Całkiem niedawno odkryłam, iż pesto zrobić można niemalże z każdej zieleniny. Co za tym idzie do przygotowania pesto nie potrzeba nie wiadomo jak drogich składników a
MeCooksMacie dość mięs i wędlin, które zawsze jednakowo smakują? Jeśli tak , to zapraszam na inny niż tradycyjny, pyszny, delikatny i łatwy w przygotowaniu pasztet warzywny. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj coś dla mięsożerców, porcja pysznego pieczonego boczku. Kanapka z pieczonym boczkiem z dodatkiem kiszonego ogórka, w taki mroźny dzień dostarczy Wam trochę kalorii. :) (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamPrawda, że domowe pesto z bazylii jest najlepsze? Bardzo lubię zielone pesto z bazylii, które miksuję z różnymi orzechami. Najczęściej dodaję parmezan ale zdarzy mi się
codojedzeniaKeczup z cukinii to absolutny numer jeden na liście moich przetworów na zimę z wykorzystaniem cukinii. Przygotowuję go zwykle partiami. Wykorzystując dobrodziejstwa z ogrodu do cna
Kuchnia z widokiem na ogródDziś obiad piękny i pożywny. Intensywność koloru buraczkowego można sobie samemu zwiększyć lub zmniejszyć, dodając jednocześnie mniej lub więcej mąki. Nadzieniem jest tutaj rukola i feta
Moje Małe CzarowaniePesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest
Moje Małe CzarowanieSzybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym. Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam
Moje Małe CzarowanieCzy Wy też tak macie że jak najdzie ochota to makaron własnej produkcji robicie? Za mną "chodził" domowy makaron już od dłuższego czasu i
Moje Małe CzarowaniePyszny domowy paprykarz urzeknie każdego. Idealny do podjadania z chlebem jak i na chlebie. A do tego bardzo prosty! Spróbujcie! Kupiec na każdą porę dnia! Dla
LatosiowydomHummusu nie odpuszczę nigdy. To jedna z tych rzeczy, że muszę spróbować zawsze. Ostatnio zaczęłam przygotowywać go w domu. Jaki lubicie? Osobiście cenię gęste, z wyczuwalnymi
Zielona Kuchnia