Śliwkowych szaleństw ciąg dalszy. Dziś przedstawiam powidła śliwkowe, mega pyszne, mega zdrowe, bez cukru, gotowane metodą babci. Moja babcia gotowała je w wielkim żeliwnym garnku aby się nie przypaliły a pachniało w całym domu. Teraz ja je gotuję może w mniejszym garnku ale tak samo pachnie w całym domu a efekt końcowy powala na kolana. Zachęcam do wypróbowania tego sposobu jeśli go nie znacie, powidła są przepyszne. No to co? namówiłam do gotowania, pracy mało a efekt zadziwiający. Powidła śliwkowe. ROZWIŃ ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.