pasty - 13297 przepisów (strona:681/887)

Awokado – właściwości, przepisy 186

Lauraceae). Występuje w klimacie tropikalnym i subtropikalnym Ameryki.   Awokado znajduje zastosowanie w różnych kuchniach świata: wegetariańskie sushi (Japonia/Kalifornia), napoje mleczne z awokado i lodem (vitamina de abacate, Brazylia), pasta z awokado (guacamole, Meksyk) Post Awokado – właściwości, przepisy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z boczniakami 165

Ciekawą smakowo alternatywą do pieczarek, są boczniaki. Tym razem chciałam zaprezentować  z nimi ekspresową pastę kanapkową, w sam raz na sobotnie śniadanie, ale wyszła sałatka, nadal ekspresowa, a nie mniej pyszna :) Składniki: 25 dag boczników, 4 jaja, 2 łyżki majonezu, pęczek szczypiorku,   Boczniaki kroimy w kostkę i przesmażamy na odrobinie oliwy i studzimy. Dodajemy jaja pokrojone w kostkę

Delicious Titbits
Makowiec 651

drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże suche mieszamy z mąką pszenną (z drożdży świeżych najpierw zrobić rozczyn ). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, dodając pod koniec rozpuszczony tłuszcz. Z ciasta kształtujemy kulę, przekładamy do większego naczynia, przykrywamy lnianym

Pudełko rozmaitości
Sos beszamelowy 146

Sprawdza się jako dodatek do warzyw np. kalafiora, brokuła itp. ale także do past i cannelloni. Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa (najlepiej świeżo starta ale może być też mielona) W rondelku o grubym dnie rozpuszczamy masło na małym ogniu i dodajemy mąkę. Całość energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Pozostawiamy

Pudełko rozmaitości
Pascha waniliowa 286

kostce) 8 żółtek (białka wykorzystałam do zrobienia bezy 20 dag masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka śmietany kremówki 36% ( używając 30% też wychodzi) 250 g cukru pudru pół łyżki pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3/4 szklanki rodzynków ( zamiast rodzynków można użyć np. suszonej żurawiny) pół szklanki posiekanych migdałów W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem

Pudełko rozmaitości
Jajka faszerowane śledziem 92

Jajka faszerowane to jajka ugotowane na twardo podane z farszem. Farsz do jajek przygotować można z gotowanych lub pieczonych warzyw, wędlin, owoców morza bądź ryb. Najprostszy

MeCooks
Krewetki w tempurze 254

Tempura to wywodzące się z kuchni japońskiej danie składające się z warzyw lub owoców morza pokrytych ciastem i smażonych na głębokim tłuszczu. Ciasto do tempury w

MeCooks
Pasta z pieczonej makreli – pomysł na kanapki 91

  Makrela to dość dobrze znana ryba, chociaż głównie dostępna jako wędzona. Prawdopodobnie dlatego że bardzo szybko się psuje a wędzenie przedłuża jej okres ważności. Ostatnio

wysmienity
Lukier 55

Świetny lukier o idealnej konsystencji do ozdabiania ciastek czy pierniczków. Pięknie kryje wszystkie powierzchnie ciasteczkowe – powstaje równa, gładka, biała warstwa. Dodatkowo można posypać wszelkimi posypkami

Bardzo Gruby Smok
Pasta z pieczonego selera i gruszki 92

    Dla dzieciaczka i mnie rewelacja!!! Mąż kreci nosem ☺️ Składniki: Jeden średni seler, 2 średnie gruszki, oliwa Seler kroimy w plastry, kropimy oliwą, owijamy folią

Pasja tworzenia
Wegetariański Sylwester - 10 przepisów na pyszne dania na imprezę 117

W tym roku Sylwestra będziemy obchodzić inaczej niż zazwyczaj. Zamiast imprezy w klubie, na stoku czy na balu Polacy spędzą go w domach. Dlatego warto przygotować

My Chcemy Jeść
Spaghetti carbonara 59

Składniki (dla 4 osób): 250 g boczku, 500 gr makaronu typu spaghetti, 1 cebula, ok. 200-250 gram mascarpone, ok. 150 gram sera parmezanu (lub typu

rozgotowana
Pasztet foie gras 107

Foie gras to przysmak kuchni francuskiej przygotowywany z wątróbki kaczej lub gęsiej. W odróżnieniu od zwykłej wątróbki kaczej oraz gęsiej, foie gras ma nie tylko inny

MeCooks

Proponowane wyszukiwania