pasty - 13297 przepisów (strona:673/887)

SEZAMOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI I TAHINI 175

dłuższy czas. Idealnie sprawdziły się na wakacjach. Własne, zdrowe ciasteczka... Polecam! W zamkniętej puszce mogą być nawet kilka tygodni. Dziś pierwsza wersja letnich ciasteczek: pyszne kruche ciasteczka orkiszowe z pastą tahini i orzeszkami- mniam, pyszności... Znalezione tutaj (klik) z małymi modyfikacjami. Składniki na ok.40 sztuk: - 280g mąki orkiszowej typ750 - 45g mąki orkiszowej typ2000 - 1 łyżka mąki ryżowej (nie trzeba

Smaczne Zdrowe
Mięciutkie bułeczki z owsianką...ezoteryczne spotkanie przy piekarniku 144

kuleczka świeżych drożdży wielkości ziarenka grochu [ dałam zakwas żytni -taki akurat miałam] 150 g mąki 150 g wody Składniki na zaczyn zmieszać w misce na gładką pastę. Naczynie przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Po tym czasie odlać szklankę zakwasu (250 ml), a resztę wylać. 2 szkl. mleka

Moje domowe kucharzenie
Babka ziemniaczana 343

wchodzą: suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chili i czarnuszka.  Zastosowanie w kuchni: Mieszankę dodaje się do dań kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, w tym do: zapiekanek, pizzy, spaghetti, past, sałatek, mięsa i sosów. Przyprawia się nią popularną, m.in. we Włoszech brunschettę

Moje domowe kucharzenie
Spaghetti ze szpinakiem i grana padano 193

przykrywamy, aby pozostał ciepły.  Szpinak podsmażamy na oliwie z plasterkami czosnku, dodajemy gałkę muszkatołową i doprawiamy do smaku.  Makaron dodajemy do szpinaku mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. Podajemy posypane grana padano

Moja smaczna kuchnia
Sezamowe placuszki 125

Składniki (na dwie osoby): 5 łyżek mąki 2 łyżki pasty tahini 1 łyżka miodu z sosny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml mleka 1 jajko Oliwa do smażenia Dodatki: Syrop ryżowy Borówki Przepis: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa (lekko płynna). Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy po jednej łyżce ciasta (lub dwie do formy) i smażymy

Emcia Pichci
Sałatka z soczewicą 196

doprawiamy. Soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Soczewicę zieloną możemy komponować do potraw z kaszy, ryżu oraz  używać jako dodatek sałatek, farszu, past i zup. Wartość odżywcza w 100g produktu  Wartość energetyczna 1333kJ (315kcal)  Białko 24,4g Tłuszcz 1,9g Węglowodany 45,7g Błonnik 8,9g Tiamina

Emcia Pichci
Ciasto francuskie z pasztecikiem sojowym 162

gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past i paprykarzy, oraz wegetarianom. Produkty nie zawierają cholesterolu i laktozy oraz glutaminianu sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu  Wartość energetyczna 981kJ/237kcal  Białko 6,0 g Węglowodany

Emcia Pichci
Surówka z młodych warzyw z rukolą 196

Skoro rukola ma tak wyrazisty smak, można ją bardziej traktować jako zioło. U mnie zastępuje bazylię za którą raczej nie przepadam. Za to rukolę uwielbiam. Dodaję ją do wszelkich past kanapkowych, makaronowych, do zielonych zup, no i oczywiście całą kopą na kanapki. Surówka, którą chcę Wam zaprezentować powstała z młodych warzyw. Tak się składa, że wszystkie warzywa są młode, delikatne

Czerwień i błękit
Dżem Malinowy z Wanilią i Cytryną 164

chciałam Dżem Malinowy z Wanilią i cytryną! To jest to. Pyszny! Wart zachodu. Polecam! Składniki: 1 kg malin 2 szklanki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka pasty z wanilii  Skworcu Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w woku i gotowałam na małym płomieniu przez 2 godziny. Uzyskałam kisielowatą konsystencję. Połowę zawartości przetarłam przez sitko, mus wlałam z powrotem

Blondynka Gotuje
Penne z czerwonym pesto 226

kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły.   Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki   przekładamy do malaksera. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. M iksujemy na gładką pastę.   Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy ziołami, papryką, czosnkiem, pieprzem i sosem sojowym. Smażymy. Makaron odsączamy, przekładamy do garnka. Dodajemy do niego rukole, kurczaka, parmezan

Mania Gotowania
Kurczak w marynacie Jerk 195

łyżki rumu 1 łyżka sosu sojowego Przygotowanie : Kurczaka myjemy i dzielimy na porcje. Przygotowujemy marynatę: wszystkie jej składniki wkładamy do miski i ugniatamy widelcem, aż masa będzie miała konsystencję pasty. Można również włożyć wszystko do blendera i zmiksować. Każdy kawałek kurczaka nacinamy delikatnie nożem i nacieramy dokładnie marynatą. Mięso przekładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki

Mania Gotowania
Makaron z czerwonym Pesto, salami i szynką parmeńską 236

złoty kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki   przekładamy do blendera. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. M iksujemy na gładką pastę.   Makaron gotujemy al dente. Salami kroimy w kostkę, szynkę w paski. Smażymy do momentu aż szynka i salami się zarumienią. Pomidory i oliwki kroimy na połówki. Makaron odsączamy

Mania Gotowania
Jak zrobić sushi? - przepis na sushi-maki 238

ryż bardzo kleisty i o małych ziarenkach) - ocet do ryżu (specjalny do sushi) - cukier, sól   - wodorosty nori - wasabi (chrzan japoński), ja kupuję w proszku, można też użyć gotowej pasty wasabi - imbir marynowany w słoiczku - sos sojowy (jak będziecie kupować to kupcie bez konserwantów, prawdziwy sos sojowy nie wymaga żadnych "dopalaczy" ;-) ) - wędzony łosoś - kawior - paluszki krabowe - serek śmietankowy - serek łososiowy

SMYKWKUCHNI
Pizza na grubym cieście z mozarellą, bryndzą i świeżą bazylią, najlepsza...... 186

zrobić coś co chociaż trochę będzie przypominać ten włoski smak. Pizza włoska jest bardzo cienka, i nie ma na niej zbyt dużej ilości składników, to tak jak z włoskimi pastami, my dodajemy dużo sosu i składników, oni tyle co o ile. Moja propozycja to pizza jaką my kochamy najbardziej czyli na grubym i puszystym cieście z mozarellą, pomidorami, świeżą bazylią

SMYKWKUCHNI
Kurczak w mleczku kokosowym z sezamem - kuchnia azjatycka 174

wielu dań kuchni azjatyckiej. składniki: - pierś z kurczaka - połowa puszki mleczka kokosowego - sezam - 2 ząbki czosnku - ocet ryżowy słodki - sos sojowy jasny - curry - łyżka mąki kukurydzianej - łyżka tajskiej pasty kokosowej (bardzo ważny składnik) Kurczaka mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, octem, curry, smażymy w rozgrzanym woku, dodajemy resztę składników, zalewamy mleczkiem kokosowym , dusimy około 5-6 minut, zagęszczamy mąką kukurydzianą

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania