pasty - 13297 przepisów (strona:673/887)

Ciasto francuskie z pasztecikiem sojowym 167

gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past i paprykarzy, oraz wegetarianom. Produkty nie zawierają cholesterolu i laktozy oraz glutaminianu sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu  Wartość energetyczna 981kJ/237kcal  Białko 6,0 g Węglowodany

Emcia Pichci
Surówka z młodych warzyw z rukolą 201

Skoro rukola ma tak wyrazisty smak, można ją bardziej traktować jako zioło. U mnie zastępuje bazylię za którą raczej nie przepadam. Za to rukolę uwielbiam. Dodaję ją do wszelkich past kanapkowych, makaronowych, do zielonych zup, no i oczywiście całą kopą na kanapki. Surówka, którą chcę Wam zaprezentować powstała z młodych warzyw. Tak się składa, że wszystkie warzywa są młode, delikatne

Czerwień i błękit
Dżem Malinowy z Wanilią i Cytryną 168

chciałam Dżem Malinowy z Wanilią i cytryną! To jest to. Pyszny! Wart zachodu. Polecam! Składniki: 1 kg malin 2 szklanki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka pasty z wanilii  Skworcu Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w woku i gotowałam na małym płomieniu przez 2 godziny. Uzyskałam kisielowatą konsystencję. Połowę zawartości przetarłam przez sitko, mus wlałam z powrotem

Blondynka Gotuje
Penne z czerwonym pesto 231

kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły.   Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki   przekładamy do malaksera. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. M iksujemy na gładką pastę.   Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy ziołami, papryką, czosnkiem, pieprzem i sosem sojowym. Smażymy. Makaron odsączamy, przekładamy do garnka. Dodajemy do niego rukole, kurczaka, parmezan

Mania Gotowania
Kurczak w marynacie Jerk 200

łyżki rumu 1 łyżka sosu sojowego Przygotowanie : Kurczaka myjemy i dzielimy na porcje. Przygotowujemy marynatę: wszystkie jej składniki wkładamy do miski i ugniatamy widelcem, aż masa będzie miała konsystencję pasty. Można również włożyć wszystko do blendera i zmiksować. Każdy kawałek kurczaka nacinamy delikatnie nożem i nacieramy dokładnie marynatą. Mięso przekładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki

Mania Gotowania
Makaron z czerwonym Pesto, salami i szynką parmeńską 243

złoty kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki   przekładamy do blendera. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. M iksujemy na gładką pastę.   Makaron gotujemy al dente. Salami kroimy w kostkę, szynkę w paski. Smażymy do momentu aż szynka i salami się zarumienią. Pomidory i oliwki kroimy na połówki. Makaron odsączamy

Mania Gotowania
Jak zrobić sushi? - przepis na sushi-maki 244

ryż bardzo kleisty i o małych ziarenkach) - ocet do ryżu (specjalny do sushi) - cukier, sól   - wodorosty nori - wasabi (chrzan japoński), ja kupuję w proszku, można też użyć gotowej pasty wasabi - imbir marynowany w słoiczku - sos sojowy (jak będziecie kupować to kupcie bez konserwantów, prawdziwy sos sojowy nie wymaga żadnych "dopalaczy" ;-) ) - wędzony łosoś - kawior - paluszki krabowe - serek śmietankowy - serek łososiowy

SMYKWKUCHNI
Pizza na grubym cieście z mozarellą, bryndzą i świeżą bazylią, najlepsza...... 191

zrobić coś co chociaż trochę będzie przypominać ten włoski smak. Pizza włoska jest bardzo cienka, i nie ma na niej zbyt dużej ilości składników, to tak jak z włoskimi pastami, my dodajemy dużo sosu i składników, oni tyle co o ile. Moja propozycja to pizza jaką my kochamy najbardziej czyli na grubym i puszystym cieście z mozarellą, pomidorami, świeżą bazylią

