pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:30/369)

Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 177

składniki 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki piwa 1 jajko łyżeczka ostrej papryki szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 500g dorsza olej do smażenia Sos tatarski – składniki 8 pieczarek marynowanych 2-3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy szczypta soli szczypta pieprzu Dorsz w cieście piwnym – przepis Dorsza myjemy i dokładnie(...)ciasta naleśnikowego. Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju ok. 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy dorsza z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Sos tatarski – przepis Cebulę, pieczarki i ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Składniki mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Dorsza podajemy razem z sosem tatarskim. Spróbujcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka w sosie pieczarkowym 112

jedno z moim ulubionych dań. 4 nogi z kaczki 2 cebule 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich sos: 20 dkg pieczarek 1 cebula pieprz czerwony wywar od sosu sól 1 łyżka mąki krupczatki płaska natka pietruszki pieczone buraki Nogi od kaczki oczyszczam, myję i osuszam. Przekładam do pojemnika, dodaję pokrojoną(...)mięso będzie miękkie. Sos: Mięso wykładam na talerz. W miseczce rozrabiam mąkę krupczatkę w 1/3 szklance wody i wlewam do gotującego się sosu. Mieszam i zagotowuję. Cebule kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem. Pieczarki dodaję do sosu.Doprawiam według uznania. Kaczkę podaję z burakiem pieczonym

wesoła kuchnia
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym 164

czego wynikiem jest ten oto pyszny makaron :-) Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym MAKARON Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W SOSIE ŚMIETANOWYM  Na 2 porcje: 350 g piersi z kurczaka 1 średnia cebula 350 g pieczarek 12 różyczek brokułu (u mnie mrożony) 4 łyżki oleju 100 g śmietany 18 % sól pieprz czarny pieprz biały papryka słodka(...)szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki - solimy i dusimy około 10 minut. Makaron gotujemy al dente - według przepisu z opakowania. Do pieczarek dorzucamy podsmażonego kurczaka. Śmietanę hartujemy 2 łyżkami sosu powstałego z pieczarek, doprawiamy białym pieprzem i papryką, mieszamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i dusimy razem przez  trzy minuty. Dodajemy odcedzony makaron i zblanszowany brokuł- wszystko razem podgrzewamy 1 minutę

peggiwkuchni
Sos słodko-kwaśny z makaron i kurczakiem 309

łyżeczki sosu sojowego(...)grzyby sa opcjonalne- mogą być pieczarki Wykonanie sosu: Połowe wody nalać do rondla, dodać ocet, sos sojowy, cukier, koncentrat pomidorowy, starty czosnek I imbir- zagotowac. Mąkę rozrobić w pozostałej wodzie. Nalac do rondla - zagotować doprawić do smaku solą I trzymać na gazie około 3 min. Gotowe :) Gotujemy noodle-makaron. Wykonanie kurczaka: W woku lub na dużej patelni smażymy

Smaki Edyty
Kurczak miodowomusztardowy 315

Cześć dziś kurczak w sosie musztardowo-miodowym z pieczarkami. Kurczak jest aromatyczny i niewysuszony. Pieczarki idealnie komponują się z sosem. Składniki: 5 sztuk udek kurczaka (ja przedzieliłam na dwie części) kilka sztuk pieczarek 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu 4 łyżki przecieru pomidorowego curry kurkuma imbir 1 cebula czerwona 1 szklanka wody Przygotowanie Cebulę pokroić w niewielka kostkę

Panda i jej świat
Sos tatarski 129

sos tatarski, który robimy każdego roku w naszym domu. :) Znalazł sobie wiele zastosowań - można jeść go samego, pasuje świetnie do gotowanych jajek, pieczeni na zimno a także do śledzi, jeśli ktoś lubi śledzie w śmietanie. :) Składniki: 4-5 dużych ogórków czosnkowo – koperkowych (polecam te z Ogródka Dziadunia - klik ) 2 pęczki szczypiorku 200 gramów zielonego groszku  150 gramów pieczarek marynowanych

Garniec Magalie
Pizza z salami, papryką i pieczarkami 204

garnuszku na łyżce oliwy krótko podsmażamy przeciśnięte ząbki czosnku. Dolewamy passatę pomidorową, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dorzucamy listki świeżej bazylii i rozsmarowujemy sos na pizzach. Mozzarelle ścieramy na pizze, układamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, salami oraz posiekaną paprykę. Posypujemy dodatkowo szczyptą oregano, w razie potrzeby szczyptą soli oraz pieprzu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230 stopni(...)garnuszku na łyżce oliwy krótko podsmażamy przeciśnięte ząbki czosnku. Dolewamy passatę pomidorową, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dorzucamy listki świeżej bazylii i rozsmarowujemy sos na pizzach. Mozzarelle ścieramy na pizze, układamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, salami oraz posiekaną paprykę. Posypujemy dodatkowo szczyptą oregano, w razie potrzeby szczyptą soli oraz pieprzu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230 stopni

Pogotujmy.pl
Wyniki Konkursu z Folwark 116

dokonać. Miejsce I ,a więc nagroda kosz z produktami Folwark wędruje do BASI za ten przepis Karkówka w sosie czosnkowym Składniki: 4 plastry karkówki, 4 duże pieczarki, 1 cebula, sól, pieprz, 8 łyżek sosu czosnkowego Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-d/ Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem czosnkowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut. Kolejne 2 równorzędne miejsca, a więc produkty Folwark dla Eweliny za jej donuty Składniki mokre: 2 szklanki obranego bobu 4 łyżki sosu

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 601

tutaj wiele filozofii, bo zazwyczaj głównym, najsmaczniejszym dodatkiem zapiekanek jest ser. Tym razem jednak połączyłam dwa różne smaki, które tworzą jedno danie. Jeden z nich to zdecydowany smak pieczarek w sosie śmietanowym, zaś kolejnym jest lekko słodki smak pomidora z stopioną mozzarellą. Całość tworzy ciekawe połączenie. SKŁADNIKI 2 cebule 450 g pieczarek 1 cukinia 450 g mięsa mielonego 3 łyżki

Passions hobbies life
Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną 253

rodziny. Najlepsze w tych pulpetach jest jednak to, że świetnie nadają się do modyfikacji według preferencji smakowych domowników. Sos można dowolnie przyprawić – ziołami, curry czy ostrą papryką, a do samych pulpetów dodać coś co lubimy np: suszone pomidory, oliwki, pieczarki czy suszone owoce. Podaję przepis podstawowy – pulpety z indyka w takim wydaniu są zdrowe i smaczne nawet(...)tartej lub kaszy manny (można pominąć jeśli mięso ma odpowiednią konsystencję) sól morska świeżo mielony pieprz opcjonalnie dowolny dodatek: natka pietruszki, koperek, posiekane oliwki, posiekane pomidory suszone, marynowane pieczarki itp. Sos do pulpetów: 400 ml domowego bulionu warzywnego lub drobiowego 1 butelka (ok. 650-700 ml) dobrej jakości przecieru pomidorowego / passaty 1 ząbek czosnku (można pominąć) 1 łyżka octu balsamicznego

Poezja smaku
Mielone z soczewicą i pieczarkami 147

papryczka chili bułka tarta do obtoczenia natka pietruszki sól, pieprz 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka tymianku suszonego 1 łyżeczka majeranku olej sos pieczarkowy: 20 dkg pieczarek 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka krupczatki oleju Soczewicę moczę pół godziny w zimnej wodzie, następnie gotuję ją około 20 minut. Odstawiam(...)jajko, sól, pieprz, pokrojona natkę, tymianek, paprykę wędzoną, czubricę, majeranek.Całość mieszam i formuję kulki. Obtaczam w bułce tartej.Smażę na oleju na wolnym ogniu. sos: Cebulę pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej przesmażam.Solę, pieprzę, dodaję majeranek. Krupczatkę rozrabiam w śmietanie i wlewam, do pieczarek, zagotowuję. Całość miksuję blenderem. Kotleciki podaję z sosem

