Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią

Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią

Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią

Placuszki są pyszne i puszyste, a masło orzechowe nadało im wspaniałego posmaku. Cukinii praktycznie nie czuć, więc są także świetnym sposobem na przemycenie tego warzywa do diety osób, które za nią nie przepadają. Polecam! (około 8 większych sztuk) 100g cukinii 50g mąki żytniej 2 jajka 2 łyżki masła orzechowego (płaskie) 2 łyżki miodu Ponadto: masło/olej do smażenia  Cukinię zetrzeć (młodą ze skórką, starszą należy obrać) na tarce o dużych oczkach, a następnie dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.