SMYKWKUCHNI
Kurczak w mleczku kokosowym z sezamem - kuchnia azjatycka 179

wielu dań kuchni azjatyckiej. składniki: - pierś z kurczaka - połowa puszki mleczka kokosowego - sezam - 2 ząbki czosnku - ocet ryżowy słodki - sos sojowy jasny - curry - łyżka mąki kukurydzianej - łyżka tajskiej pasty kokosowej (bardzo ważny składnik) Kurczaka mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, octem, curry, smażymy w rozgrzanym woku, dodajemy resztę składników, zalewamy mleczkiem kokosowym , dusimy około 5-6 minut, zagęszczamy mąką kukurydzianą

SMYKWKUCHNI
Tajska zupa kokosowa z krewetkami 157

drobno posiekane 2 ząbki czosnku wyciśnięte 2 łyżeczki posiekanego imbiru 4 łyżki sosu rybnego sok z połówki limety 250 g krewetek puszka mleczka kokosowego chiński makaron (biały cienki) tajska pasta curry (bardzo ważny składnik) kostka rosołowa Do garnka wkładamy wszystkie składniki oprócz krewetek i makaronu, gotujemy około 20 minut tak aby smaki się połączyły, wrzucamy krewetki gotujemy około 3 minuty

SMYKWKUCHNI
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 153

PASTA Z PESTO I KREWETKAMI Kochani zapraszam Was na pyszne spaghetti  przywiezione prosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota !  Składniki: - krewetki opakowanie - orzechy brazylijskie miseczka jak poniżej na zdjęciu - bazylia świeża 1 doniczka

SMYKWKUCHNI
Fusion w kolorach #omnomnom FUSILLI Z TRUSKAWKAMI I BIAŁYM BAKŁAŻANEM niczym ulotne marzenie... 138

kolorami opakowań z makaronem z mąki durum m.in. fusilli, penne, farfalle i spaghetti, ku mojej wielkiej radości, bo czy jest ktoś, kto nie lubi dobrego makaronu?  Przepis na pastę, ma być pomysłem z kuchni fusion, jak dla mnie -bomba! Inspiracją do przygotowania dania, było- soczyście zielone opakowanie makaronu Omnomnom, postanowiłam, że moje danie musi tętnić kolorami! Zapraszam! Do przygotowania

SMYKWKUCHNI
CHLEBEK BEZGLUTENOWY Z KASZY JAGLANEJ, WERSJA II 232

tylko zdrowy- na bazie kaszy jaglanej i mąk bezglutenowych to jeszcze smaczny. U nas znika w błyskawicznym tempie. Piekłam go już trzykrotnie i ciągle czujemy niedosyt. Idealny do lekkich past, np. hummusu ale również sam. Ja piekłam na dwóch blaszkach z piekarnika ale przepis podaję na jedną. Była pilna potrzeba dodatku do hummusu. Chlebuś sprawdził się idealnie. :-) Warto mieć kaszę

Smaczne Zdrowe
Restauracja Sarmacka - opinia 154

się samym filetem i ryżem. zapiekany filet z kurczaka z mozzarellą i risotto z warzywami Mąż trafił trochę lepiej, jego składniki były świeże - fajny sos do makaronu, dobrze ugotowana pasta i smakowity filet. Porcja bardzo duża, więc mężczyźni powinni być zadowoleni. Trochę spróbowałam, więc wiem, że był to dobry wybór.  Po tej wizycie restaurację mogłabym ocenić 4/6, ale niestety

Pasja Smaku
Falafele z ciecierzycy i bobu 216

moździerzu ucieramy sezam, dolewamy oliwę i olej sezamowy – ucieramy na gładką masę. W misce mieszamy jogurt, sok z cytryny, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną mięte i pastę z sezamu. Falafele smażymy z obydwu stron na rumiano. Odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z warzywami (pomidory, ogórek, cebula, sałata), plackami tortilli, sosem jogurtowym i sambal oelek

OstryKęs