pasta - 17303 przepisów (strona:472/1154)

Pasta do chleba z czerwonej fasoli 182

Szybka w przygotowaniu, smaczna a przede wszystkim zdrowa pasta :) Coś co przypadnie do gustu miłośnikom bezmięsnej diety i nie tylko.  Zapraszam! Pasta z czerwonej fasoli Składniki: puszka czerwone fasoli łyżka słodkiej papryki łyżka ostre papryki szczypta ziół prowansalskich (opcjonalnie) 3 łyżki oliwy szczypta czosnku sól, pieprz do smaku  Przygotowanie: Fasolę odsączyć, włożyć do miski.  Dodać przyprawy, wymieszać

Tagebuch po polsku
Pörkölt wołowy (Marhapörkölt) 143

gulasz to klasyczne węgierskie danie. Jest prosty, nie wymaga wielu składników i jest pyszny. Co prawda warto użyć do niego węgierskiej pasty paprykowej, by nadać mu smaku, ale jeśli jej nie macie to trudno, dzięki słodkiej i ostrej papryce na pewno wam wyjdzie. Przynajmniej nie popełnicie takiego błędu jak ja, czyli zamiast łagodnej pasty dodałam całą łyżkę ostrej. Efekt był

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Błyskawiczna pasta z bryndzy, szprotek i jajka + film 253

Błyskawiczna pasta ze szprotek, bryndzy i jajek to świetny pomysł na smaczne smarowidło do kanapek a także ciekawy sposób na urozmaicenie śniadań i kolacji, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła

Smakowite Dania
Suszona Wołowina 153

imprezie. Szczególnie Panom posmakują, do tego piwo i macie idealne połączenie.  Składniki:  1 kg polędwicy wołowej 50 ml sosu Teriyaki  50 ml sosu sojowego 1 łyżka pasty chilli 1 łyżka wasabi Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj  Przygotowanie:  polędwicę oczyścić i osuszyć następnie wyłożyć do zamrażarki na 1 h aby lekko się przymroziła(...)będzie lepiej się ja kroiło). W większym pojemniku wymieszaj wszystkie składniki marynaty: sos sojowy, Teriyaki, pastę chilli i wasabi. Polędwicę kroimy w cienkie plastry i wkładamy do pojemnika, dobrze wymieszaj z marynatą. Wstaw do lodówki na 2h. Następnie plastry mięsa wyłóż do suszarki (takiej jak suszymy owoce) i suszymy ok 6h co jakiś czas przekręcając. Jeżeli

Niezły Młynek
Łagodne zielone curry z kurczakiem 239

papryczek chili, które należy dodać do dania na początku gotowania. Do przygotowania dania użyłem: 750 gram udek kurczaka, 400 ml mleka kokosowego, 500 ml bulionu drobiowego, 3 łyżek zielonej pasty curry, 3 łyżek sosu rybnego, 3 łyżek sosu ostrygowego, 2 łyżek sosu sojowego, 4 suszonych liści limonki kaffir, 2 łyżeczek mielonej kurkumy, 2 łyżek oleju słonecznikowego, 4 ząbków czosnku(...)zimnego oleju przecisnąłem przez praskę 4 ząbki czosnku. Całość podgrzewałem na średnim ogniu do momentu, kiedy czosnek wydzielił intensywny zapach. Wówczas dodałem do niego 3 łyżki zielonej pasty curry, a po dalszym smażeniu przez 30 sekund - zamarynowanego wcześniej kurczaka wraz z marynatą. Całość doprowadziłem do wrzenia po czym dodałem 4 pokruszone liście limonki kaffir, a całość zalałem 400 ml mleka

Wyprawy kulinarne
Pasta jajeczna bursztynowa 188

Pasta jajeczna na świeżym, domowym chlebie to jedno z moich ulubionych śniadań. W ogóle lubię jajka i jem je często, może nawet za często, ale co tam! Przecież nigdy nie słyszałam żeby ktoś umarł z powodu przejedzenia się jajami. Pasta jajeczna jest łatwa i szybka do przygotowania. Najbardziej lubię taką klasyczną, tylko z dodatkiem szczypiorku. Ale można ją przyrządzać

