Paprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z
Życie ze smakiemOstatnio zastanawiałam się, jaką kuchnię mogłabym uznać za swoją ulubioną. Myślałam o tajskiej i włoskiej, ale chyba najbardziej przemawia do mnie kuchnia bliskiego wschodu. Uwielbiam kumin
FlymetothespoonDelikatny krem z szynki z chrzanem. Dla podkręcenia smaku można dodać troszkę ostrej papryczki. 150 g szynki gotowanej, 50 g miękkiego masła, 1 – 2 łyżki chrzanu
królestwo garówOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na
Moja DelicjaMakaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami to bardzo szybki obiad. Do jego wykonania Madzia wykorzystała makaron razowy, który dodana mu wyjątkowego smaku. Makaron najlepiej smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie ukrywam że jem mięso – doskonale wiecie że nie jestem ani wegetarianką, ani weganką. Ale często – a ostatnio nawet bardzo często – jemy w domu całkiem bez
Karo in the KitchenJeśli myślisz, że drożdżówki to bułki, które zrobić można tylko na słodko to muszę cię wyprowadzić z błędu. Drożdżówki z boczkiem, serem i cebulą Oczywiście te
mecooksDrobiowy pasztet to nasz domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także
Szalona Kuchnia EwelinyDość sporadycznie robię dania wegańskie. Wbrew pozorom nie są to dania łatwe do przygotowania. Przynajmniej dla mnie. Wegańska sałatka z pieczonego kalafiora Ciasta wegańskie nie mogą
mecooksNajlepsze na świecie paluchy serowe, na które przepis zdobyłam od mojego znajomego Węgra. Serowe paluchy Sprawdzą się świetnie podane jako przekąska do chrupania podczas oglądania telewizji
mecooksDzień dobry, a tak właściwie to dobry wieczór. Już dość późno, ale spieszę do Was z wyjątkowym przepisem. To coś dla fanów kokosa, do którego oczywiście
365 dni dookoła kuchniCebulowe bhaji to danie, które wywodzi się z kuchni indyjskiej. Bhaji to małe placuszki przygotowane z cebuli, mąki i przypraw smażone w głębokim tłuszczu. Cebulowe bhaji
mecooksTortilla to rodzaj płaskiego placka, który robiony jest z mąki pszennej lub mąki kukurydzianej. Najczęściej spotkać możemy go w daniach kuchni meksykańskiej takich jak quesadilla czy
mecooksSerowa kula doprawiona na wzór włoskich grzanek – z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią. Twarożek to bardzo dobry pomysł nie tylko na śniadanie! Taka kula z sera
Karo in the KitchenSzybka i bardzo prosta przystawka Czytaj więcej »
Pasja tworzenia