pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:59/107)

Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych i białej kiełbasy 377

Wielkanoc na talerzach u Nas zawsze pojawiają się klasyczne jajka na twardo z majonezem i jajka faszerowane na różne sposoby. Jajeczne nadzienie to często szynka , żółty ser , wędzony łosoś bądź pieczarki – wszystko bardzo smacznie i efektowne. Tym razem poniosła mnie jednak fantazja, na świąteczne śniadanie postanowiłam przygotować koreczki, trochę niezwykłe: Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych i białej kiełbasy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane. 135

śniadaniu wielkanocnym nie może zabraknąć JAJEK FASZEROWANYCH. Farsz oczywiście zależy od upodobań, ja proponuję: - farsz z tuńczykiem - ze szczypiorkiem - z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM: 3 jajka 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem

Kuchnia Beaty
Papryka faszerowana 181

Często nie wiemy co przygotować z mięsa mielonego. A może proste danie - faszerowana papryka . Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na obiad. Farsz jest cały czas wilgotny, a dzięki pieczarkom i ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Składniki: 4 papryki 0,5 kg mięsa mielonego torebka ryżu 0,25 kg pieczarek bulion warzywny sól pieprz pół cebuli Ścinamy

Salonik smaków
Placuszki z cukinii i ziemniaków 218

inne propozycje na wykorzystanie cukinii: Obiady: Złote placuszki z cukinii Zielone placuszki z cukinii Cukinia faszerowana mięsem mielonym   Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami Leczo z cukinią i kiełbasą   Mięso mielone z cukinią i pieczarkami Zupa-krem z cukinii i ziemniaków Przetwory: Leczo z cukinii na zimę Sałatka z cukinii i papryki Cukinia waniliowa Pasztet z cukinii

Kuchnia domowa Ani
NASZE WIELKANOCNE MENU 326

Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane  PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa z Nutellą PRZEPIS Cytrynowa baba wielkanocna PRZEPIS Makowiec

Przepisy Aleksandry
Szybka pasta z awokado 198

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane krokiety ziemniaczane 96

Faszerowane krokiety ziemniaczane Złociste klopsiki z ziemniaków w chrupiącej panierce, nadziewane pysznym farszem z mięsa mielonego i pieczarek. Obiad palce lizać!     Składniki: Ciasto ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 1 jajko 150g mąki pszennej Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, opcjonalnie 1 łyżka posiekanego koperku Farsz: 300g wieprzowego mięsa mielonego 100g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku Przyprawy: sól, pieprz, słodka(...)jednolitą masę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodajemy mięso mielone i całość smażymy około 1 minutę *** *** Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i całość smażymy przez kilka minut, często mieszając. Na koniec farsz doprawiamy dość wyraziście – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy płaskie placki. Na środek nakładamy kopiastą łyżkę farszu *** *** Masę ziemniaczaną

Blog z Apetytem
Kajzerki Paszteciki 81

Paszteciki Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja. 16 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: ·        8 bułek kajzerek ·        30 dag mięsa z łopatki wieprzowej ·        ½ kg pieczarek(...)Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2.      Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami. 3.        Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy

Kulinarna Chwila
Cukinia faszerowana kaszą kuskus i warzywami + film 51

Cukinia faszerowana kaszą kuskus i warzywami to świetny pomysł dla wegetarian i nie tylko. Danie jest pyszne, pożywne i sycące, idealne na obiad lub kolację. Cukinię można faszerować ulubionymi składnikami i tworzyć różne smakowe kombinacje.     składniki na 3 porcje 3 średnie cukinie 5-6 pieczarek 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki krojonych(...)będzie nam potrzebny. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczakch. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę. Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy ją połową szklanki wrzącej wody, miskę przykrywamy talerzem i odstawiamy na 5 minut, gotową kaszę mieszamy. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy starte pieczarki i wszystko chwilę podsmażamy. Następnie

Smakowite Dania
Bakłażan faszerowany warzywami 200

Wymieszać i podsmażać, aż większość wody z pieczarek odparuje. Następnie dodać pokrojoną paprykę, pomidora, liście bazylii oraz miąższ bakłażanów i dusić na małym ogniu, aż papryka stanie się miękka. Przyprawić oregano oraz solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowany farsz wymieszać ze startą mozzarellą (około 100 g) i wypełnić nim połówki bakłażanów. Faszerowane połówki bakłażanów ułożyć na wyłożonej papierem(...)/kiełbasę/pierś z kurczaka (około 250 g) i/lub ugotowany ryż. Ja nie obieram pieczarek, tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Tak przygotowane bakłażany je się razem ze skórą, która na wskutek pieczenia staje się miękka i bardzo dobra w smaku. Faszerowanego bakłażana można jeść jako samodzielnie danie lub np. z ryżem. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Śniadaniowe bułki pszenne na suchych drożdżach / Crusty Bread Rolls 75

ziarnami. Nasze bułki pszenne na suchych drożdżach są pyszne na świeżo, ale gdy w kolejnych dniach stracą świeżość, są idealne do przygotowania faszerowanych, zapiekanych bułek. Wystarczy przeciąć je na pół, wydrążyć miąższ, nadziać ulubionymi składnikami (na przykład pieczarkami, wędliną, warzywami) i zapiec z serem. To idealna kolacja lub śniadanie na ciepło. Wydrążony miąższ przyda się do przygotowania grzanek do zupy

Lekcje w kuchni
Mielone pieczone w boczku 85

możesz zrobić mniejsze i więcej, zależnie od Twoich potrzeb Pasują do… ziemniaków, ryżu, kaszy, surówki, sałatki obiadowej, duszonych pieczarek lub warzyw.       Dania z mięsem mielonym… Klops Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Mielone pieczone w boczku 85

możesz zrobić mniejsze i więcej, zależnie od Twoich potrzeb Pasują do… ziemniaków, ryżu, kaszy, surówki, sałatki obiadowej, duszonych pieczarek lub warzyw.       Dania z mięsem mielonym… Klops Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarne S.O.S.
Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy 129

lodówki. [caption id="attachment_7632" align="aligncenter" width="685"] Nutella z kaszy jaglanej[/caption]   Zobacz inne przepisy z kaszą jaglaną: Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Kasza Jaglana Z Warzywami I Kurczakiem Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Zapiekanka Z Kaszą Jaglaną, Brukselką I Jajkiem (433 Kcal) Sałatka Z Kaszą Jaglaną   Artykuł Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy

e-PrzepisyKulinarne