pasty - 13297 przepisów (strona:470/887)

Quesadilla z kurczakiem 226

akurat macie w lodówce. Ja wybrałam do swojej quesadilii kurczaka, który pozostał mi z wczorajszego obiadu oraz warzywa, które miałam w kuchni. Zobacz też: Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków Pizzerinki czyli mini pizze Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Przepis na quesadillę z kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 15 minut Składniki 2 tortille kawałki upieczonego/podsmażonego kurczaka

Kuchnia Bazylii
TWAROŻEK NA SŁODKO 102

Wymieszać twaróg z miodem i cynamonem.  Wyłożyć twarożek na pieczywo. Gotowe :D 362 kcal (B:25g W:51g T:6g) ZOBACZ INNE WERSJE: TWAROŻEK Z PAPRYKĄ NA KANAPKI PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKIEM, TWAROŻKIEM I PAPRYKĄ

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami 184

część po ugotowaniu zamrozić i mieć żelazny zapas obiadu. Farsz z tych pierogów jest tak dobry i uniwersalny, że jeżeli coś zostanie to nadaje się idealnie do kanapek jako pasta. Składniki na około 50 pierogów standardowej wielkości: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta soli 1,5 szklanki gorącej wody * nie ważne czy to szklanka czy kubek, ważne

greenscarf
Bakłażan faszerowany 247

mnie jeden z lepszych pomysłów na pyszny obiad z wykorzystaniem tego warzywa. Do tego idealnie doprawione mięso mielone i mamy bardzo apetyczne danie. Z bakłażana można też śmiało zrobić pasty oraz placki. Placki z bakłażana to błyskawiczna przekąska, którą polecam również dzieciom. Z warzywnych placków świetne będą także placki z dyni - na słodko

AniaGotuje.pl
Ciasto z Gruszkami i Kremem Waniliowym „Gruszkowe Słoneczko” 1106

nasączenia: około 100ml wody 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Krem Waniliowy Diplomat: 450ml mleka 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 5 żółtek 130g cukru 30g mąki ziemniaczanej 15g żelatyny + 100ml zimnej wody 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% Masa gruszkowa: 1,5kg umytych gruszek 1 łyżka

Mała Cukierenka
SUSHI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 197

Violetty:  TUTAJ LINK Przyjęcie z Pająkami:  TUTAJ LINK SKŁADNIKI I PRZYBORY DO SUSHI: 500 g ryżu do sushi 1 opakowanie nori - prasowane algi sos sojowy ocet ryżowy pasta wasabi marynowany imbir mata bambusowa do rolowania bardzo ostry nóż pałeczki (można też jeść rękoma :D) odrobina barwników spożywczych: filetowy, niebieski, zielony, żółty, czerwony SKŁADNIKI NA ZAPRAWĘ OCTOWĄ

Słodko-Słony Świat Ilony
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 144

makaron pokrył się sosem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przygotowanie białego sosu: W niedużym garnku roztopić masło i dodać liść laurowy, dodać mąkę i chwilę smażyć aż powstanie gęsta pasta. Stopniowo dolewać mleka ciągle mieszając, aby rozprowadzić mąkę. Sos powinien być dość gęsty, półpłynny. Zdjąć z ognia, dodać  gałkę muszkatołową, musztardę i garść żółtego sera, wymieszać aby ser się rozpuścił

Codzienne Gotowanie
TWAROŻEK Z PAPRYKĄ NA KANAPKI 95

mała (70g) - szczypiorek - 1/2 pęczka (15g) - przyprawy: sól himalajska, papryka słodka, pieprz czarny. WYKONANIE: Cebulę, paprykę i szczypiorek drobno pokroić, wymieszać z twarogiem, kefirem i przyprawami. I pasta do smarowana na kanapki gotowa. całość: 393 kcal (B:56g W:16g T:11,6g) 1 porcja z 4: 98,2 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Sałatka jerozolimska z granatem 90

sałaty garść świeżo posiekanej natki pietruszki lub kolendry 1-2 łyżki świeżego soku z cytryny pół łyżeczki soli morskiej (świetna jest Maldon Sea salt ) Dressing:   1 łyżka pasty tahini, 2-3 łyżki oleju sezamowego (można kupić m.in. w sklepie Kuchnie Świata), 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki wody, świeżo zmielony czarny pieprz i sól do smaku. Opcjonalnie

Cztery Fajery
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 109

przygotowanie idealnego risotto czy doskonałego włoskiego deseru panna cota bez tych czynności możliwe nie jest. Podobnie, jak podsmażanie (urządzenie posiada funkcję saute ) cebuli lub drobno posiekanego czosnku, imbiru czy pasty curry do potraw indyjskich i tajskich. Robot kuchenny Kohersen Mycook sprawdza się w takich sytuacjach perfekcyjnie, a efekt widzicie na zdjęciach :) Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny Ubijanie i emulgowanie

Cztery Fajery
Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką 118

gotuje się długo, etapami i, jak napisał Giovannni Goria, autor kulinarnych książek: „wymaga anielskiej cierpliwości”. Trudno się dziwić namaszczeniu z jakim danie było szykowane, bo Maria Rosa na blogu Pasta Grannies wyjaśnia, że risotto było przyrządzane, kiedy mężczyźni z tego biednego regionu ruszali w świat za pracą, gotowano je w ostatni dzień przed podróżą, żeby zabrali ze sobą dobre wspomnienia

Niedzielny kucharz
Dynia pieczona 241

samodzielny posiłek. Można do niej ugotować ulubioną kaszę np. pęczak lub wymieszać z risotto. Dynia pieczona stanowi też świetny dodatek do ryb i wieprzowiny. Po zblendowaniu powstanie Ci pyszna pasta dyniowa z serem, którą można smarować kanapki

AniaGotuje.pl
KOTLETY Z PIECZONEGO ŁOSOSIA 144

piekarnika. Pieczemy 20 minut, wyjmujemy na blat i i zgrubnie rozdrabniamy widelcem. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  Dodajemy jajko, mąkę migdałową, koperek i ziarenka różowego pieprzu. Rozdrabniamy widelcem na pastę.  Łyżką nabieramy porcje masy i zwilżonymi wodą dłońmi formujemy okrągłe, płaskie kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, po około

cool and minty
jesienna wegetariańska potrawka - dynia, batat, ciecierzyca i inne cuda 129

dyni 200 g cukinii 1/2 batata  1 pomarańczowa papryka 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 puszki mleka kokosowego szklanka wody przyprawy: imbir, czosnek granulowany, papryka słodka, curry plus łyżeczka pasty curry garść świeżej pietruszki Przygotowanie: wszystkie warzywa kroimy w kostkę na patelni dusimy pokrojoną cebulę po chwili dodajemy pokrojone bataty i dynię podlewamy wodą i dodajemy cukinię i paprykę  dusimy

Gotowanie z pasją
„Królewska pieczeń” szynka szpikowana warzywami i majonezem 113

wielkości ogórka szklarniowego ( często to piszę , ale takie okazy są najsmaczniejsze i najłatwiejsze w obróbce ) 1 cebula 1 papryka zielona 1 jabłko – słodko winne 1 pomidor , najlepiej typu pasta 1-2 ziemniaki 1 mały słoik majonezu , koniecznie gęstego , ja zawsze używam Winiary 4-5 łyżeczek pikantnego sosu barbecue 2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Szynkę płukamy , oczyszczamy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania