pasty - 13297 przepisów (strona:471/887)

Krakersy z siemienia lnianego - super fit 160

krakersy i do tego nieziemsko zdrowe. Krakersy z siemienia lnianego, nie licząc dodatku wody, praktycznie są z jednego składnika. Idealne solo, lub do pochrupania przed tv, idealny dodatek do past, hummusów, sałatek i do lunch boxów. Są super chrupiące, fenomenalne, a przepis oczaruje Cię swoją prostotą. Bezglutenowe krakersy z siemienia lnianego są nie tylko dla preferujących zdrową kuchnię. Siemię lniane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka z tortelinii z nadzieniem szynki i sera 113

mniejsze kawałki. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Tak przygotowaną fasolkę i paprykę wrzucić na patelnię. Wlać pomidory z puszki i wodę. Dodać zioła, pastę curry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 5- 7 minut. Fasolka musi zmięknąć. Do sosu dodać tortelinii i gotować jeszcze 3-4 minuty. Obsypać serem, przykryć przykrywką garnek

Kuchnia Pokoleń
Wypasione kanapki z grillowanym kurczakiem, pesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda 146

plastry sera żółtego Hochland Gouda Przygotowanie kanapek z grillowanym kurczakiem: 1. Zacznij od przygotowania pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie składniki pesto umieść w pojemniku malaksera i zmiksuj na pastę. 2. Pierś z kurczaka oczyść, posyp solą i pierzem i posmaruj oliwą. Dobrze rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej kurczaka z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 minuty

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią 121

pomocą łyżki - wykładać dość spore porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor. Użyłam mąki żytniej typ 720 i pasty orzechowej ze sklepu Radix

Di gotuje
Chlebek z cukinii 112

niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st C. Piecz przez 50 minut. Po wyjęciu wyjmij chlebek odwracając formę i pozwól mu ostygnąć. Podawaj z pastami, masłem lub oliwą z przyprawami. Smacznego! Artykuł Chlebek z cukinii pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 113

porcji : 2 Danie występuje pod wieloma szerokościami geograficznymi i pod różnymi nazwami. W Holandii jest to „danie filozofa”, we Francji „tłuczonka Parmentiera”, w Chile „pasta ziemniaczana, ale najbardziej znana jest angielska, czy raczej brytyjska (do potrawy przyznają się też Szkoci i Irlandczycy) wersja, która występuje w dwóch dwóch odmianach: cottage pie (z mięsem wołowym

Niedzielny kucharz
dynia z ciecierzycą - żółte rozgrzewające danie 143

dyni 1 żółta papryka 1 puszka ciecierzycy  1 puszka kukurydzy mały słoiczek ajvaru - przepis tutaj 1 puszka mleka kokosowego przyprawy - curry, sól, suszony imbir, suszony czosnek, łyżeczka żółtej pasty curry Przygotowanie: na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu (może być bez) podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i również chwilę podsmażamy dodajemy paprykę, przyprawy

Gotowanie z pasją
Penne z mięsem i warzywami 186

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 400 g mięsa mielonego 2 duże pomidory 1 mała cukinia 1/2 bakłażana 2 małe czerwone papryki 1 cebula 1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek sól, … Czytaj dalej Penne z mięsem i warzywami

czarrna od kuchni
Pomidory suszone w zalewie (z czosnkiem, bazylią, rozmarynem i papryczką chilli) 180

Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania suszonych pomidorów, czyli dodatku idealnego do sałatek czy past na kanapki. Aby "podkręcić" smak pomidorów do każdego słoiczka dodałam inne dodatki, tj. świeże listki bazylii, gałązkę rozmarynu lub papryczki chilli. Takie pomidory pięknie się prezentują oraz świetnie smakują. Uwaga - po ususzeniu miąższ z pomidorów powinien być jeszcze lekko mięsisty, aby pomidory były miękkie i soczyste

Ugotować
Ciasto drożdżowe z jeżynami i kruszonką 143

łyżek mąki pszennej 8 łyżek cukru Dodatkowo: 600g świeżych jeżyn   Zaczynamy od przygotowania zaczynu – do miski wkruszamy drożdże, dodajemy do nich cukier i ucieramy łyżką na pastę. Następnie dodajemy do nich mleko i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.   Do dużej

Smaczna Strona
Łosoś z warzywnym ratatouille 153

Łosoś z warzywnym ratatouille w 15 minut. Łosoś to chyba jedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą 165

Koniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam

Fabryka pomysłów
Cygańska cukinia 296

przechowywała w słoikach po pasteryzacji, bo może byłby z tego niezły zapasik w typie dania ekspres Składniki : 1 nieduża cukinia 1 duża cebula 1 puszka, krojonych pomidorów 2 łyżki pasty ajwar lub sosu z pieczonych warzyw ( używam własnego – przepis wkrótce ) 2 ząbki czosnku 1 łyżka , ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

Ogrodnik w podróży
Pieczone placki z cukinii, sera feta i suszonych pomidorów 133

Aromat suszonych pomidorów, czosnku i użytych przypraw dopełniły całości :) Placki wyszły lekkie, ale pożywne. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako dodatek do placków podałam  pastę z pieczonej papryki . PLACKI Z CUKINII Z FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI Czas przygotowania 40 minut Z podanych składników wyszło 12 sporych placków Duża cukinia 3 małe/2 duże jajka

HealthyCreations
Ciągnące się ciasteczka sezamowo-kokosowe z syropem klonowym (bez mąki) 125

wnętrze i zapieczony wierzch. Syrop klonowy nadał im ciekawego posmaku, choć możecie go zamienić na dowolny lub po prostu dodać płynnego miodu. Pyszności! Koniecznie spróbujcie. (około 10 sztuk) 150g pasty tahini/masła sezamowego (*) 100g wiórków kokosowych    100g cukru kokosowego (**) 2 łyżki syropu klonowego (można użyć innego syropu lub miodu) 1 jajko  Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania

Di gotuje