Wypasione kanapki z grillowanym kurczakiem, pesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda 197plastry sera żółtego Hochland Gouda Przygotowanie kanapek z grillowanym kurczakiem: 1. Zacznij od przygotowania pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie składniki pesto umieść w pojemniku malaksera i zmiksuj na pastę. 2. Pierś z kurczaka oczyść, posyp solą i pierzem i posmaruj oliwą. Dobrze rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej kurczaka z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 minuty
Chilli Czosnek i Oliwa
Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią 172pomocą łyżki - wykładać dość spore porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor. Użyłam mąki żytniej typ 720 i pasty orzechowej ze sklepu Radix
Di gotuje
Chlebek z cukinii 158niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st C. Piecz przez 50 minut. Po wyjęciu wyjmij chlebek odwracając formę i pozwól mu ostygnąć. Podawaj z pastami, masłem lub oliwą z przyprawami. Smacznego! Artykuł Chlebek z cukinii pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pl
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 164porcji : 2 Danie występuje pod wieloma szerokościami geograficznymi i pod różnymi nazwami. W Holandii jest to „danie filozofa”, we Francji „tłuczonka Parmentiera”, w Chile „pasta ziemniaczana, ale najbardziej znana jest angielska, czy raczej brytyjska (do potrawy przyznają się też Szkoci i Irlandczycy) wersja, która występuje w dwóch dwóch odmianach: cottage pie (z mięsem wołowym
Niedzielny kucharz
dynia z ciecierzycą - żółte rozgrzewające danie 183dyni 1 żółta papryka 1 puszka ciecierzycy 1 puszka kukurydzy mały słoiczek ajvaru - przepis tutaj 1 puszka mleka kokosowego przyprawy - curry, sól, suszony imbir, suszony czosnek, łyżeczka żółtej pasty curry Przygotowanie: na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu (może być bez) podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i również chwilę podsmażamy dodajemy paprykę, przyprawy
Gotowanie z pasją
Penne z mięsem i warzywami 273Składniki: 250 g ulubionego makaronu 400 g mięsa mielonego 2 duże pomidory 1 mała cukinia 1/2 bakłażana 2 małe czerwone papryki 1 cebula 1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek sól, … Czytaj dalej Penne z mięsem i warzywami
czarrna od kuchni
Pomidory suszone w zalewie (z czosnkiem, bazylią, rozmarynem i papryczką chilli) 241Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania suszonych pomidorów, czyli dodatku idealnego do sałatek czy past na kanapki. Aby "podkręcić" smak pomidorów do każdego słoiczka dodałam inne dodatki, tj. świeże listki bazylii, gałązkę rozmarynu lub papryczki chilli. Takie pomidory pięknie się prezentują oraz świetnie smakują. Uwaga - po ususzeniu miąższ z pomidorów powinien być jeszcze lekko mięsisty, aby pomidory były miękkie i soczyste
Ugotować
Ciasto drożdżowe z jeżynami i kruszonką 207łyżek mąki pszennej 8 łyżek cukru Dodatkowo: 600g świeżych jeżyn Zaczynamy od przygotowania zaczynu – do miski wkruszamy drożdże, dodajemy do nich cukier i ucieramy łyżką na pastę. Następnie dodajemy do nich mleko i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut. Do dużej
Smaczna Strona
Łosoś z warzywnym ratatouille 213Łosoś z warzywnym ratatouille w 15 minut. Łosoś to chyba jedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą 219Koniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam
Fabryka pomysłów
Cygańska cukinia 346przechowywała w słoikach po pasteryzacji, bo może byłby z tego niezły zapasik w typie dania ekspres Składniki : 1 nieduża cukinia 1 duża cebula 1 puszka, krojonych pomidorów 2 łyżki pasty ajwar lub sosu z pieczonych warzyw ( używam własnego – przepis wkrótce ) 2 ząbki czosnku 1 łyżka , ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Ogrodnik w podróży
Pieczone placki z cukinii, sera feta i suszonych pomidorów 180Aromat suszonych pomidorów, czosnku i użytych przypraw dopełniły całości :) Placki wyszły lekkie, ale pożywne. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako dodatek do placków podałam pastę z pieczonej papryki . PLACKI Z CUKINII Z FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI Czas przygotowania 40 minut Z podanych składników wyszło 12 sporych placków Duża cukinia 3 małe/2 duże jajka
HealthyCreations
Ciągnące się ciasteczka sezamowo-kokosowe z syropem klonowym (bez mąki) 207wnętrze i zapieczony wierzch. Syrop klonowy nadał im ciekawego posmaku, choć możecie go zamienić na dowolny lub po prostu dodać płynnego miodu. Pyszności! Koniecznie spróbujcie. (około 10 sztuk) 150g pasty tahini/masła sezamowego (*) 100g wiórków kokosowych 100g cukru kokosowego (**) 2 łyżki syropu klonowego (można użyć innego syropu lub miodu) 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania
Di gotuje
Spaghetti z kurczakiem i bazyliowym pesto 219miejsce. 2. Pesto: Bazylię umyć i osuszyć, przełożyć do blendera, dodać czosnek, oliwę i zmiksować do jednolitej konsystencji. Następnie dodać orzechy nerkowca, migdały, parmezan i ponownie zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Po tym czasie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Makaron spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. 4. Zielony groszek
Szalona Kuchnia Eweliny
MUFFINY CHAŁWOWE Z BUDYNIEM 219bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki(14-16szt): 270g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150g brązowego cukru 250ml mleka 80ml oleju np. rzepakowego 1 łyżeczka pasty tahini (można pominąć) 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 2 budynie typu słodka chwila czekoladowy i waniliowy oraz około 40g pokrojonej chałwy Wykonanie: do jednej miski dodajemy
Słodkie zapomnienie