Jesień to klasyczny czas na zupy. Gdy za oknem nastaje chłód i ziąb, w szyby zacina deszcz, poranek wita nas mgłą i niską temperaturą, oznacza to, że nadeszła pora na jesienne i rozgrzewające zupy. A jako, że październik i listopad to czas dyni, to właśnie to warzywo bardzo i często gości na naszych stołach. Piękna i pomarańczowa dynia doskonale komponuje się i kolorystycznie i smakowo z batatami. Do tego kumin, kolendra i odrobina chili - i jest bardzo pysznie ! Zapraszam po pyszny przepis ! Parę słów o batatc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...