Dzisiaj święto pracy, więc na blogu danie, które zbyt dużo pracy nie wymaga i jest tzw. czyścicielem lodówki. Często zdarza się, że zostaje jakiś makaron z
slodkokwasnaplDzisiejszą potrawę doskonale pamiętam z czasów dzieciństwa. Jej serwowanie było chyba obowiązkowe na wszelkiego rodzaju uroczystościach w tamtych czasach Galaretka z kurczaka Nóżki w galarecie robię
mecooksSałatka z quinoa, batatem i fasolą to moja dzisiejsza kolacja. Lubicie lekkie sałatki na kolację? Ja bardzo, zwłaszcza teraz o tej porze. Sałatka z quinoa jest
codojedzeniaPrzepis na Cezar z indykiem…Sałatka Cezar kojarzy mi się z moim bratem. Dlaczego, bo ma na imię Cezary. Zawsze uśmiecham się, kiedy przyrządzam tę
codojedzeniaPiękna pogoda od kilku dni w Goteborgu i piękne słoneczne kolory w mojej kuchni. Zapraszam na wspaniały obiad! Ryba z groszkiem i kalafiorem…Lubicie ryby
codojedzeniaSchab po sztygarsku to pyszne pieczone mięsko nadziane kiełbasą. Do nadziania można użyć dowolnej cienkiej kiełbasy, ja akurat przygotowałam schab na wielkanocny stół więc użyłam białej
Monia miesza i gotujeDziś zapraszam Was na bardzo prosty i nieskomplikowany przepis na białą kiełbasę. Tak właśnie moja babcia przygotowywała swego czasu sos chrzanowy, ja oczywiście jako dziecko nie
Kuchnia z widokiem na ogródWielkanoc jest już za progiem i z tej okazji mam dla Was dzisiaj przepis na potrawę, która idealnie wpasowywuje się w wielkanocny klimat. Jajka faszerowane tuńczykiem
mecooksMięsne pasztety jeszcze mi nie wychodzą jak trzeba więc polecam te bezmięsne. Pasztet z pieczarek za to wychodzi mi idealnie. Jest bardzo smaczny i sycący
Monia miesza i gotujeDomowy sos tatarski możne być dodatkiem do kanapek, do dań mięsnych czy też do dań zielonych – wystarczy byście sami spróbowali, przetestowali z czym najlepszy domowy
Magiczny GarnekPyszna domowa wędlinka z indyka na kanapki. Mięsną masę wzbogaciłam słodko-kwaśną żurawiną, która fajnie smakowo skomponowała się z majerankiem. Prosta w przygotowaniu, dobra na codzienne
Monia miesza i gotujeskładniki: 5 jajek 1/2 czerwonej papryki 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy
Domowy Smak JedzeniaTradycyjny sos chrzanowy z jajkami myślę, że każdy już zna, ale czy jedliście wegańską wersje? Sos jest idealny na zbliżające się święta!!! Możemy go podać jako
kulinarne odsłony patiOjczyzną brzoskwiń, zwanych w starożytności perskimi jabłkami, są Chiny. Ich mieszkańcy już 4 tys. lat temu zajadali się tymi soczystymi owocami. Warto wiedzieć, że brzoskwinie to
My Chcemy Jeść