pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:58/107)

Bakłażan faszerowny pęczakiem z pieczarkami i suszonymi pomidormi 196

się na naszym stole. Jakiś czas temu bakłażan pojawił się w pysznej Mussace bez mięsa , a dziś proponuję Bakłażana faszerowanego pęczakiem. BAKŁAŻAN FASZEROWANY  PĘCZAKIEM  Składniki 2 średnie bakłażany 1 i 1/2 szklanki pęczaku 15 dkg pieczarek 5 dkg suszonych pomidorów (nie z zalewy) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki serka kremowego typu Almette 2 łyżki oliwy żółty

Magiczna kuchnia Darii
Jajka faszerowane 213

Jedną z tradycyjnych potraw Świąt Wielkanocnych , są jajka faszerowane. Na Święta szykujemy jajka pod wieloma postaciami. My najbardziej lubimy  faszerowac je pieczarkami i szczypiorkiem. W ten sposób przygotowane , kojarzą mi sie z nadejściem wiosny :)  Bardzo lubię ten okres , jest taki optymistyczny i radosny

Słodkości i nie tylko
Faszerowane kotlety mielone 144

Faszerowane kotlety mielone Kotlety mielone każdy zna i prawie każdy lubi . Piszę prawie i wiem co mówię , jednego ich przeciwnika posiadam w domu . Mój młodszy syn jest wielkim antagonistą klasycznego kotleta mielonego, ale o dziwo jego wersje modyfikowane już go nie odstraszają Dlatego też specjalnie dla niego od czasu do czasu serwuje wersję wzbogaconą o różne dodatki . Najlepiej sprawdzają się(...)ponownie wyrabiamy . Nabieramy porcję mięsa , delikatnie rozpłaszczamy , w środku umieszczamy pieczarkę , tarty ser . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zamykamy formując zgrabne kulki . Obtaczamy w mące i smażymy w dość głębokim oleju na złoty kolor z obu stron . Serwujemy na gorąco , doskonale pasują do serowego pure ze szczypiorkiem Smacznego ! Artykuł Faszerowane kotlety mielone pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zapiekane faszerowane cukinie 68

Sezon cukiniowy więc nie może jej zabraknąć na naszym stole. Powstała kolejna wersja faszerowanej cukinii ale nieco w innej formie. Cukinię pokroiłam na duże kawałki, które wydrążyłam tworząc takie małe "kubeczki" na farsz. Do farszu wykorzystałam mięso mielone z indyka, pieczarki, brązowy ryż oraz mozzarellę. Całość zapiekłam w sosie pomidorowym. składniki: 3 średnie cukinie po ok 800 g ( średnica cukinii(...)spłynął. Przygotować farsz. Ryż ugotować al'dente. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki, smażyć aż pieczarki odparują nadmiar płynu. Odstawić do przestudzenia. Do zmielonego mięsa dodać ryż i podsmażone pieczarki. Dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Na dno każdego "cukiniowego kubeczka

Monia miesza i gotuje
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1792

Odstawiam do miseczki i przykrywam folią na 1-2 godziny, aby mięso przesiąkło zapachem. Po upływie tego czasu zabieram się do faszerowania roladki. Zaczynam od mozzarelli - kruszę na drobne kawałeczki ok. 10g na roladkę. Następnie kroję w paski pieczarki i paprykę i układam na sznyclu posypując nieco solą i pieprzem. Takie sznycle zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Teraz kolej

All My Fit Life
Makaron z mięsem mielonym i pomidorami 143

Makaron z mięsem mielonym i pomidorami to chyba klasyka, to danie jest bardzo często spotykane na naszych stołach. Jest bardzo sycące i jego przygotowanie nie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowana cebula 128

