pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:41/369)

karkówka w pomidorowym sosie 150

Przepis: 500 g karkówki 2 średnie marchewki 30 dag pieczarek 1 duża cebula 4łyżki sosu pomidorowego przyprawa w płynie MAGGI sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić w plastry - rozbić. Olej rozgrzać, mięso podsmażyć, żeby się zarumieniło. Cebulę pokroić w piórka - dodać do mięsa. Marchew pokroić w plastry - dorzucić do mięsa. Dusić, aż cebula się rozpadnie, a marchew będzie miękka(...)Dodać sos pomidorowy i trochę wody - dusić. Pieczarki pokroić w plastry, dodać na 5 minut przed końcem duszenia. Doprawić do smaku przyprawą MAGGI, ewentualnie dodać sól i pieprz. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sos z całymi pieczarkami 121

trochę za dużo pieczarek, więc dziś kolejna propozycja na ich wykorzystanie. Tym razem przepis na małe pieczarki, które można włożyć do ust na raz. Pamiętam z dzieciństwa małe pieczarki w pysznym sosie. Jadałam je zazwyczaj na jakichś rodzinnych wielkich imprezach, np. weselach. Po wielu latach próbuję znaleźć tamten smak, ale wciąż wychodzi mi inaczej. Co nie znaczy, że gorzej(...)usmażyć pieczarki (w całości) i ogonki. Gdy puszczony przez pieczarki sok wyparuje, dodać cebulę (z puszczonym sokiem) startą na drobnych oczkach (tarka jak do czosnku, gałki muszkatołowej lub ta do tarcia ziemniaków). Podsmażyć lekko, ale uważać, żeby nie zbrązowiała. Dolać ok. szklanki wody. Gotować ok. kwadransa z odrobiną soli. Gdy sos się zredukuje, dodać masło. Wymieszać, by powstał jednolity

Weekendy w domu i ogrodzie
KUKURYDZIAKI WEGETARIAŃSKIE 115

pieczarek 1 mała papryka 1 cebula 3 szklanki płatków kukurydzianych klasycznych Lubella 3 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona(...)kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy paprykę, a na końcu pieczarki. Smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek wyparuje. Przyprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Lekko studzimy. W misce rozbełtujemy jajka, dodajemy mleko, mąkę i dokładnie mieszamy aby nie powstały grudki. Następnie dodajemy płatki kukurydziane i całość mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu. 157

szklanką koła i każde nadziewamy naszym farszem. Lepimy pierogi. Gotujemy je w osolonej wodzie z łyżką oliwy przez dwie minuty od wypłynięcia. Farsz: -puszka ciecierzycy -por -oliwa -pieczarki -wino białe półwytrawne -sos sojowy -pieprz -sól Ciecierzycę gotujemy w wodzie z solą kilka minut. Por posiekany szklimy na oliwie; solimy, pieprzymy i podlewamy winem. Dodajemy pieczarki również posiekane, podlewamy małą łyżeczką

BaRepas
Placki ziemniaczane z delikatnym gulaszem indyczym w sosie paprykowo - śmietanowym. 135

rozgrzewamy i kładziemy kleksy z jednej łyżki ciasta, układając do jednolitego kształtu. Smażymy na rumiano z każdej strony Gulasz. -cebula czerwona i zwykła, posiekana -pieczarki posiekane -papryka zielona i czerwona, obrana i posiekana -śmietanka 30% -sos(...)sojowy -filet z indyka, pokrojony w kostkę -czosnek niedźwiedzi -masło klarowane Cebulę smażymy na maśle, dorzucamy mięso, solimy, pieprzymy i dodajemy czosnku niedźwiedziego. Podsmażamy, dodajemy paprykę i pieczarki oraz łyżkę sosu sojowego. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Odkładamy pokrywkę i redukujemy sos. Podlewamy kilkoma łyżkami śmietanki i podsmażamy do zgęstnienia. Podajemy według uznania

