pasztet z watrobek - 500 przepisów (strona:22/34)

Pasztet mięsny z domową ćwikłą 177

świąt po jedzeniu stosuje Espumisan Max - wyrób medyczny CE, który skutecznie zmniejsza wzdęcia oraz uczucie ucisku i pełności w brzuchu. PASZTET z MIĘSA Składniki: 270 g łopatki wieprzowej 270 g boczku 250 g piersi z kurczaka 250 g wątróbki drobiowej 250 g wołowiny 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 4 liście laurowe 2 cebule 5 łyżek bułki tartej

Bon appetit mon amie
Pasztet z gęsi 165

pieczona z jabłkami lub na kapuście, a żurek na gęsinie nie ma sobie równych. Ja postawiłam na pasztet - ta wersja domowej wędliny podbije podniebienia wszystkich biesiadników. A do tego żurawina lub ćwikła - będzie pysznie;) Składniki: 2 gęsie udka (ok 1kg) 200g wątróbki z gęsi 200g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2 cebule 1 marchew 1 pietruszka 3 liście laurowe(...)Dodać przyprawy (rozmaryn, liście laurowe, tymianek, ziele, jałowiec), zalać gorącą wodą, żeby mięso było na prawie całe przykryte płynem. Dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie (ok 2godzin). Wątróbkę oczyścić z błon, dodać do mięsa, dusić jeszcze 20 minut. Mięso i warzywa wyjąć z bulionu, ostudzić. Kajzerki pokroić i namoczyć w bulionie z mięsa. Wszystko zmielić 2 razy. Masę mięsną

Obiad gotowy
Pasztet Drobiowy Z Wątróbką ( Z Mięsa Z Rosołu) 176

jest bardzo prosta rzecz i dziwie się, że do tej pory go nie robiłam. Pasztet wyszedł super delikatny, mięciutki idealny do krojenia :) Składniki na foremkę 20 x 10 cm: 2 dość spore udka z kurczaka (ugotowane wcześniej w rosole) około 150 g wątróbki drobiowej 1 jajko kl. L 1 bułka kajzerka 1 szklanka rosołu/bulionu 2 liście laurowe (jeśli dodajecie(...)mięsa, dodaje również wątróbkę, warzywa, odciśniętą bułkę, cebulki i wszystko mielę.  Całość mielę dwukrotnie, ale można również trzykrotnie. 4. Do gotowej masy wbijam jajko, dodaje przyprawy i całość dokładnie mieszam (na tym etapie możemy też dodać 1 łyżkę smalcu, ale ja nie dodałam) 5. Foremkę smarujemy smalcem i posypujemy bułką tartą, wykładamy masę i wierzch pasztetu również obsypujemy bułką

Gotowanie...to proste !
Lekki pasztet drobiowy 333

internecie i robiłam z niego pasztet już wiele razy. Receptura jest sprawdzona, więc polecam z czystym sumieniem.  Pasztet jest lekki i nie zawiera tłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka ale może być indyk) 1 łyżeczka gałki(...)choć można użyć bardziej "wyraźnej" w smaku, np. do gyrosa) 1 całe jajko 2 białka (żółtka wykorzystałam do placków z cukinii ) ok. 300 ml meka Keksówkę wyłożyć folią aluminiową Wątróbkę oczyścić z żyłek, zalać mlekiem tak, aby była zanurzona i odstawić na 2 godziny Następnie odlać mleko, opłukać wodą i pokroić na mniejsze kawałki  Drób umyć, osuszyć i również

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet mięsny z żurawiną 161

nieco urozmaicić dodałam do niego suszoną żurawinę. Z dodatkiem  domowego chrzanu  będzie pyszny. Smacznego 😍. Pasztet mięsny ze śliwkami Proporcje na 3 jednorazowe foremki aluminiowe Składniki: 500 g tłustej łopatki wieprzowej 400 g boczku wieprzowego 500 g tłustej łaty wołowej 400 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 4 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego sól pieprz(...)zalewamy wodą, tak, aby mięso było przykryte. Dodajemy cebule, obraną marchewkę i pietruszkę, listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz, gotujemy, aż mięso będzie bardzo miękkie. Na koniec dodajemy wątróbkę i zaparzamy ją w gotującym się wywarze. Po 10 minutach wszystkie mięsa i warzywa wyjmujemy, zostawiamy aby przestygły. Bułki namaczamy w  wywarze  z mięsa. Następnie mięso i warzywa

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet light 159

wart swego zainteresowania oraz spróbowania, a ja tym razem zapraszam na bardzo pyszny pasztet dla  tych co dbają o linie ale i nie tylko . Składniki  1 kg mięsa drobiowego ( udka )  2 łyżki warzywka  2 marchewki  0,5 kg wątróbki  2  jajka w tym piana z białek  1 duża cebula  2 ząbki(...)kości oraz chrząstek , mielimy naszego kurczaka w maszynce do mięsa , oraz marchew która pozostała nam w rosole z kurczaka . Jak mamy zmielone mięso drobiowe , zabieramy się za wątróbkę , oczyszczamy wątróbkę z żółtych zanieczyszczeń i także mielimy w maszynce do mięsa .  Następnie obieramy cebulę , kroję w kostkę i przesmażamy na odrobinie oleju na złoty kolor, i dodajemy do zmielonego mięsa