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz

Gaździnka warzy
Faszerowana papryka 152

tłuszczy tylko 4,57), dlatego może być dobrym pomysłem na lekką kolację nawet po późnym treningu. Papryka faszerowana warzywami Składniki: 1 średniej wielkości papryka czerwona (około 200g); 50 g czerwonej soczewicy (suchej); woda; 75 g pieczarek; 1 mała cebula; 1 marchew; 1 łyżka przecieru pomidorowego; 1 łyżka natki pietruszki; 1 ząbek czosnku; pieprz, sól, bazylia. Zaczynamy(...)początku opłukaną soczewicę czerwoną gotuję 10 minut w lekko osolonej wodzie, ale nie dopuszczam do rozgotowania. W tym czasie na patelnię wrzucam starte na "dużych oczkach" pieczarki oraz marchewkę i cebulę pokrojoną w kostkę, duszę wszystko z odrobiną wody aż warzywa będą dość miękkie. Najlepiej żeby były al dente, ponieważ będą się jeszcze piekły w piecu

Życie na widelcu
Faszerowane pomidory 128

szybciutko usmażyć je z cebulką i wykorzystać do różnych potraw. Oto jedna z nich - pomidory faszerowane różnościami, wprawdzie bez dodatku mięsa, ale mimo to (a może właśnie dlatego) bardzo smaczne :) Składniki: 4 średnie pomidory – 55 dag 4 duże zielone oliwki 3 pieczarki – 7 dag masło sklarowane do usmażenia pieczarek 4 dag żółtego sera 2 kopiaste łyżki ugotowanego ryżu długoziarnistego sól

Kuchenne zapiski Edyty
Jajka z sosem tatarskim 50

jajka jeść może bez ograniczeń, to niestety dodatki mu to uniemożliwiają. Dziś na przykład to cukier, musztarda, majonez i pieczarki. Resztę składników w sumie może. Ale żeby nie było, że jestem beznadziejną żoną, jajka faszerowane dla My też będą. Tylko nie dziś. Będą jutro. Kuleee…. właśnie do mnie dotarło, że te jajka też nie będą dla niego. Buraki(...)bardzo Was przepraszam, ale będę się ewakuować. Kończę dziś 40 lat, idę trochę poświętować :). Zajrzyjcie do mnie ponownie za dwa dni. Składniki: 5 jajek 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki kiszone 1 mała cebula 2 płaskie łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 płaska łyżeczka cukru

Kardamonovy
Zapiekane pomidory 155

jakie tylko można sobie wymarzyć. Ceny też fajne. Można szaleć w kuchni i szykować potrawy, wekować itp. Dzisiaj zrobiłam pomidory faszerowane i zapiekane w piekarniku. Smaczne to było. Składniki 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka ugotowanego ryżu 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki masła 1/2 szklanki startego żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej(...)łyżeczką wydrążyć miąższ i pestki. Na patelni rozgrzać masło klarowane i podsmażyć cebulę posiekaną w drobną kostkę. Dodać pieczarki i smażyć aż odparuje woda. Doprawić solą i pieprzem. Usmażone pieczarki wymieszać z ugotowanym ryżem. Ponownie doprawić. Farsz nałożyć do wydrążonych pomidorów, ubijając łyżeczką, aby dokładnie wypełnił pomidora. Bułkę tartą ,  sól  i 2 łyżki masła ucieramy na gładko

O kuchni z uczuciem
Świąteczne Polędwiczki 189

Świąteczne Polędwiczki Mięso faszerowane kapusta kiszoną w pysznym borowikowym sosie. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Pieprz ·        Sól

Kulinarna Chwila
Pisklę kurczaka w Peri -Peri na puree z groszku z glazurowanymi warzywami i faszerowaną pieczarką 154

usunąć "nogę" , oczyścić grzybki umyć i wysuszyć. Robimy farsz :   oliwa z oliwek ,czosnek ,mieszanka serowa ,ser topiony i tarte pieczarki mieszamy w misce i mieszamy tak by wszystko połączyć prószymy solą i pieprzem . Faszerujemy duże kapelusze Następnie pieczemy 20-25 minut również w 180C Gdy wszystko mamy w piekarniku śmiało możemy się wziąć warzywa I ich glazurowanie

Viola cooks with passion