W ubiegłym tygodniu przy okazji Dnia Kobiet znajomych i mnie wzięło na wspominki PRL-u. Gdy przyszła kolej na wyliczenie potraw charakterystycznych dla tamtego czasu, przypomniał
Weekendy w domu i ogrodzieTajski agent to zupa, która chyba nigdy się nie znudzi. Jadłam ją oryginalną (była świetna), ale i moja wyszła super. Nazwałam ją Tajska agentka 😊 . Potrzebujemy:
Tylko pysznieSKŁADNIKI: 250g sera białego 1 opakowanie śledzia w pomidorach firmy Master Fish (znajdziecie w PoloMarket ) 1 cebula sól pieprz WYKONANIE: 1. Cebulę kroimy w drobna kostkę
Dziś Ja gotujeBłyskawiczny sos do pizzy na bazie przecieru pomidorowego to smaczny, aromatyczny i prosty dodatek do smarowania pizzy, nie wymagający gotowania. Wystarczy wymieszać ze sobą przecier pomidorowy
Smakowite DaniaPrzy okazji robienia tradycyjnego pasztetu powstał pasztet pomidorowy, który bardzo wszystkim zasmakował :) Składniki : - około 1 kg mięsa z łopatki, - około 200 g wątróbki drobiowej, - włoszczyzna, - ziele
Przepisy MikołajaGrzanki, tosty, ciepłe kanapki to wszystko po to aby nasze brzuchy były syte, odżywione a organizm pełen energii. Dziś propozycja bardzo smakowita, kolorowa i pyszna. Polecam
Moje Małe CzarowanieSos czosnkowy Jaki jest Twój ulubiony dodatek do pizzy, burgera, frytek…? U mnie numerem jeden jest sos czosnkowy, którego mógłbym używać niemalże do wszystkiego. Robi
BlendmanAfrodyzjaki to szeroka grupa produktów żywnościowych, która cieszy się zainteresowaniem ludzkości od niepamiętnych czasów. Nic w tym dziwnego – uczucie miłości i pożądania, staranie się o
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tort makaronowy z czerwoną soczewicą to dobry pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Wygląda imponująco i pracochłonnie, a wcale tak nie jest. Można zrobić z go
dolcevitainmykitchenPaprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z
Życie ze smakiemOstatnio zastanawiałam się, jaką kuchnię mogłabym uznać za swoją ulubioną. Myślałam o tajskiej i włoskiej, ale chyba najbardziej przemawia do mnie kuchnia bliskiego wschodu. Uwielbiam kumin
FlymetothespoonDelikatny krem z szynki z chrzanem. Dla podkręcenia smaku można dodać troszkę ostrej papryczki. 150 g szynki gotowanej, 50 g miękkiego masła, 1 – 2 łyżki chrzanu
królestwo garówOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na
Moja DelicjaMakaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami to bardzo szybki obiad. Do jego wykonania Madzia wykorzystała makaron razowy, który dodana mu wyjątkowego smaku. Makaron najlepiej smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie ukrywam że jem mięso – doskonale wiecie że nie jestem ani wegetarianką, ani weganką. Ale często – a ostatnio nawet bardzo często – jemy w domu całkiem bez
Karo in the Kitchen