pasty - 13297 przepisów (strona:462/887)

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 191

imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały!  Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Niżej dodatkowo podałam Wam linki do domowych tortilli (*) oraz pasty z ciecierzycy (**). Polecam. 1 placek tortilli Nadzienie: 150g hummusu 1 garść mixu sałat   1/2 puszki tuńczyka w oleju słonecznikowym Princes  1/2 pomidora 3-4 rzodkiewki Opcjonalnie: ulubione świeże

Di gotuje
Pasta jajeczna z tuńczykiem i oliwkami. 153

Wczoraj na kolację był świeży  chlebek owsiany  z taką właśnie pastą jajeczną z tuńczykiem. Moje chłopaki bardzo lubią tuńczyka, dlatego w domu nie może go zabraknąć :) Tym razem tuńczyk w połączeniu z jajkami, z dodatkiem oliwek i cebulki. Do tego świeżutki chrupiący chlebek i cóż trzeba więcej :) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

Agusiowe smakołyki
PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW Z PŁATKAMI OWSIANYMI 154

pasztet z pieczonych warzyw dealnie sprawdza się zarówno jako dip, jak i pasta do rozsmarowania na kromce chleba. Składniki: 500g marchewki 1 duża cebula 1/2 główki czosnku (obrane ząbki) 3-4 łyżki oliwy (np z chilli) 1 średni batat 2 dl (200ml) płatków owsianych pieprz sól sok z cytryny batata zawiń w folię aluminiową i [...] Artykuł PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW

SandraFrej.com
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 317

serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku, ja kremu już nie słodziłam) 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu (ja użyłam pasty waniliowej i czystego ekstraktu wanilii) 1 fix do śmietany 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likieru Baileys (niekoniecznie) około 300-350g malin Bezy: 1. Dwie blaszki wyłożyć papierem

Mała Cukierenka
Czerwone pesto z suszonych pomidorów i śliwek 200

migdałowe i ser. Wszystko lekko solimy. Dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, wierzch zalewamy oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Takie pesto najlepiej smakuje z gorącym, ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością

PatiGotuje
"Krakersy" z ciasta chlebowego 191

bardzo dobrym rozwiązaniem. Krakersy może nie przypominają smakiem znanych nam krakersów, to raczej skórka chlebowa, ale są naprawdę świetne do podgryzania. Myślę, że znakomicie sprawdzą się jako podkład do past wszelakich, można zrobić masę malutkich kanapeczek. Ja nie zdążyłam, zjedliśmy wszystkie bez żadnych dodatków. Polecam! składniki 230g zakwasu 285 g mąki pszennej, uniwersalnej (użyłam typ 650) 8 g soli morskiej

Stare Gary
Maślano-miodowy królik 297

Składniki: 1 tuszka z królika 1 cebula 2 łyżki czuszki (pasta z ostrej papryczki) 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1 łyżka suszonych pomidorów 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka jarzynki … Czytaj dalej Maślano-miodowy królik

czarrna od kuchni
pasta z awokado i serka puszystego 227

Tydzień bez awokado to tydzień stracony. Ostatnio pasty z awokado są moimi ulubionymi pozycjami śniadaniowymi Po pierwsze bardzo szybko się je przygotowuje, po drugie są bardzo sycące, a po trzecia co równie bardzo ważne są bardzo zdrowe. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że można do niego dodać wiele różnych dodatków, więc śniadania nie mogą nam się znudzić :)  Składniki

Gotowanie z pasją
Piątek: Misa obfitości z krewetkami, pęczakiem i warzywami 175

Odstaw do ostudzenia. Krok 2 W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Drobno posiekaj 2 ząbki czosnku, a następnie płaską stroną noża rozetrzyj z łyżeczką soli i oregano na pastę. Obtocz nią dokładnie krewetki i wstaw je do piekarnika pod sam grill na 5-7 minut. Krok 3 Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego

Niedzielny kucharz
Zapiekanka bałkańska z tuńczykiem i szparagami 285

ręcznikiem papierowym, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej, do lekkiego zrumienienia. Na dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać, wykładamy warstwę warzywnej pasty ajvar, następnie układamy grillowaną cukinię, bakłażana, i szparagi. Rozkłócone jajko łączymy ze śmietanką, dodajemy szczyptę soli, posiekane oregano i polewamy górną warstwę zapiekanki. Na wierzch wykładamy kawałki tuńczyka. Zapiekamy

Kierunekuchnia
Paccheri z tuńczykiem botwinką i cukinią zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 234

kroimy na grubsze pół plasterki. Tuńczyka mieszamy z serem ricotta, łodyżkami z botwinki  i startą osączoną cukinią, nadzienie doprawmy solą i pieprzem do smaku, mieszamy całość na pastę. Makaron gotujemy all dente czyli na półtwardo robimy to delikatnie aby rurki nie straciły swojej formy, osączamy na sicie hartujemy zimna wodą, małym widelczykiem nabieramy farsz napełniamy rurki .  Układamy każdą

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka sezamowe z dodatkiem świeżego tymianku 185

cukru, ½ szklanki świeżego tymianku, xx) 200g schłodzonego masła, 4 jajka, mąka do podsypywania, papier do pieczenia. x) Ziarna sezamu bez prażenia mielimy tak, aby nie dopuścić do powstania luźnej pasty. Ma powstać sucha, krucha mąka sezamowa przypominająca grubo zmieloną mąkę razową. xx) Z gałązek tymianku ściągamy listki, łodyżki odrzucamy. Mąkę przesiewamy dodajemy proszek do pieczenia, sól, zmielone ziarna sezamu, cukier

Leśny Zakątek
Łatwy Pad Thai 250

talerzu). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 2 porcje Pad Thai. Nie jest to autentyczny przepis na Pad Thai, ponieważ nie ma w nim sosu rybnego czy pasty tamaryndowej.  Jednak przygotowany w ten sposób Pad Thai jest lekki i świeży, a do tego bardzo prosty w przygotowaniu. W razie użycia bezglutenowego sosu sojowego - przepis będzie odpowiedni

Gospodyni Miejska
Szaszłyki z paprykowym kurczakiem i boczkiem 215

filety z kurczaka 3-4 plastrów surowego boczku 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 czerwona papryka 1 cebula kilka pieczarek Marynata: 3 ząbki czosnku 1 łyżka łagodnej pasty … Czytaj dalej Szaszłyki z paprykowym kurczakiem i boczkiem

czarrna od kuchni
Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów - Annie Rigg - recenzja 192

będzie mógł stworzyć piękne ciasteczka, czy efektownie przybrać samodzielnie upieczony tort.  Dodatkowo wspomniała o wielu przydatnych rzeczach, czyli np. jak wykonać szprycę z pergaminu, jak wytłaczać wzory z pasty cukrowej bądź lukru, jak kandyzować płatki kwiatów. Dużym plusem książki jest fakt, że do tworzenia ozdób nie potrzeba specjalistycznych narzędzi, których używają specjaliści. "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to idealna

Di gotuje