BaRepas
Wołowina stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami 168

stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami doskonale łączy smak grzybów i „zieleniny” przez idealne podkreślenie ich dopasowania do wołowiny przez przepyszny sos imbirowy. Przygotowanie takiej wołowiny stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami trwa jakieś 30 minut (i to z czasem marynowania!), więc jest świetnym i pysznym daniem na szybki obiad czy obiadokolację. Składniki(...)jarmuż, podlać zostawioną wcześniej marynatą i podsmażać 3-4 minuty aż jarmuż zmięknie, sos lekko zgęstnieje i zacznie delikatnie wrzeć – należy mieszać zawartość patelni, żeby nic się nie przypaliło. Dodać usmażone wcześniej mięso i dobrze wymieszać. Wołowinę stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami podawać na gorąco z ryżem, quinoą lub bulgurem.   Post Wołowina stir-fry z imbirem

Pociąg Do Kuchni
Sajgonki z mięsem mielonym 113

więcej? No, może więcej sajgonek :P Składniki 2 opakowania papieru ryżowego 150 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 100 g ryżu 100 g brązowych pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 marchew 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej(...)głębokiego smażenia sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso mielone z cebulą, następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, startą marchew, sos sojowy i dusimy kilka minut pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i lekko studzimy. Farsz odparowujemy, dodajemy sos ostrygowy i cukier, smażymy przez chwilę

R'n'G Kitchen
Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowym 164

Proste i smaczne kawałki polędwicy wieprzowej z dodatkiem pieczarek, cebuli i sosem musztardowym. Danie idealne na szybki obiad. Taką polędwicę możecie podać z ziemniakami lub ryżem oraz pieczonymi warzywami.  Obowiązkowo przed samym podaniem całość posypcie posiekaną zieloną pietruszką. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa  (wagowo co najmniej 0,5 kg) 200 g pieczarek 1/2 cebuli, np.czerwonej 2 łyżki musztardy(...)delikatnie się skurczą. Do garnka wlać odrobinę oliwy z oliwek i  z obu stron   przesmażyć kawałki mięsa. Do podsmażonych polędwiczek dodać przesmażone pieczarki. Na sam koniec śmietanę wymieszać z brandy i musztardami. Sos wlać do polędwiczek. Całość dusić na małym ogniu przez około 25-30 minut. Ewentualnie można dolać odrobinę wody (wszystkie polędwiczki powinny być przykryte sosem). Przed

Ugotować
klopsiki z twarogiem w sosie pieczarkowym 148

Nietuzinkowy sposób na danie z mięsa mielonego. Nadzienie z twarogu nadaje mu lekkości i niecodziennego smaku. Sos pieczarkowy pasuje znakomicie, podkreśla charakter całości. Uwielbiam pieczarki, szkoda tylko, że w moim domu ja jedyna...dlatego w ostatniej chwili, ale na szczęście zdążyłam z przepisem do pieczarkowej akcji na durszlaku:) U nas z ziemniakami i surówką, myślę, że świetnie smakowałyby również(...)oliwę, obsmażyć klopsiki ze wszystkich stron. Na wierzch wrzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki, podlać ok połową szklanki wody. Dusić od czasu do czasu potrząsając patelnią do chwili, aż pieczarki zmiękną a sos zgęstnieje

6niebo
Śledzie w pomidorach z pieczarkami 218

pokrojone pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparuja wodę i lekko się zarumienią. Dodać przecier pomidorowy i listki laurowe. Chwilę wszystko razem dusić, do smaku doprawić solą, cukrem i majerankiem. Sos pomidorowy z pieczarkami wystudzić. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki i wymieszać z wystudzonym sosem. Przełożyć do słoika i odstawić do lodówki na ok 1-2 doby aby smaki się przegryzły

Monia miesza i gotuje
Bitki drobiowe w sosie pieczarkowo-cebulowym 358

Bitki drobiowe w sosie pieczarkowo-cebulowym... Soczyste i kruche plastry fileta z indyka. Kawałki pieczarek i cebuli. A całość zatopiona w śmietanowym sosie. Delikatne i pyszne danie! Zapraszam! Składniki: 500 g fileta z indyka; 1 średnia cebula; 5 średnich pieczarek; 3 ząbki czosnku; 2 liście laurowe; 3 ziarna ziela angielskiego; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu(...)łyżki mąki do zagęszczenia sosu + mąka do obtoczenia koteltów; 1/2 łyżki ulubionej przyprawy do zup np. ziarenek smaku/vegety/kucharka czy 1 kostka rosołowa; Sól; Pieprz; Olej. Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w plastry. Każdy plaster dodatkowo przeciąć jeszcze na pół, a następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Każdy plaster indyka posolić i popieprzyć z każdej strony

