Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Oryginalny pasztet strasburski robi się z patologicznie powiększonych i stłuszczonych wątróbek kaczek i gęsi, które przetrzymuje się w ciasnych klatkach i na siłę karmi… Ale dość
Lamarida.plSzynkowar cały czas w użyciu i powstała kolejna wędlinka. Drobiowa, zrobiona z udek kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. składniki: 1 kg mięsa z udek kurczaka bez
Monia miesza i gotujePizza to danie z kuchni włoskiej, które na dobre zadomowiło się nie tylko w naszym kraju ale na całym świecie. Pizza z dynią Pizza przypomina kanapkę
mecooksNie wiem kto wymyślił tarty z cebulą i serem ale w moich oczach był to jakiś geniusz. Mini tarty z serem feta i cebulą Jestem wielkim
mecooksPesto z jarmużu przepis Thermomix Przepisy Thermomix Składniki na pesto z jarmużu: 50 g sera typu parmezan 80 g liści jarmużu (bez łodyg) 1 ząbek czosnku
Themo przepisySpodziewacie się gości i nie wiecie co im podać do jedzenia? Postawcie na przekąski. Krem z bakłażana Na waszej liście nie może zabraknąć dipów, kremów i
mecooksPostanowiłam zrobić pasztet tym razem z szynki, boczku i wątróbki ,oczywiście. Bardzo dobrze się smaruje i smakuje. Wiem co jem i radość że zrobiłam sama Wywaru
Kuchnia PokoleńOmlet to potrawa robiona ze smażonych jajek. Zazwyczaj ma on formę okrągłego placka. Omlet jajeczny z papryką Najprostszy z omletów to omlet francuski, którego podstawą są
mecooksZakupiłam na straganie piękny pęczek białej rzepy wraz z liśćmi, były piękne, młode i aż prosiły się aby przerobić je na pesto. Długo nie czekały aby
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 4 łyżki posiekane natki pietruszki 3 łyżki majonezu
Qchnia po prostuSkładniki: - duży pęczek natki pietruszki - 4 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno - 1/2 szklanki pestek dyni uprażonych na suchej patelni - 1 ząbek czosnku (można dodać
Szkrab Je Sam