Czwartek: Kurczak tikka masala

Czwartek: Kurczak tikka masala

Czwartek: Kurczak tikka masala

Zamarynowane w korzennych przyprawach kawałki kurczaka najpierw trzeba obsamżyć, a potem udusić w kremowym, zawiesistym sosie o pięknym, miedzianym kolorze. Kurczak tikki masala to idealne danie o tej porze roku: pachnące przyprawami, rozgrzewające danie. Czas : 35 minut Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji : 2 duże Wygląda jak danie hinduskie, pachnie jak danie hinduskie, smakuje jak danie kuchni hinduskiej, nazywa się z hinduska to dlaczego jeden z ministrów Jej Królewskiej Mości powiedział w 2001 r., że kur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, sosy, mielone, curry, zupa, pierś z kurczaka, zupa pomidorowa, mięso, pasta, ryż, pierś, pierś kurczaka, piersi, pasty, kurczak z ryżem, pierś w marynacie, kurczak z czosnkiem, filet z kurczaka, dania z piersi kurczaka, kurczak curry, sos pomidorowy, mięso mielone, ryż smażony, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.