Wegetariański pasztet z pieczarek oraz jajek to idealny dodatek do pieczywa. Jest naprawdę smaczny, a do tego mało pracochłonny. Amatorzy różnego rodzaju pasztetów będą z pewnością
Kuchnia MagdaLenyJedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki
mecooksJak wykorzystać resztki serów…Jestem wielbicielką serów i zawsze mam w lodówce mnóstwo ponapoczynanych serów. Czasami są to resztki, które już trochę się obeschły i
codojedzeniaSKŁADNIKI: 1 dynia WYKONANIE: 1.Dynię pokroić na kawałki i usunąć nasionka. 2.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać dynię skórką do dołu. Piec do miękkości
Dziś Ja gotujeChlebowiec – po angielsku jackfruit, po wietnamsku mít – to ogromny (5-10 kg a bywa, że nawet 15-30 kg) owoc o intensywnym zapachu i
slodkokwasnaplTen makaron pierwszy raz jadłam w Umbrii podczas jesiennego weekendowego wypadu. I tak mi zasmakował, że koniecznie musiałam go zrobić. Siostra podesłała mi przepis z którego
Bernika - moj kulinarny pamietnikRamen, wszędzie ramen 😉 Tak popularne danie, że atakuje nas z lewa i prawa. Powstają nowe miejsca z ramenem – sushi bary i azjatyckie budki wprowadzają ramen
slodkokwasnaplNie od dziś wiadomo, że śniadanie powinno być sycące, porządne... Artykuł Croissant z tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETaki sos wspaniale komponuje się z pieczeniami mięsnymi, drobiem, wszelkimi kotletami, jarskimi czy mięsnymi. Pasuje do ziemniaków, makronów. Dziś u mnie sos pieczarkowy, ale nieco inny
Zasmakuj KuchniKiedy potrzebuję czegoś na szybko, zwykle decyduję się na makaron. Sos jestem w stanie przygotować podczas, gdy makaron spokojnie gotuje się w garnku obok. Spójrzcie jakie
MamaOskarkaKanapka na śniadanie wcale nie musi być nudna. Jeśli odpowiednio ją przygotujecie będziecie mieli smaczny i zdrowy posiłek. Kanapka z jajkiem w koszulce to oryginalna propozycja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Praktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Propozycja na gotowane mięsko, np z zupy- czyli jak nie marnować niczego ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaCiasto francuskie zagościło u mnie na dobre. Właśnie wróciłam z pracy i zajadam się przygotowanymi wczoraj przekąskami Szybkie przekąski z ciasta francuskiego z peperoni i serem
mecooksSkładniki kostka białego sera szklanka maślanki kawałek pora ok 2-3 łyżek majonezu ogórek kiszony sól, pieprz Przygotowanie Ser rozdrobnić widelcem, dodać maślankę, majonez, pokrojony
Gaździnka warzy