Gospodyni Miejska
KURCZAK PO AZJATYCKU Z PĘDAMI BAMBUSA 234

mięsa z piersi kurczaka , ale najlepiej przygotować z mięsa z udek , ponieważ jest bardziej soczyste niż z piersi. Składniki ( 4porcje ): mięso z udek kurczaka - 80dag pieczarki - 20dag imbir - 2cm czosnek - 3ząbki sos sojowy - 5łyżek sos chili słodko-pikantny - 4łyżki papryka czerwona - 1szt żółta papryka - 1szt cebula - 2szt pędy bambusa - 1słoik pieprz olej Sposób przygotowania: Mięso myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym(...)patelni ) i podsmażamy kurczaka na złoto. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pieczarki i bambusa i smażymy kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki. Smażymy kilka minut , dodając resztę sosów. Ewentualnie doprawiamy pieprzem. Podajemy z ryżem. I gotowe! SMACZNEGO! Jeżeli podoba Ci się ten przepis to pozostaw po Sobie ślad w postaci komentarza .Uprzejmie dziękuje i zapraszam ponownie

Bazylia kontra Rozmaryn
Zapiekane naleśniki 179

Sami oceńcie i dajcie znać. Zakupy: Na ciasto naleśnikowe - mąka tortowa - mleko - 1 jajko - olej  - szczypta soli - olej do smażenia (ja smażę na kokosowym) Na farsz - pieczarki - ser żółty Na sos: - koncentrat pomidorowy - jogurt naturalny Przygotowanie: Pieczarki obieram i kroję w mniejsze kawałki i podsmażam na patelni z odrobiną soli. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach(...)hahahahaha. Gdy będzie złoto - brązowy można go ściągnąć z patelni. Dodajemy na środek farsz czyli nasze podsmażone pieczarki i ścieramy ser żółty i zwijamy naleśnik w rulon. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i układamy jeden na drugim. Gdy naczynie będzie już pełne robię sos. Koncentrat pomidorowy rozrabiam z wodą i jogurtem naturalnym i solę odrobinę do smaku. Na górę ścieram żółty

Tanio smacznie i prosto
Czas na burrito! 155

samemu (przepis: 200g mąki pełnoziarnistej, 100ml przegotowanej wody, 1 łyżka oliwy, zioła prowansalskie (łyżka lub więcej), 1 łyżeczka soli morskiej) - 2 łyżki oleju kokosowego; - 2 średnie cukinie; - 0,5kg pieczarek; - 1/2 papryki; - 1 cebula; - 3 ząbki czosnku; - 4 pomidory; - 1 puszka pomidorów; - 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej; - oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi, pieprz ziołowy, pieprz cayenne do woli i wedle(...)warzywa - najpierw paprykę - po 2 minutach dorzucamy cebulę, a na koniec cukinię, gdyż najszybciej nam zmięknie i przyprawiamy warzywa sola morską; - gdy warzywa zmiękną - dodajemy je do sosu i następnie smażymy pieczarki, które dodajemy potem do sosu pomidorowego. Gdy sos mamy gotowy podgrzewamy na patelni placki tortilli i na środek nakładamy farsz, który posypujemy serem - następnie tortillę składamy na pół

MintTaste
Pierś Kurczaka z Brokułem do Ryżu, Kaszy lub Makronu 658

ryżem, kaszą lub makaronem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania piersi kurczaka będziemy potrzebować: około 600 g piersi z kurczaka 1 brokuł (około 500 g) 250 g pieczarek 100 ml bulionu na sos: 300 ml bulionu 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżka startego korzenia imbiru do smaku(...)łyżkach oleju podsmażam przez około 2 minuty czosnek z imbirem, następnie dodaję pozostałe składniki sosu: cukier, sos sojowy, mąkę, bulion, dokładnie mieszam i zagotowuję. Gdy sos się zagotuje dodaję pierś kurczaka, brokuł, pieczarki, dokładnie mieszam i całość smażę na małym ogniu jeszcze około 5 minut – danie jest gotowe. Tak przygotowaną pierś kurczaka możemy podać z ryżem, kaszą lub makaronem. Życzę

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania