koniec zdejmujemy przykrywkę i pozwalamy mu odparować. 3. Następnie przekładamy mięso do rozdrabniacza od blendera wraz koncentratem i ewentualnymi warzywami z rosoły i całość krótko miksujemy ( nie na pastę, ale aby wszystko się w miarę połączyło) Smakujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotowy farsz odstawiamy. Ciasto 2. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę
Gotowanie...to proste !font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jakoś tak wędliny ostatnio omijamy szerokim łukiem. Pasztety jak już, mazidła, wszelakie pasty, pomidory…O tak! Jednak jak zobaczyliśmy surowy boczek…O maj god! Składniki: 1 kg surowego boczku 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka cukru palmowego 1 łyżka ketchupu podkowiańskiego 1 łyżeczka
R'n'G Kitchenzłożonym wyłącznie z produktów roślinnych, należy łączyć odpowiednie grupy pokarmowe. Przykładowo nasiona roślin strączkowych łączymy z produktami zbożowymi, kaszami lub ryżem. Można zjeść np. kanapkę z żytniego chleba z pastą z czerwonej fasoli. Z białkiem w diecie nie należy przesadzać, bo jego nadmiar obciąża pracę nerek i wątroby. 5. WYBIERAJ TŁUSZCZE NIENASYCONE Oleje roślinne są bezwzględnie lepsze dla naszego zdrowia
Natka Pietruszkiwarzyw od naszych polskich producentów. Inne ciekawe przepisy z wykorzystaniem papryki, cukinii i bakłażana: bruschetta z pieczoną papryką kanapka panini z grillowaną papryką i cukinią oraz serem żółtym pasta do chleba z pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią placki z cukinią
Chilli Czosnek i Oliwapietruszki, bazylii, obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, migdały i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Dodać ugotowany zielony groszek i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 2. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, olej i stopniowo wlewać letnią wodę cały czas zagniatając ciasto (wtedy
Szalona Kuchnia Ewelinyrozgrzanej patelni do pożądanej chrupkości. Jajka wybijamy na średnio rozgrzaną patelnię, na której uprzednio rozpuszczamy masło. Smażymy pod przykryciem na niedużym ogniu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gofry podajemy muśnięte pastą z awokado, posypane rukolą, z jajkiem sadzonym i uprażonym boczkiem na wierzchu
Smaki Na Talerzubędą z nich pankejki. A przynajmniej z jednej z nich. Pokroiłam ją na kawałki i upiekłam razem z ostatnimi donutami . Potem zmiksowałam na puree (a raczej na gęstą pastę, bo dynia Hokkaido zawiera stosunkowo niewiele wody). Puree z pieczonej dyni leżakowało potem w lodówce, ale w końcu doczekało się swojego entrée podczas dzisiejszego śniadania. Keto pankejki dyniowe Prosto nie znaczy
Modern Cave Girlrównież sylimaryny. Stabilizuje ona strukturę błon komórkowych, zapobiega ich włóknieniu i działa detoksykująco na organizm. Olej ten jest doskonałym dodatkiem do wielu dań. Świetnie komponuje się z surówkami lub pastami. Posiada subtelny ziołowy aromat. Gdzie kupić dobry olej z ostropestu? Warto odwiedzić stronę https://www.olejemilo.pl/ gdzie znajdziecie najróżniejsze oleje tłoczone na zimno, przyprawy i zioła, herbaty, bakalie, mąki, kawy
Słodkie okruszkiSkładniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Leczo z dynią
czarrna od kuchniPodam wam składniki Pieczywo do pasty zakupiłam w lewiatanie -pieczywo chrupkie żytnie z kozim serem i rozmarynem 1 ryba wędzona -oczyścić ją z ości itd i włożyć rybę do miski 4 ugotowane jajka -obrać zetrzeć -i do miski biały ser wędzony ok 10 do 15 dek -dajemy do miski 4 rzodkiewki duże oczyszczone starte na tarce dodajemy do miski przyprawy
Moje Wyrobypieprzem z każdej strony oraz w środku. W miseczce wymieszać miękkie masło z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną natką pietruszki i odrobiną płatków chili. Zostawić dwie łyżeczki maślanej pasty do posmarowania pstrąga z wierzchu a resztę rozsmarować wewnątrz pstrągów. Do każdego pstrąga włożyć po dwa plasterki cytryny i rozmasować na skórce pozostawione wcześniej masło. Na blasze z wyposażenia piekarnika wyłożonej
Kocham..lubię..gotuję..Wędzone domowe ryby - na ciepło wprost z wędzarni, lub też na zimno, do past, sałatek czy chleba. Czy może być coś lepszego? Już żałuję, że w tej partii uwędziłam tylko sześć sztuk bo wszystkie zostały zjedzone na ciepło, prosto po wędzeniu. Goście zadowoleni, a ja chyba bardziej, że im tak bardzo smakowało :) W ten sposób można przygotować nie tylko pstrągi
Kocham..lubię..gotuję..musi wyjść "przez otwór w pokrywie].Jeszcze raz wyrobić 3m/interwał .Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej na spodzie otrębami [ u mnie blaszka wysmarowana magiczną pastą ].Wyrównać mokrymi dłońmi wierzch, można posypać makiem lub sezamem i zostawić na około 20 min ,a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni.Przed wstawieniem chleba spryskać piekarnik wodą.Piec
Moje domowe kucharzenie