Używam takiej salsy do wszystkiego czyli do chleba, do wędliny, do kanapek, do pierożków mięsnych, do makaronu, do naleśników itd. Salsa jest bardzo odświeżająca, odżywcza i
Moje Małe CzarowanieDodatek owoców do rożnych sałatek bardzo korzystnie wpływa na podniesienie ich smaku. Moja propozycja to karmelizowania pierś z kurczaka , sałata rzymska z truskawkami i oczywiście sos
W kuchennym oknie EwyTagliatelle z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym: makaron tagliatelle 15-20 grzybów leśnych ( takie jakie uda się zebrać bądź kupić; mogą być też mrożone) 1 duża
Jemy PijemySałatką, którą prezentuję jest niezawodna, pyszna i dietetyczna przy modyfikacji sosu. Robię ją bardzo często i prezentowałam również kiedyś na blogu. Jednak dzisiaj w wersji light
W kuchennym oknie EwyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiLekka, szybka i zdrowa przekąska z serkiem, ziarnami słonecznika oraz aromatyczną kolendrą może być porannym zastrzykiem energii na cały dzień. 1 serek
Jadło i czytadłoSałatę lodową łączymy z różnymi składnikami. U mnie dzisiaj głównym składnikiem smakowym będzie serek typu bałkańskiego. Poza tym rożne świeże warzywa i sos jogurtowo - majonezowy. Pychotka
W kuchennym oknie EwyJarmuż doceniali już starożytni Rzymianie. W Polsce znany jest od dawna, ale głównie jako roślina dekoracyjna. Warto wiedzieć, że jarmuż to skarbnica składników odżywczych. Składniki 125
My Chcemy JeśćPyszny, lekko grzybowy, kremowy pasztet. Dzięki sporej ilości warzyw i grzybów, wilgotny, nie przesuszony. Niestety jak zaczniemy pasztety robić w domu, nie powrócimy już do sklepowych
Stare GaryMój mąż był ostatnio we Włoszech i przywiózł mi zapas włoskich makaronów. Dziś pierwszy przepis z tym o to cudownym makaronem. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldP asta z pieczonego bakłażana i pieczonego czosnku to nie tylko idealne śniadanie. Bez wątpienia zrobi furorę jako przekąska w tzw. międzyczasie lub podczas przyjęcia.
SzczyptaSmaQZwany ketchupem. Musiałem to dodać, bo nazwał tak to pewien mistrz z trzema gwiazdkami od którego mam ten przepis. Ogólnie mistrzów się nie poprawia, podobno, jednak
BaRepasNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjny pasztet z warzyw. Seler świetnie zastępuje mięso i pasztet doskonale smakuje. Dla niektórych ludzi, wegetarianizm to styl życia – …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Klarowane masło jest bardzo popularne w kuchniach krajów środkowej Azji. Pierwszy raz sklarowano masło w Indiach. W gorącym, wilgotnym klimacie, …
My Blueberry Corner