Nie raz i nie dwa pisałam, że włoską kuchnię kocham za jej szybkość. Szczególnie teraz, kiedy na co dzień mamy multum zajęć a lubimy dobrze zjeść
Karo in the KitchenSkładniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam
Kasia SarnaMamy sezon na szparagi :) Warto rozejrzeć się po straganach i marketach, bo trwa on bardzo krótko. Są to jedne z najzdrowszych warzyw, jednak po zerwaniu szybko
Kasia SarnaJakiś czas temu publikowałam przepis na fiołki ucierane z cukrem ( klik ). Poniższy przepis będzie taki sam, z tą różnicą, że zamiast fiołków pojawi się róża. Róże
Kasia SarnaAkacja najbardziej smakuje mi na słodko, zwłaszcza w placuszkach, na które przepis wrzucałam ostatnio. Ze względu na swój groszkowy posmak można ją komponować także z warzywami
Kasia SarnaBardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam
Kasia SarnaPomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKUŚniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Zapewnia energię na cały dzień, pobudza ciało i umysł do działania. Według badania "Śniadanie po polsku" 83 proc. Polaków
My Chcemy JeśćSmaczny, grecki dip z pieczonego bakłażana. Robię niewielką porcję, taką na raz i dlatego jeden średni bakłażan jest dla mnie wystarczający. Najwygodniej upiec bakłażan przy okazji
Stare GaryBardzo prosta i efektowna terrina, której podstawę stanowi APETINA- kremowy serek o smaku NATURALNYm , przełamany dodatkiem ogórków konserwowych i otulony ulubioną wędliną- u mnie to polędwica
Kraina Miodem PłynącaWstyd się przyznać, ale moje pierwsze guacamole. Świeże, wyraziste w smaku, idealne.... Zniknęło bardzo szybko. Składniki: 2 dojrzałe i miękkie awokado sok z limonki
Malinowe PocałunkiGdy nastaje sezon grzybowy, mój Tata szaleje z radości i nie może doczekać się urlopu. Tak, tak, bierze urlop, by codziennie chadzać na grzyby. Moi rodzice
Zasmakuj Kuchni