wesoła kuchnia
Makaron ze szpinakiem 146

Makaron ze szpinakiem, boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowo - serowym . . . to szybki przepis na pożywny obiadek. To mój sprawdzony sposób na smaczne danie, kiedy nie mam pomysłu na nic innego :) Danie przygotowane z łatwo dostępnych i niedrogich składników. Składniki na 4 porcje: opakowanie makaronu wstęgi (400g) opakowanie mrożonego szpinaku (może być świeży) śmietanka 12% - ok. 300ml(...)kiedy gotuje się makaron kroimy boczek w paski, cebulę w kostkę i pieczarki w plastry - podsmażamy na 3 łyżkach oliwy. Dodajemy przygotowany szpinak i czosnek pokrojony w cienkie plasterki - całość mieszamy. Wlewamy śmietankę i 2 serki topione - mieszamy i dusimy do momentu rozpuszczenia serka. Sos powinien mieć gęstą konsystencję. Gotowy makaron nakładamy na talerz i polewamy sosem szpinakowym

Alutka-Gotuje
Zapiekanka – Makaron z Dynią i Pieczarkami w Sosie Beszamel 147

Teraz podsmażę składniki na patelni: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażam przez około 10 minut dynię razem z pieczarkami i czosnkiem. Makaron ma już ugotowany, dynię i pieczarki podsmażone teraz przygotuję sos beszamel: W garnku rozpuszczam masło. Do rozpuszczonego masła dodaję mąkę, cały czas mieszając (najlepiej rózgą) robię białą zasmażkę. Do zasmażki dodaję mleko (wlewając mleko energicznie mieszam aby zasmażka(...)doprawiam solą i gałką muszkatołową i dokładnie mieszam – sos beszamel jest gotowy. Końcowe przygotowanie zapiekanki: Do dużej miski lub garnka przekładam makaron, podsmażoną dynie z pieczarkami i czosnkiem, ser mozzarella oraz sos beszamel i doprawiam solą i pierzem. Całość dokładnie mieszam. Tak wymieszane składniki zapiekanki przekładam do naczynia żaroodpornego. Górę zapiekanki posypuję żółtym serem. Zapiekanie zapiekanki: Naczynie wstawiam do nagrzanego

Uwaga Babcia Gotuje
Gulasz Barbecue z plackami ziemniaczanymi 199

Składniki na gulasz wieprzowy: 1/2 kg wieprzowina bez kości, najlepiej łopatka 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 łyżeczka czerwonej papryki, po 1/2 – papryka zielona i czerwona marynowane pieczarki kilka łyżek 4-5 sosu Barbecue Winiary sól i pieprz do smaku Składniki na 1 porcję: po 2 usmażone placki w obręczy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki gulasz Mięso wieprzowe kroimy(...)kostkę, rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso, posypujemy czerwoną papryką, dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy, podlewamy wrzącą wodą i dusimy do miękkości, dodajemy kilka łyżek sosu Barbecue, dodajemy połówki marynowanych pieczarek, uzupełniamy wodę i chwilkę dusimy aż płyn się zredukuje i powstanie pyszny sos. Na talerzu układamy po dwa usmażone placki ziemniaczane, gulasz podajemy obok placków w osobnym naczyniu, dekorujemy świeżym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka makaronowa z salami, pieczarkami i warzywami 124

pokroić w kostkę. Cebulę zaszklić na oleju, dodać pieczarki i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Makaron wymieszać z salami, pieczarkami i pozostałymi warzywami, wymieszać. Przygotować sos. Masło stopić, dodać mąkę i ciągle mieszając wlać(...)mleko. Zagotować. Dodać sól, pieprz, zioła i suszony czosnek. Chwilę pogotować, zabielić słodką śmietanką, wymieszać i ewentualnie doprawić solą lub pieprzem. Zagotować. Wlać do makaronu, warzyw oraz pieczarek i dobrze wymieszać, by sos oblepił składniki. Na wierzch zetrzeć ser żółty i zapiekać ok. 45 minut

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania