Falafel to danie wegańskie bardzo popularne w krajach arabskich. Przygotowywany jest z ciecierzycy lub bobu, formowany na kształt kulek, które następnie obtaczane są w sezamie. Falafel
mecooksklasykami. Jeśli robicie sobie listę potraw, które koniecznie trzeba zjeść w czasie podróży do Kalabrii to nie może na niej zabraknąć: ‘Nduja To coś pomiędzy pikantną kiełbasą a pasztetem. W Kalabrii jest mnóstwo dobrych wędlin i kiełbas na czele ze słynną sorpressatą, ale nie da się wyjechać z Kalabrii bez spróbowania ‘ndui, bo jest to częsty dodatek do pizzy(...)kalabryjską np. Le Vie del Gusto w Reggio di Calabria. Dostajemy mnóstwo małych miseczek zawierających ‘nduję, oliwki, wędliny, sałatkę z fasoli, anchois, nadziewane pomidory i papryki, smażone i marynowane warzywa. Przystawki dobrze charakteryzują kuchnię kalabryjską. Jest trochę owoców morza, bo jesteśmy nad morzem. To region rolniczy więc mamy dużo warzyw i wędlin własnej produkcji, kuchnia jest prosta i wywodząca się
Ugotowane pozamiataneRobiąc zakupy w Pole Na Stole (więcej TUTAJ ) moją uwagę przykuły poniżej prezentowane produkty. Szczególnie "bakłażan z orzechami" oraz "pesto z jalapenos", choć i paprykarz wegański
Zdrowie na języku :P1918 rok - to rok dla nas, Polaków, niezwykle istotny. Wtedy to właśnie odzyskaliśmy niepodległość . Wiele postaci, wydarzeń kształtowało nasz kraj zarówno pod względem ustrojowym, społecznym jak
Right Behind The Kitchen