Mój Smak
PASZTET WIELKANOCNY 186

Przepyszny domowy pasztet, z różnych gatunków mięsa  oraz warzyw, idealnie wpisuje się w tradycyjne   potrawy Wielkanocne SKŁADNIKI 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg karkówki, 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 5 średnich cebul 6  jajek czerstwa 10 ziarenek  ziela angielskiego 10 ziarenek  pieprzu kilka   liści   laurowych 4 łyżki(...)pieprz do smaku. Całość wymieszać. Do masy pasztetowej wlewać stopniowo wywar z gotowania mięsa (około 3/4 litr) i dalej mieszać. Białka ubić na sztywną pianę,   dodać do pasztetu i delikatnie wymieszać. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do foremek wyłożyć pasztet. Pasztet piec w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 90 minut

RAROSSA
Pasztet mięsny 268

pudełeczkach.Gdy jest mi potrzebny wrzucam do garnka, rozcieńczam wodą i mam wspaniały bulion.  Pasztet mięsny Składniki na 3 keksówki: 500 g łopatki wieprzowej 500 g pręgi lub łopatki wołowej 500 g piersi z kurczaka lub indyka 500 g podgardla 500 g wątróbki wieprzowej 3 kajzerki 2 duże cebule 3 małe marchewki 1 pietruszka parę suszonych grzybów 3 listki(...)pieprz Wykonanie: Mięso, oprócz wątróbki gotujemy z dodatkiem warzyw, grzybów, ziela, listów i pieprzu z ziarnkach, aż będzie miękkie. Pod koniec gotowania do garnka dodajemy wątróbkę i parzymy ją przez 10 minut.  Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy. Bułki moczymy w  wywarze z gotowania. Następnie wszystko mielimy 2 razy w maszynce

Kulinarne przygody Gatity
PASZTET WIEPRZOWY PIETRUSZKOWY 197

przygotujemy w domu. Warto więc poświęcić trochę czasu na ich przygotowanie, by później cieszyć się ich smakiem. Do tego pasztetu dałam sporą ilość natki pietruszki, która fajnie podkręciła jego smak.  Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej 30 dag wątróbki wieprzowej 50 dag boczku wieprzowego 4 marchwie 2 pietruszki 1 cebula 1 jajko 2 bułki czerstwe sól pieprz pęczek natki

Z Majeczką w kuchni
delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku 131

wzbogacony pokrojonym w kostkę wieprzowym boczkiem. Dodatek kawałków boczku sprawił, że delikatna puszysta konsystencja  cielęcego pasztetu, uzyskana dzięki pianie z białek jaj, doskonale współgra z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe)  300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu  600 g boczku wieprzowego 3 jajka 2-3 cebule(...)niej liście laurowe i ziele angielskie nakrywając patelnię przykrywką.  Mięso cielęce dusimy, na małym ogniu, przez 25-30 minut, dodając na pięć minut przed końcem duszenia drobiowe wątróbki ( dziś użyłem drobiowych, ale równie dobrze sprawdza się wątroba cielęca). Mięso z patelni lekko studzimy i jeszcze ciepłe, mielimy maszynką do mięsa ( na pasztetowym sicie) razem z przesmażoną cebulą. Do zmielonych

Miód i pieprz
Pasztet z golonki indyka ze śliwką 176

świetnym dodatkiem do pieczywa, dobrze kroi się na plastry i jest bardzo smaczny. Ten pasztet to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, więc trud przy jego przygotowaniu nie jest taki duży. 1,3 kg gotowanej golonki z indyka 300 g podgardla wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 czerstwa bułka kajzerka mleko(...)odciśniętą bułkę i wątróbkę z cebulą, wyjmując wcześniej ziele angielskie i liście laurowe. Do wszystkiego dodać jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Keksówkę (11 x 24 cm) wysmarować dokładnie masłem i wykładać warstwy masy, układając pomiędzy nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury

https:KKuchniaMniam
Pasztet z cebulką 163

Pyszny domowy pasztecik. Składniki: kurczak cały 300 g boczku surowego włoszczyzna  por 100 g wątróbki 3 kulki jałowca 3 kulki ziela 2 bułki kajzerki cebulka

Moje pyszne gotowanie
pasztet domowy 157

Pasztet domowy Chociaż wykonanie pasztetu trwa dłuższą chwile to jednak jego wspaniały smak  z nawiązka rekompensuje nam czas poświęcony na jego wykonanie. Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa,  Sposób przygotowania Bułki moczymy(...)Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych składników dodajemy jajka, sól, pieprz, gałkę

Miód i pieprz
Pasztet z dzika 153

mniej mięsa robię pasztet mieszany, z dodatkiem wieprzowiny. Tym razem mogłam zaszaleć i pasztet jest w stu procentach dziczy. I rewelacyjny.Pasztet z dzikaProporcje na 4 foremki po 500 gCzas przygotowania: 4 godzinySkładniki:1000 g mięsa (karkówka, łopatka) z dzika500 g wątróbki z dzika lub wieprzowej500 g podgardla1 garść suszonych grzybów1 pietruszka2 marchewki2 cebule3 listki laurowe6 ziarenek ziela angielskiego6 ziarenek(...)pietruszkę i cebulę. Wrzucamy grzybki, listki laurowe, ziele angielski i jałowiec. Wszystko gotujemy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania wkładamy do garnka wątróbkę. Wątróbka ma się tylko zaparzyć.Z ugotowanego mięsa odlewamy rosół i moczymy w nim bułki. Gdy bułki namokną odciskamy je lekko z  wywaru, zmielimy je później razem

Kulinarne przygody Gatity