pasty - 13297 przepisów (strona:716/887)

KANAPKI Z BATATEM 149

Bardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam

Kasia Sarna
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 216

Pomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła

IMPRESJA SMAKU
Lekki serek śniadaniowy z rukolą i rzodkiewkami 199

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Zapewnia energię na cały dzień, pobudza ciało i umysł do działania. Według badania "Śniadanie po polsku" 83 proc. Polaków

My Chcemy Jeść
Melitzanosalata czyli grecka pasta z pieczonego bakłazana 143

Smaczny, grecki dip z pieczonego bakłażana. Robię niewielką porcję, taką na raz i dlatego jeden średni bakłażan jest dla mnie wystarczający. Najwygodniej upiec bakłażan przy okazji

Stare Gary
Terrina kremowa z polędwicą i korniszonami 176

Bardzo prosta i efektowna terrina, której podstawę stanowi APETINA- kremowy serek o smaku NATURALNYm , przełamany dodatkiem ogórków konserwowych i otulony ulubioną wędliną- u mnie to polędwica

Kraina Miodem Płynąca
Guacamole 232

Wstyd się przyznać, ale moje pierwsze guacamole.  Świeże, wyraziste w smaku, idealne.... Zniknęło bardzo szybko. Składniki: 2 dojrzałe i miękkie awokado  sok z limonki

Malinowe Pocałunki
Sos grzybowy 197

Gdy nastaje sezon grzybowy, mój Tata szaleje z radości i nie może doczekać się urlopu. Tak, tak, bierze urlop, by codziennie chadzać na grzyby. Moi rodzice

Zasmakuj Kuchni
Kokosanki II 331

Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosów. Niestety ciasteczka są nieco tłuste ze względu na ilość masła jaką używamy, ale są warte tego grzechu:-) Po upieczeniu ciasteczka są

IMPRESJA SMAKU
Bruschetta z ricottą, nektarynki i miodowo-miętowym sosem 135

Chrupiące grzanki z ulubionego chleba/bułki w towarzystwie serka ricotty, soczystych nektarynek, orzechów włoskich i miodowo-miętowego sosu- to prosta i pyszna propozycja nie tylko śniadaniowa

Kraina Miodem Płynąca
Masełko z kremówki 91

 Masełko z kremówki jest delikatne i takie... pysznie śmietankowe. Można je przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami. Z

Di gotuje
Carbonara z wędzonym łososiem – lekka i odchudzona 148

Letnia, lżejsza – ale w dalszym ciągu pyszna i aromatyczna – wersja carbonary. Zamiast boczku, tutaj wędzonym elementem tego znanego i lubianego sosu do makaronu staje się wędzony

Karo in the Kitchen
Dip czosnkowy ze świeżą natką pietruszki 172

Świeżo poszatkowana natka pietruszki dodaje do dipu magicznego świeżego aromatu. Pyszny czosnkowy sos podawajcie do różnych mięs, przekąsek chlebowych. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2

Zasmakuj Kuchni
Balkan, balkan style – czyli placuszki z kaszy gryczanej z avocado i jajkiem 153

Dzisiaj mieszam w garach słowiańską energię i południowy temperament. Zapewniam, że stworzą razem wybuchowy duecik..   Proponuję Wam skorzystać z dobrodziejstw kuchni “po sąsiedzku”: kuchnia

Wiszniówka
Gnocchi dyniowe zapiekane w sosie ziołowo-serowym 119

Dyniowe szaleństwo wciąż nas ogarnia, a ja nie mam nic przeciwko 🙂 Tym razem połączyłam dynię z klasycznymi gnocchami i zwieńczyłam dzieło pysznym sosem serowym. Powstało danie

Wiszniówka