do obtoczenia Na sos: 2 łyżeczki przecieru pomidorowego szklanka bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, pół łyżeczki bazylii natka pietruszki Wykonanie: Plastry mięsa osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym(...)mięso jest miękkie) pod przykryciem na wolnym ogniu, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy jeszcze około 10 minut, by sos odparował i lekko zgęstniał. Przelewamy sos do rondelka z mięsem,pieczarkami i cebulką. Na koniec posypujemy obficie natką pietruszki. Podajemy z niezwykle zdrową kaszą jaglaną

Walijskie Pichcenie
Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami 190

szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli ok. 100 g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 150 g serka brie (naturalny) średni bukiecik brokułów garść pieczarek ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, sól, pieprz, czosnek w proszku Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej wody (nie wrzącej, ani nie bardzo(...)części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi.   Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą oregano, czosnku, pieprzu i soli. Następnie posypujemy startą mozzarellą, wykładamy pokrojony serek brie posiekane w plasterki pieczarki oraz różyczki brokułów.  Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Gotową pizzę podajemy

Słodka Strona
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem w sezamie z pomidorowym kuskusem. 170

inspiracji w lodówce natknąłem się na filety drobiowe, które prosiły się już o zjedzenie, względnie zamrożenie. Chciały to mają. Czego użyłem? -połówki filetów z kurczaka -kilka pieczarek -por część biała i zielona -sos sojowy -ser żółty -białe wino półwytrawne -pieprz, sól, papryka słodka -puszka pomidorów(...)świeże oregano -oliwa -masło klarowane -groszek zielony -łyżka ziaren sezamu -bułka tarta -jajko Pory szklimy na maśle, solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy wino odparuje dorzucamy posiekane pieczarki i dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, smażymy kilka minut, odstawiamy do wystudzenia. Filety rozbijamy, kładziemy na foli spożywczej, solimy, pieprzymy i doprawiamy papryką słodką. Układamy na nich ser, pieczarki z porami i zawijamy

BaRepas
Sos pieczarkowy do ryżu i makaronu 334

około 20 minut. Międzyczasie przygotowuje kurczaka. Pierś kroję w kostkę i przyprawiam solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, estragonem oraz tymiankiem, podsmażam na osobnej patelni. Gotowe mięso dodaję do pieczarek. Aby nadać konsystencje sosu, łyżkę skrobi rozcieńczam z wodą (pół szklanki) następnie zalewam pieczarki z kurczakiem, jednocześnie mieszając. Gotowe! Mój sos podałam z makaronem

Pause Gotowanie!
Penne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym 166

składnikami, w każdym wydaniu są genialne. Danie z makaronu przyrządzimy w kilka chwil, więc to doskonały obiad dla osób zabieganych. Na dzisiejszy obiad zrobiłam penne ze szpinakiem i pieczarkami skąpane w sosie śmietanowym...pychota! Wierzch posypany oczywiście parmezanem, który nadaje potrawie cudownego smaku. Dla mojego męża, który jest miłośnikiem mięcha, dodałam do sosu usmażoną w kostkę pierś z kurczaka. Serdecznie(...)mnie jest to idealne połączenie smaków...Zapraszam na moją odsłonę makaronu 😊 Składniki: szpinak 250 g, pieczarki 350 g, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, śmietanka 30 % 250 ml, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, makaron penne 400 g, parmezan do posypania sosu, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy dwa pokrojone w kostkę ząbki

kulinarne odsłony pati
Pieczona łopatka z sosem grzybowym 198

suszonych grzybów. Pieczona łopatka z sosem grzybowym – składniki (4-5 porcji) ok. 1,2 kg łopatki 400 g suszonych grzybów 1 kg pieczarek 400g śmietany 18% masło cebula sól pieprz ulubione przyprawy Pieczona łopatka z sosem grzybowym – przepis: Łopatkę nacieramy przyprawami solą, pieprzem oraz Waszymi ulubionymi przyprawami, a następnie odstawiamy na ok. 2-3 godziny aby przeszła(...)wody oraz pokrojone w kostkę grzyby. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Dusimy całość przez ok. 20-25 minut, aż grzyby zmiękną i odparuje część wody z pieczarek. Śmietanę hartujemy 3 łyżkami sosu, który powstał podczas duszenia grzybów, a następnie śmietanę wlewamy do grzybów. Całość dusimy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut. Pieczoną łopatkę podajemy z ziemniakami z wody

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z Sosem Pieczarkowym 187

ryżu 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 300 g mięsa wołowego (zmielonego) 400 g mięsa wieprzowego (zmielonego) 2 duże cebule plaska łyżka soli łyżeczka pieprzu Sos P ieczark owy: 250 g świeżych pieczarek cebula ok. 2 łyżki masła szklanka bulionu (jeżeli chcemy użyć bulionu z kostki - wybierzmy kostkę bulionową grzybową) 1/4 szklanki zimnej wody łyżka mąki ok. 2 czubate łyżki śmietany(...)umieścić w dużym garnku, zalać wodą i dusić na kuchence. Gołąbki dusimy ponad godzinę,  a nawet dłużej.  Kapusta ma być miękka. Sos p ieczark owy : Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na zeszkloną cebulę. Dusimy do zmięknięcia grzybów. Następnie wlewamy gorący bulion i chwilkę wszystko gotujemy (jeżeli używamy

Słodka Strona
Domowa pizza z salami, pieczarkami i papryką 167

ciasto ładnie wyrosło. W między czasie możemy przygotować sos do pizzy oraz dodatki. PRZYGOTOWANIE dodatków do pizzy: Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w paseczki, a pieczarki w plasterki. PRZYGOTOWANIE sosu do pizzy: Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy przecier pomidorowy i zagotowujemy. Przyprawiamy sos solą, pieprzem i oregano. Sos gotujemy, aby go zredukować (zagęścić przez(...)widelcem i odstawiamy na 5 min. Następnie na cieście rozprowadzamy sos ( nie przesadzajmy z ilością). Pozostały sos możemy wykorzystajmy jako dodatek do upieczonej pizzy. Sos posypujemy serem, a na nim układamy salami, pieczarki i paprykę. Wierzch pizzy delikatnie posypujemy pozostałym serem. Pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200'C na ok. 25-30 min. Ciasto powinno być delikatnie zarumienione

kulinarnyJa
Pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce 1043

bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie: Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą(...)Zdejmujemy z patelni i podajemy. Propozycja podania: Na talerzu układamy roszponkę, posypujemy ją kiełkami rzodkiewki i na tą zdrową, zieloną bazę układamy nasze chrupiące pieczarki. Jeśli lubimy pieczarki możemy dodatkowo przyozdobić sosem czosnkowym. Smacznego * przepis i pomysł własny

Słodkie okruszki
Prosty sos pieczarkowy 146

pieczarkowy. Doskonale nada się do kotletów z jajek Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki śmietana 18% do zup i sosów sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki, przełóż na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmaż cebulę pokrój z kostkę i dodaj do smażących się pieczarek czosnek obierz i przeciśnij

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Śledzie w Sosie Tatarskim 533

okazję. Sos tatarski świetnie komponuję się z rybami, a ze śledziem charakterystycznym dla polskich zakąsek tworzy bardzo smaczną i ciekawą przystawkę. Śledzie w Sosie Tatarskim - Składniki: ok. 400 g śledzi (najlepiej matiasów) 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lub ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej(...)długość płukania zależy od słoności śledzi - im bardziej słone - tym dłużej moczymy). Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w plasterki lub kostkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Wymoczone

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania