pasty - 13297 przepisów (strona:478/887)

Kolorowa zupa jarzynowa z pieczarkami i ryżem 145

wlać śmietankę i po zagotowaniu wyłączyć. Doprawić pieprzem i jeśli to konieczne dosolić. Mięso z rosołu po obraniu ze skóry i kości można posiekać do zupy lub wykorzystać do past, pierogów lub krokietów

Czerwień i błękit
ZUPA TAJSKA Z KREWETKAMI 310

puszka mleczka kokosowego ok 2cm imbiru 1 limonka 1 papryczka chilli ( ja użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowe 2 łyżki past Tom Yum 2 łyżki sosu ostrygowego lub rybnego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka kurkumy ok 10-15 krewetek 1/2 opakowania makaronu ryżowego świeża natka kolendry lub pietruszki PRZYGOTOWANIE: Wodę

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pasta do chleba z soczewicą 156

przez praskę, pomidory pokroić, soczewicę osączyć na sicie Powyższe składniki włożyć do miksera, dodać pieprz, olej w którym były pomidory, odrobinę soli - zmiksować Dodać pieprz, ewentualnie wodę ponownie zmiksować Pasta ma przypominać konsystencją miękkie masło.                  Znacie małe praktyczne opakowania  warzyw firmy Bonduelle

Proste Potrawy
Szybka sałatka ze szpinakiem i cieciorką 164

kromki świeżego pieczywa. Polecam. Olej porowy, to produkt pochodzący z Manufaktury Łagowski. Poza wspomnianym olejem w ofercie Manufaktury Łagowski znajdzie również: olej pomidorowy, olej pieprzowy, olej wędzone warzywa, pastę pomidorową, czekoladę śliwkową, i moją ulubioną czekoladę jabłkową. Uwielbiam ją jeść od tak… łyżeczką prosto ze słoika. Polecam, wspaniały deser dla każdego Zachęcam Was do odwiedzin fanpaga Manufaktury Łagowski

Słodkie okruszki
Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki 157

wolicie klasykę skorzystajcie z przepisu na klasyczne tzatziki Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka przyprawy harrisa (nie pasty) 1 łyżka oleju 1/2 puszki kukurydzy 1/2 sałaty lodowej 4-5 chlebków pita (najlepiej takich domowych ) Sos tzatziki : 1 ogórek szklarniowy (3 gruntowe) 2 ogórki kiszone (można zastąpić zwykłym ogórkiem

PatiGotuje
Papryka faszerowana 137

choć sezon na paprykę już właściwie zakończony. Tym razem nie szukałam żadnego specjalnego przepisu tylko wykorzystałam akurat to co było w lodówce. Po robionej poprzedniego dnia paście z awokado i fety ( przepis tutaj ) zostało jeszcze prawie całe opakowanie tego sera więc dodałam go do farszu. Dzięki temu konsystencja nadzienia była miękka ale zwarta

Gotuj Się Kto Może
Pasta kanapkowa z awokado 96

masz pomysłu z czym zjeść kanapkę na śniadanie bądź na kolację ? Oto pyszna szybka i bardzo zdrowa pasta z awokado i jajek. Najdłużej schodzi z ugotowaniem jajek, bo później wszystko miksujemy w blenderze na gładką masę - więc trwa to kilka sekund. Generalnie przyprawy dałem takie jakie miałem pod ręką. Wyszła naprawdę bardzo pyszna i sycąca kolacja :) Składniki: pół awokado

Smacznie Pysznie Kalorycznie
WARSZTAY Z OLEJEM WIELKOPOLSKIM 94

potraw to, co najlepsze, podbije najbardziej wymagające podniebienia, a jego uniwersalne zastosowanie docenią miłośnicy zdrowej, ale także zróżnicowanej kuchni. Jest doskonały zarówno do smażenia jak i sałatek, zup oraz past czy dipów. Na pewno te warsztaty pokazały mi w jaki sposób wykorzystywać kwiaty do potraw. Poznałam nowe przepisy, które pewnie przygotuje w niedługim czasie mężowi. W tym miejscu chciałabym serdecznie

Kuchnia w oparach
SPAGHETTI W WIEJSKIM KLIMACIE 85

pieprz i kolendrę ususzoną miksujemy na gładką masę.  Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cukinię i posiekane chilli. Po 3 minutach dodajemy groszek i podsmażamy ok 3 minut. Dodajemy pastę z awokado i dodajemy odrobinę wody.  Gotujemy chwilę. Makaron dodajemy do sosu i chwilę podsmażamy. Jajka sadzone przygotowujemy z jajek przepiórczych. Makaron wykładamy na talerz. Posypujemy go posiekanymi pistacjami

Kuchnia w oparach
ZAKRĘCONE BUŁKI POMIDOROWO-BAZYLIOWE Z PATELNII 126

Zostawiamy bułeczki na 15 minut. Po tym czasie smażymy nasze bułeczki po ok 7 cm z każdej strony. Bułki idealnie nadają się do podania ich wraz z pastami warzywnymi lub rybnymi. Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Kuchnia w oparach
SERNICZKI Z TUŃCZYKIEM NA SERKU RICOTTA 118

odpowiedział, że "On takich wynalazków jeść nie będzie". Postawiłam jednak serniczki na stole i mąż zaciekawiony wziął kawałek na widelec a następnie ukroił sobie kawałek. Serniczki są idealne jako pasta do chleba. Serniczki są puszyste i delikatne z mnóstwem warzyw. Każdy może modyfikować dodatki tak jak lubi. Składniki: SPÓD 1 szklanka ulubionych płatków 40 g masła 1 łyżka startego sera

Kuchnia w oparach
Piątek: Sushi bowl, czyli sushi bez zawijania 161

doskonale, jest pożywna i zdrowa. Polecamy! Sprawdź wszystkie nasze propozycje na menu w tym tygodniu! Menu na tydzień – przepisy dla rodziców Niedziela: Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini Poniedziałek: Pasta alla vodka z groszkiem i prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto i szparagami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek: Sushi bez zawijania- sushi bowl Sushi

Niedzielny kucharz
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem 119

dań. Można ją wykorzystać do zamarynowania warzyw czy mięsa, przygotować na jej bazie sos do makaronu, polać nią chlebowe grzanki, czy zupę. Oliwę tę dodaje także do pesto i past kanapkowych (np. z awokado). Oliwę aromatyzowaną czosnkiem i chilli dostaniecie w wielu sklepach, m.in. jest ona dostępna w wybranych Biedronkach. Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem Składniki / na 2 porcje

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa pomidorowa z makaronem 135

seler zetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania lub pasty do chleba lub obrać ze skóry i kości, pokroić i włożyć z powrotem do zupy. W małym garnku z nieprzywieralnym dnem rozgrzać masło, dodać koncentrat pomidorowy i smażyć

Czerwień i błękit
Krem szparagowy z migdałowo-pietruszkowym pesto i ptysiowym groszkiem 129

solą, pieprzem i zmiksować blenderem do postaci kremu. Następnie wlać zahartowaną śmietanę i chwilkę gotować na małym ogniu. 3. Pesto: Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera. Zmiksować do postaci pasty, doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Krem szparagowy podawać z pesto i ptysiowym groszkiem

Szalona Kuchnia Eweliny