Baba ganoush, czyli kremowy dip z pieczonego bakłażana pochodzący wprost z Libanu. Podawany jako przystawka świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami, krakersami czy pieczywem. Przygotowany w
Zielona KuchniaPyszny krem z orzechów laskowych i czekolady idealny do chleba, naleśników, wafli i po prostu do wyjadania łyżeczką ze słoika. Czy będzie bardziej słodki czy mniej
królestwo garówKalafior okazuje się być jednym z tych warzyw, z których zrobić można coś więcej poza zupą. Placuszki z kalafiora z sosem serowym Jeśli nie zupę to
mecooksTaką aromatyczną kawę dziś Wam proponuję. Jest aromatyczna, kremowa, smakuje znakomicie. Idealna na dobry początek dnia, zachęcam do skosztowania. Śliwkowa kawa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMakaron ” Eryngii ” z sosem serowym Makaron ” Eryngii” z sosem serowym powstał , gdyż nasze boczniaki eryngii wydały nadspodziewanie szybki i obfity plon . Ten
Ogrodnik w podróżyTwoje dziecko nie chce jeść kanapek? Mam na to radę. Sprawdź mój praktyczny i prosty pomysł wraz z przepisem na słodkie dyniowe smarowidełko. Artykuł Ratunku, moje
WiszniówkaNa dworze robi się coraz chłodniej,więc zaczyna się chcieć trochę innego jedzenia-u mnie dzisiaj smalczyk tym razem ulubiona wersja mojego męża z salami i
Swojskie jedzonkoWiśnie to zdrowe i pełne dobroczynnych substancji owoce. Wspomagają pracę serca, pomagają w walce z bezsennością i poprawiają apetyt. Są bogate w błonnik, potas i witaminę
My Chcemy JeśćWszyscy lubimy dania jednogarnkowe, bo wystarczy jeden garnek, niewiele składników i szybkie, zdrowe danie gotowe. Danie idealne dle zabieganych, bo wystarczy na kilka posiłków, a odgrzewane
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!1 puszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę
Gotujemy i jemyPada niesamowicie, jest ciepło, czyli jednym słowem idealne warunki dla grzybów. Grzyby rosną po deszczu, między innymi moje ulubione kurki. Sos kurkowy to mój ulubiony sos
codojedzeniaPesto z bazylii – Pesto bazyliowe – Pesto alla genovese – to nazwa tego samego, pysznego, oryginalnego, włoskiego, zielonego sosu przygotowanego na bazie bazylii, oliwy z
Kulinarne PrzebojeMakaron w sosie z kopru i cukinii Sezon na cukinię rozpoczęty pełną parą . Krzaki produkują , jak by chciały dostać się na podium Trzeba korzystać bo nie
Ogrodnik w podróżyWEGE CARBONARA Z TOFU to ODLOT 😍😍😍 Szczerze mówiąc gdy pierwszy raz ją robiłam obawiałam się, że będzie to klapa. Jednak boczek to boczek 🥓😂 ale śmiało mogę
CzarnawisienkaSos winegret czy vinaigrette, sos do sałatek, absolutny klasyk w kuchni francuskiej, król wszelakich świeżych sałatek, dań warzywnych. Skropiona nim pizza czy foccacia smakuje dla mnie
Zasmakuj Kuchni