pasty - 13297 przepisów (strona:481/887)

Poniedziałek: Orecchiette z pomidorkami Jamiego Oliviera 156

międzyczasie umyj i przekrój pomidorki na połowy, włóż do głębokiej misy, dodaj 4 łyżki oliwy i parmezanu, skruszoną papryczkę chili, posiekaną paprykę i filecik anchois roztarty na pastę. Wymieszaj, posól i popieprz. Krok 3 Odcedź makaron i gorący przełóż do misy z warzywami. Wymieszaj dokładnie i podawaj na ciepło lub, po ostygnięciu, na zimno. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Orecchiette z pomidorkami

Niedzielny kucharz
Orecchiette ze świeżymi pomidorkami – super przepis na sałatkę makaronową 164

międzyczasie umyj i przekrój pomidorki na połowy, włóż do głębokiej misy, dodaj 4 łyżki oliwy i parmezanu, skruszoną papryczkę chili, posiekaną paprykę i filecik anchois roztarty na pastę. Wymieszaj, posól i popieprz. Krok 3 Odcedź makaron i gorący przełóż do misy z warzywami. Wymieszaj dokładnie i podawaj na ciepło lub, po ostygnięciu, na zimno. Smacznego! Artykuł Orecchiette ze świeżymi pomidorkami

Niedzielny kucharz
Zupa krem z pieczonej papryki z mlekiem kokosowym 111

naczynia lub worka foliowego i zawiąż. Odstaw na 10 minut, żeby przestygłą. Następnie zdejm z nich skórkę, wyciągnij gniazda nasienne i nasionka i przełóż upieczone płaty do garnka z pastą pomidorową i przyprawami. Całość zmiksuj ręcznym robotem (lub w mikserze). Ponownie zagotuj i duś jeszcze przez 10 minut. Im dłużej zupa będzie się dusić tym głębszego nabierze smaku. Dodaj więcej

Niedzielny kucharz
Pęczotto primavera 105

Pęczotto primavera to wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą zrobioną jak risotto. Pęczotto jest wariacją na temat spaghetti primavera, pasty wymyślonej w 1975 r. w nowojorskiej restauracji Le Cirque. Dzisiaj jest to jeden z kanonicznych makaronów, podawanych kiedy na rynku pojawiają się nowalijki. Stąd zresztą wzięła się nazwa – primavera to właśnie nowalijki. W czasach kiedy przez cały

Niedzielny kucharz
Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami 364

Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami szybkie, proste i przepyszne dnie. Idealnie nada się gdy odwiedzą Cię nie spodziewani goście albo szykujesz romantyczna kolację. Nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z ciecierzycą i fetą 238

Zawsze warto mieć w domu puszkę ciecierzycy. Można z niej bardzo szybko zrobić pyszną pastę lub szybką sałatkę z ciecierzycy i fety . Do tej sałatki dodaję też sporo kolorowych warzyw. To super pomysł na obiad.  Do sałatki z cieciorki i fety wrzucam często również makaron, podsmażanego kurczaka lub moją ulubioną kaszę pęczak. To taki mój najlepszy bazowy przepis

AniaGotuje.pl
Faszerowane jajka z musztardą 381

kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Do blendera wkładamy musztardę, żółtka, majonez i biały ser. Wszystko dokładnie blendujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Następnie faszerujemy białka pastą musztardową, a na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 155

Jajka z pastą z łososia Jajeczka faszerowane wędzonym łososiem to wspaniały pomysł na wielkanocne śniadanie. Dodatek kurkumy do nadzienia sprawia, że nabiera ono pięknego żółtego koloru. Przy przygotowywaniu farszu należy uważać aby go nie przesolić gdyż zarówno łosoś jak i majonez są już słone, więc wystarczy dodać zaledwie szczyptę soli.   Składniki: 3 jajka 50 g wędzonego łososia 1 pełna

Blog z Apetytem
Schab po warszawsku – nowoczesna wersja 175

cebulą, chrzanem i dymką. Mieszamy z kaparami i pieprzem. Schab kroimy na centymetrowe plasterki. Każdy plasterek nadkrajamy w połowie, żeby powstała kieszonka.   W każdą kieszonkę wkładamy czubatą łyżkę pasty chrzanowo jajecznej. Układamy na ładnym talerzyku i dekorujemy odrobiną posiekanej dymki, kilkoma kaparami i posypujemy pieprzem. Artykuł Schab po warszawsku – nowoczesna wersja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Polędwiczka nadziewana pesto z zielonego groszku 166

obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, orzeszki i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Dodać połowę ilości ugotowanego zielonego groszku i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Następnie dodać pozostały zielony groszek, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Polędwiczki nafaszerować groszkowym farszem, a następnie każdą polędwiczkę owinąć plastrami szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym

Szalona Kuchnia Eweliny
Galaretka drobiowa z jajkiem 153

Galaretkę drobiową robię często,bo bardzo ją lubię,a ,że rosół robię z dużą ilością mięsa to często mi go zostaje więc trzeba je wykorzystać ,raz robię pasztet,raz pastę do chleba a czasem galaretkę.Wielkanoc już tuż tuż więc tym razem zrobiłam z jajem ,natką pietruszki i marchewką. Pychotka.... Składniki: 600-700 g mięsa drobiowego z rosołu bez kości

Swojskie jedzonko
Gofry jaglane 293

dżem z jak największą zawartością owoców, banana, mus z owoców leśnych czy domowy krem czekoladowy z orzechów. Jeśli pominiecie słodzik, gofry mogą być także zestawione z wytrawnymi składnikami, np. pastą z awokado. Pamiętajcie, żeby porządnie rozgrzać gofrownicę, a same gofry suszyć na kratce, nie na talerzu – dzięki temu będą cudownie chrupiące Jeśli nie macie w domu mąki jaglanej, zblendujcie

Powiedz dietom nie
Mazurek migdałowy z bezą 170

kruchego czy słodkiej tarty? Jak dla mnie ni czym…chyba że nazwą no tym, że spód jest może nieco grubszy. Mazurki są dekoracyjne ale ozdobienie go kolorową cukrową pastą to opcja nie dla mnie. Ja wolę naturalne składniki. Mazurek z migdałową bezą jest smaczny i kruchy. Słodycz przełamałam jagodowymi owocami. Sądzę, że taka wersja mazurka zadowoli każdego smakosza ciast

codojedzenia
Najlepsza pascha wielkanocna 216

litry mleka (użyłam pełnotłustego pasteryzowanego) 500 ml kwaśnej śmietany (użyłam 200 g  Creame fraiche  i 300 g sour cream) 6 jaj laskę wanilii rozciętą na połowę lub pastę waniliową 2 duże cytryny- otarta skórka i sok 250 g dobrego masła 3/4 szklanki cukru pudru bakalie  użyłam 35 g suszonej żurawiny 35 g rodzynek 50 g posiekanej kandyzowanej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
KREWETKI PO MEKSYKAŃSKU 171

gotowane w lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni  meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w proszku. Podane z ryżem, pastą z awokado i jogurtem naturalnym. Obficie skropione sokiem z limonki. Polecam na weekendową kolację. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 40 g masła 1 cebula / drobno posiekana 4 ząbki czosnku / pokrojone

cool and minty

Proponowane wyszukiwania