świeżego łososia MOWI 5 zielonych szparagów nori (około 10 – 11 listków) 1 łyżka masła sól pieprz Sos tamaryndowy: 3 łyżki wody 2 łyżki sosu rybnego 4 łyżeczki pasty tamaryndowej 3 łyżki cukru trzcinowego Dodatkowo: świeża kolendra Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Gotować na parze 1 minutę. Następnie każdy osobno, ciasno owinąć w wodorosty nori. Łososia opłukać, osuszyć
Oryginalny smakciasta francuskiego czy koreczki. Do tego możecie zabrać dobrej jakości pieczywo, trochę oliwy i octu balsamico aby maczać w nich pieczywo przed zjedzeniem, idealne będą wrapy z tortilli lub pasty typu hummus z dodatkowymi warzywami. Pomysłów może być naprawdę mnóstwo. Dziś mam dla Was 2 proste przepisy i pomysł na proste koreczki, wszystkie z użyciem wędlin drobiowych marki Cedrob. Uwaga
nietylkopasta.plkiedyś na wycieczkę do Włoch na pewno będziesz miał/miała okazję wyruszyć na wycieczkę po słynnych na całym świecie winnicach, ponieważ Włochy to nie tylko makaron, parmezan czy pasty. Są to przede wszystkim winnice i wytrawne smaki. Więc jeśli już będziesz miał okazję zwiedzać słynne winnice wtedy właśnie przyjdzie Ci spróbować połączenia Aperolu oraz Prosecco czyli drinka zwanego Aperol
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneTaka kompozycja bardzo nam zasmakowała. Podsumowanie: Nie da się ukryć, że jesteśmy miłośniczkami masła orzechowego i wszystkie produkty z jego dodatkiem chętnie próbujemy. Tutaj krem składa się głównie z pasty orzechowej, więc już ogólnie trafiło w nasz gust. My jednak uwielbiamy bardziej naturalne wersje maseł orzechowych a w tym przypadku przekąski są bardziej doprawione. Nie wspominałyśmy o tym wcześniej
Candy Pandasulubione połączenie, dlatego przygotowuję je dość często 😁 Teraz chciałam spróbować czegoś innego, ale nadal bazować na idealnym dla mnie duecie, czyli właśnie jajku z awokado. I tak powstała ta pasta lub sałatka, jak kto woli 😄 Jest przepyszna, szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam na śniadanie, kolację czy posiłek na wynos z dodatkiem pieczywa i porcji wybranych warzyw. Składniki
Zdrowie na języku :Pdodatkiem do świeżego pieczywa. Kremy świetnie rozsmarowują się na bułce lub chlebie i co ważne - zachwycają przyjemnym oraz wyrazistym smakiem. Co prawda dla mnie średnio przypominają serek, ale jako pasty są smaczne, a Kremowy z borowikami to mój zdecydowany faworyt. Bardzo przypadł mi do gustu ten grzybowy smak i wyrazisty aromat. Polecam! A Wy już próbowaliście zaprezentowane nowości
Di gotujePewnie już wiecie - kuchnia włoska jest jedną z moich ulubionych. Kocham ją za pizze, spaghetti bolońskie, carbonara i inne pasty, za bruschette, owoce morza oraz tiramisu <3 Z miłości do słodkości, kawy i truskawek przygotowałam szybki deser :) Zapraszam na truskawkowe tiramisu :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPewnie już wiecie - kuchnia włoska jest jedną z moich ulubionych. Kocham ją za pizze, spaghetti bolońskie, carbonara i inne pasty, za bruschette, owoce morza oraz tiramisu <3 Z miłości do słodkości, kawy i truskawek przygotowałam szybki deser :) Zapraszam na truskawkowe tiramisu :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmalinowym ). Jest mega pyszny i naprawdę sycący. Kasza jaglana to także super składnik do dań w wersji wytrawnej. Ja często dodaję ją do sałatek, ale także przygotowuję z niej pasty kanapkowe oraz dodaje do zup. Dziś mam dla Was śniadaniową propozycję (w dodatku jedną z moich ulubionych) Deser z kaszy jaglanej i truskawek porcja dla jednej osoby 50 g kaszy
365 dni dookoła kuchnijaglaną oraz opcjonalnie możesz dodać łyżeczkę miodu. Kaszę gotuj ok. 10 – 15 minut. Po ugotowaniu odstaw ją do przestygnięcia. Do wysokiego naczynia włóż: przestudzoną kaszę jaglaną, odżywkę białkową, pastę tahini oraz małego banana pokrojonego na kawałki. Całość dokładnie zmiksuj. Do miseczki przełóż jaglany krem sezamowy , ozdób go mrożonymi malinami oraz chipsami kokosowymi. Jaglany krem sezamowy z owocami możesz podawać
365 dni dookoła kuchnidziś kolejna propozycja z książki " Mój świat na talerzu " Hanny Lis. Tak jak pisałam w recenzji, że większość przepisów jest bardzo ciekawa, smaczna i co ważne prosta w przygotowaniu. Pastę alla norma robiłam już drugi raz. Posmakowała nawet synowi, który za bakłażanem nie przepada :-) Danie proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki
kruche babeczkimasłem orzechowym – szaszłyki z filetów z kurczaka. Masło stanowi podstawę marynaty do mięsa, w skład której wchodzi jeszcze mleko kokosowe, sok z limonki i curry. Po wymieszaniu powstaje aromatyczna pasta, która podczas skażenia zamienia się w chrupiącą skorupkę otaczającą szaszłyk. Osobna historia to „ryż” z kalafiora – wspaniała i zdrowa przystawka, dzięki której na nowo odkryjecie kalafiora. Gorąco polecamy ten prosty
Niedzielny kucharzdobrze jej robi posolenie lub zamarynowanie. Surowe, cienkie plasterki kalarepki smakują fantastycznie posmarowane śmietanowym serkiem, z plastrem świeżej truskawki. Jeśli unikamy chwilowo pieczywa w diecie, niskokaloryczne plastry kalarepki z pastami skutecznie oszuka głód. Artykuł Sałatka z kalarepki, ogórka, truskawek i fety pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnia