pasztet z watrobek - 500 przepisów (strona:14/34)

Pasztet drobiowy na Boże Narodzenie 256

powinien spróbow ać go choć raz. Pasztet można zamrozić, po rozmrożeniu jest równie pyszny i nie traci nic ze smaku. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka  300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego(...)miękkości. Studzimy. 3. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy.  4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, obie papryki, sól i pieprz

Szefowa kuchni
Pasztet drobiowy 189

Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂     Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół blaszki)/: 7 udek kurczaka 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 marchewki pół korzenia selera Czytaj dalej... Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Pasztet pieczony z mięs różnych 198

czegoś nie umiem to nie cwaniakuję tylko sięgam po sprawdzone sposoby ;) Pasztet robi się naprawdę łatwo i zapraszamy do spróbowania: Składniki na 1 foremkę (ok. 22 x 9 x 6 cm): 200 g łopatki wieprzowej 100 g wołowiny 100 g cielęciny 100 g tłustego boczku 100 g wątróbki drobiowej 1 sucha kajzerka(...)jajko 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 3 ziarna jałowca 22 g mieszanki przypraw "Pasztet domowy" od Dobrej Kiełbasy do posmarowania / posypania formy: margaryna bułka tarta Mięso myjemy, suszymy i kroimy na kawałki (poza wątróbką, nią zajmiemy się później). Wrzucamy do garnka razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem i jałowcem, zalewamy 2 szklankami wody

Marder&Marder Manufacture
Pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem 217

tego, co się da wykroić z niego. Mięso nie jest wcześniej obgotowywane tylko od razu surowe mielone. Tym razem bez dodatku boczku i wątróbki ale za to z kilkoma innymi składnikami, które nadają pasztetowi ciekawego charakteru. Przepis na pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem Oddzielić z kurczaka (ok.1 kg) poszczególne partie mięsa - piersi oraz całe

Right Behind The Kitchen
Pasztet drobiowy ze śliwkami 281

całe jajka + 1 żółtko Śliwki suszone 150g Sól Pieprz Liść laurowy 1 liść Ziele angielskie 2 ziarenka Vegeta 1 łyżeczka Wykonanie: Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon i skrzepów. Pierś z kurczaka umyć i usunąć błonki. […] The post Pasztet drobiowy ze śliwkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pasztet drobiowy z grzybami 186

grzybów suszonych 1 marchewka 1 pietruszka 3 liście laurowe   5 ziaren ziela angielskiego 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 100 ml śmietany 18-36% 3 jajka 1 ugotowany ziemniak 1 opakowanie przyprawy do pasztetu "Przysmak Babci Czesławy" sól Ponadto: olej/smalec do podsmażenia cebuli    Kurczaka, grzyby i marchew z pietruszką włożyć do garnka z zimną wodą. Dodać liście laurowe(...)kilka minut. Mięso z warzywami i grzybami oraz wątróbkę z cebulą i ugotowanego ziemniaka zmielić (trzykrotnie) maszynką do mięsa. Następnie do masy wbić jajka, dodać śmietanę oraz przyprawę. Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić solą do smaku. Formy wysmarować olejem (oprócz aluminiowych) i napełnić farszem - do 2/3 ich wysokości. Wierzch pasztetów przykryć folią aluminiową.  Piec w rozgrzanym piekarniku przez

Di gotuje
Pasztet z indyczych wątróbek w taniej wersji 194

wychodzi z tego przepisu wystarcza na kilka dni, można też nasz wyrób po porcjować i zamrozić, a więc nie szukać wymówek tylko piec pasztety w domu :). Przepis podaję w taniej wersji z samych wątróbek, a jeśli chcecie na bogato to część musicie zastąpić mięsem :). Składniki: 1 kg wątróbki indyczej 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 2 średnie cebule(...)soląc.  2. W maszynce do mielenia mielimy wystudzoną wątróbkę, skwarki oraz cebulę, ugotowane warzywa, a na koniec chleb. Do zmielonej masy dodajemy resztę tłuszczu z patelni, jaja, mieszamy dłonią na gładka masę dosypując przypraw. Ilość gałki, pieprzu czy ostrej papryki dozujemy wg. własnych upodobać, ale żeby pasztet nie był zbyt mdły warto podkręcić smak przyprawami. 3. Przygotowaną foremkę wyłożyłam

Apetyczna babeczka
Pasztet z kaczki z bakaliami 182

Wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny, ma lekki słodki posmak suszonych owoców. Domowy pasztet smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu, do pasztetu użyłam zestawu od firmy Tradismak .  Składniki: 1 kaczka o wadze ok. 2 kilogramów 300 gram wątróbki indyczej 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera  Kawałek pora 1 duża cebula 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Tradismak(...)ziaren pieprzu Przyprawa  do pasztetu wielkanocnego Tradismak Sól, pieprz Przyprawa Smaczuś Tradismak 2 kajzerki 2 jajka 100 gram suszonej żurawiny 100 gram suszonych śliwek 150 ml. wywaru z gotowanej kaczki Olej do smażenia Foremki aluminiowe Sposób przygotowania: Kaczkę dzielimy na mniejsze kawałki, marchewki, pietruszkę oraz selera obieramy, przekładamy razem z kaczką do większego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy listki

Bajeczna Kuchnia
Domowy Pasztet Wieprzowy 176

stół. Ta klasyczna przekąska idealnie sprawdzi się niemal na każdą okazję, ale szczególnie w okresie świątecznym warto przygotować go samodzielnie w naszych domach. Domowy Pasztet Wieprzowy - Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka) 500 g wątróbki kurczęcej 300 g słoniny 3 duże kajzerki 3 duże jajka 2 duże marchewki 1 duża pietruszka ok. połowa niedużego selera 2 duże cebule przyprawy(...)ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu (ok. 12) 2,5-3 łyżeczki soli 3 łyżeczki mielonego pieprzu 3/4 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej    Domowy Pasztet Wieprzowy - Sposób przygotowania: Mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą do pokrycia mięsa. Dodajemy obrane warzywa, cebule w całości, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy do całkowitej miękkości

Słodka Strona
Smarowidło pasztetowe do słoików 178

sposób dzisiaj goszczę Was smarowidłem pasztetowym, które godne jest polecenia. Raz przygotowane na zawsze pozostanie w Waszym menu.  Pasztet wieprzowy do słoików  SKŁADNIKI : 500 g szynki 1 0 0 g wątróbki drobiowej 15 0 g podgardla 2 łyżki smalcu sól i pieprz do smaku 1-2 listki liś cia laurow ego kilka ziarenek ziel a angielskie  PRZYGOTOWANIE(...)wodą. Gotujemy przez około 1 - 1,5 h pod częściowym przykryciem. Na ostatnie 5 minut wrzucamy wątróbkę. Wszystko odcedzamy. Mielimy trzykrotnie w maszynce na najmniejszym sicie. Do masy dodajemy smalec, doprawiamy pieprzem ewentualnie solą.  Powstałą masę pasztetową przekładamy do słoików - ugniatamy . Pasztet pasteryzujemy w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 40 minut.  Odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasztet w kruchym cieście 177

kruche: 2 szklanki  200g zimnego masła pół łyżeczki soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody Na pasztet: 1,5 kg łopatki wieprzowej 3 udka z kurczaka 500g surowego boczku wieprzowego 300g wątróbki drobiowej 3 jajka 3 czerstwe bułki 3 cebule pęczek włoszczyzny przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek Wykonanie: Ciasto: mąkę mieszamy z solą(...)odciskamy.  Mięso, wątróbkę, cebule i bułki przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i tartą gałką. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dodajemy do masy mięsnej, a białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę odstawiamy na 30 minut, by smaki się przegryzły. Formy do pasztetu natłuszczamy masłem

Smak mojej kuchni
Pasztet bez pieczenia (z jabłkiem) 166

wymaga pieczenia i jest błyskawiczny do przygotowania. Dodatkowo jest bardzo smaczny i idealnie kremowy. Nie pomijajcie jabłka, ponieważ dodaje pasztetowi lekkiej słodkości.   Składniki na 2 duże kokilki: 300 ml wody + 2 łyżeczki domowej wegety 0,3 kg wątróbki drobiowej 0,3 kg udek z kurczaka (waga bez kości i skóry) 1 duże jabłko 2 małe cebule sól, pieprz(...)zmięknie. Wątróbkę, udka, cebulę i miękkie masło zmiksować za pomocą blendera. Masę posmakować i doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i odrobiną gałki muszkatołowej. Na sam koniec dodać podduszone kawałki jabłka. Dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do dwóch miseczek/kokilek i schłodzić w lodówce (najlepiej na całą noc).  Smażenie cebuli, mięsa i duszenie składników w warzywnym wywarze Wygląd pasztetu przed wymieszaniem

Ugotować
Pasztet grzybowo drobiowy do smarowania 243

Pyszny, domowy pasztet - idealny do smarowania na kanapki. Grzyby leśne, kilka przypraw i wątróbka drobiowa to jedne z bardziej udanych połączeń smakowych na jesień :-) - wszystkie składniki duszone w jednym garnku - prosty i szybki w przygotowaniu - można go trzymać w lodówce do 7 dni Polecam również inne pasztety do smarowania: pasztet drobiowy do smarowania  bardzo przez Was lubiany i wyjątkowo

AniaGotuje.pl
Pasztet drobiowy 693

spacerze. Taki rosół koniecznie musi być ugotowany na kurze, albo na kurczaku, a tak się składa, że najszybszy pasztet robi się właśnie z kurczaka:)! Pasztet drobiowy 1 kg kurczaka (u mnie 4 ćwiartki) 40dag wątróbek drobiowych 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Mięso z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie, lub wykorzystujemy(...)drobną kostkę. Wątróbkę, mięso, czosnek i cebulę wkładamy razem do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię i obficie posypujemy mielonym pieprzem. Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie z wodą. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni Celsjusza i wkładamy pasztet na około godzinę

Zapiski Młodej Żony
PASZTET DROBIOWY, PIECZONY, BEZGLUTENOWY 404

już bez kości) kurczaka (1/2 kurczaka z rożna i kilka udek smażonego na patelni). Dosmażyłam do tego na świeżo dwie polędwiczki z indyka, usmażyłam wątróbki, cebule i mogłam przystępować do mielenia, wyrabiania i pieczenia pasztetu. Z podanych składników wyszły mi dwie metalowe foremki o wym. 22x8cm (dół) i 25x12cm (góra). Składniki: - ok.1250g usmażonego (pieczonego) mięsa z kurczaka, indyka, itp. - 500g

Smaczne Zdrowe