ROBINIA AKACJOWA - zupa, twarożek 342Akacja najbardziej smakuje mi na słodko, zwłaszcza w placuszkach, na które przepis wrzucałam ostatnio. Ze względu na swój groszkowy posmak można ją komponować także z warzywami
Kasia Sarna
KANAPKI Z BATATEM 253Bardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam
Kasia Sarna
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 258Pomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKU
Lekki serek śniadaniowy z rukolą i rzodkiewkami 255Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Zapewnia energię na cały dzień, pobudza ciało i umysł do działania. Według badania "Śniadanie po polsku" 83 proc. Polaków
My Chcemy Jeść
Melitzanosalata czyli grecka pasta z pieczonego bakłazana 193Smaczny, grecki dip z pieczonego bakłażana. Robię niewielką porcję, taką na raz i dlatego jeden średni bakłażan jest dla mnie wystarczający. Najwygodniej upiec bakłażan przy okazji
Stare Gary
Terrina kremowa z polędwicą i korniszonami 225Bardzo prosta i efektowna terrina, której podstawę stanowi APETINA- kremowy serek o smaku NATURALNYm , przełamany dodatkiem ogórków konserwowych i otulony ulubioną wędliną- u mnie to polędwica
Kraina Miodem Płynąca
Guacamole 281Wstyd się przyznać, ale moje pierwsze guacamole. Świeże, wyraziste w smaku, idealne.... Zniknęło bardzo szybko. Składniki: 2 dojrzałe i miękkie awokado sok z limonki
Malinowe Pocałunki
Kokosanki II 381Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosów. Niestety ciasteczka są nieco tłuste ze względu na ilość masła jaką używamy, ale są warte tego grzechu:-) Po upieczeniu ciasteczka są
IMPRESJA SMAKU
Bruschetta z ricottą, nektarynki i miodowo-miętowym sosem 188Chrupiące grzanki z ulubionego chleba/bułki w towarzystwie serka ricotty, soczystych nektarynek, orzechów włoskich i miodowo-miętowego sosu- to prosta i pyszna propozycja nie tylko śniadaniowa
Kraina Miodem Płynąca
Masełko z kremówki 136Masełko z kremówki jest delikatne i takie... pysznie śmietankowe. Można je przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami. Z
Di gotuje
Carbonara z wędzonym łososiem – lekka i odchudzona 208Letnia, lżejsza – ale w dalszym ciągu pyszna i aromatyczna – wersja carbonary. Zamiast boczku, tutaj wędzonym elementem tego znanego i lubianego sosu do makaronu staje się wędzony
Karo in the Kitchen
Balkan, balkan style – czyli placuszki z kaszy gryczanej z avocado i jajkiem 217Dzisiaj mieszam w garach słowiańską energię i południowy temperament. Zapewniam, że stworzą razem wybuchowy duecik.. Proponuję Wam skorzystać z dobrodziejstw kuchni “po sąsiedzku”: kuchnia
Wiszniówka
Gnocchi dyniowe zapiekane w sosie ziołowo-serowym 181Dyniowe szaleństwo wciąż nas ogarnia, a ja nie mam nic przeciwko 🙂 Tym razem połączyłam dynię z klasycznymi gnocchami i zwieńczyłam dzieło pysznym sosem serowym. Powstało danie
Wiszniówka
Zoodle alla Alfredo – makaron z cukinii w sosie light 281Lekkie, letnie, zielone i pyszne! Jedna porcja to około 400 kalorii – ta potrawa świetnie się sprawdzi gdy przycinacie w swojej diecie węglowodany. Klasyczny pszenny makaron z
Karo in the Kitchen