Smaczna Pyza
Pasta z pieczonej papryki i bakłażana 160

Absolutnie genialna pasta z pieczonych warzyw. Idealnie sprawdza się jako smarowidło do chleba lub wegetariański dip do imprezowych przekąsek, takich jak krakersy, nachosy czy surowe warzywa. Szybka i banalnie prosta w przygotowaniu, a efekt końcowy- zdecydowanie niewspółmierny do włożonego wysiłku. Musicie koniecznie spróbować! Polecam!   Składniki: 1 bakłażan 2 czerwone papryki 1 główka czosnku w łupinach 3 szalotki odrobina oliwy(...)czosnku w łupinach i pieczemy kolejne 20 minut, aż warzywa będą lekko przypieczone. Wyjmujemy z piekarnika. Czosnek obieramy z łupinek. Wszystkie warzywa razem z kuminem i kolendrą miksujemy na pastę. Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta na kanapki z pieczarkami, jajkami i porem 164

Kolejna propozycja pasty na kanapki... nie ma co zachwalać trzeba po prostu spróbować:-) Polecam w szczególności fanom pieczarek:-) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 por 50 g masła (82% tłuszczu) pokrojony drobno koperek (może być mrożony) - ilość według uznania 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo Pieczarki kroimy na pół. Por kroimy(...)grubym lub średnim sicie) mielimy jajka, następnie usmażony i ostudzony por z pieczarkami. Całość mieszamy. Do warzyw dokładamy koper, majonez, chrzan i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Pastę wkładamy do lodówki aby zgęstniało masło. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 256

Polędwiczka wieprzowa nadziana pastą z bobu i upieczona w cieście francuskim. Bardzo lubię tak przygotowaną polędwiczkę, bo jest delikatna i soczysta. 1 polędwiczka wieprzowa 200g bobu sól pieprz czarny mielony słodka papryka mielona 1 małe opakowanie ciasta francuskiego SOS: 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietanki 30% sól pieprz biały szczypta gałki muszkatołowej masło(...)Doprawić solą i pieprzem. W okresie zimowym można sięgnąć po mrożony bób. Średniej wielkości polędwiczkę oczyścić odcinając białe błonki. Ostrym i długim nożem zrobić w środku nacięcie. Dokładnie napełnić pastą z bobu. Nafaszerowaną polędwiczkę natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na godzinę. Na patelni rozpuścić masło i na dobrze rozgrzanej patelni obsmażyć polędwiczkę z każdej strony. Ciasto francuskie naciąć

https:KKuchniaMniam
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 153

Ziemniak gotowany , sztuka - 150 gram - 90 kcal     1500- 1524 KCAL DO ZJEDZENIA PRZEZ CAŁY DZIEŃ :  ****************************************************************     1 Śniadanie - 350 kcal :  BUŁKA KAJZERKA Z PASTĄ OWOCOWĄ: *********************************************************************** bułka kajzerka -50 g. 3 łyżki białego serka ziarnistego - 150 g. kiwi - 60 g. jabłko - 100 g. gruszka - 150 g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ***************************************************  Kajzerkę smarujemy pastą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Hummus czyli pasta z ciecierzycy 166

smaczną wieczorną przekąskę proponuję domowy hummus :) Bardzo prosta i szybka pasta z ciecierzycy . Czytaj więcej

Ana Mari's world
Hummus czyli pasta z ciecierzycy 166

smaczną wieczorną przekąskę proponuję domowy hummus :) Bardzo prosta i szybka pasta z ciecierzycy . Czytaj więcej

Ana Mari's world
Serdeczne pizzerinki 121

pomidorków koktajlowych przekrojonych w poprzek na 3 części kilkanaście oliwek zielonych, przekrojonych na pół 150 g sera żółtego, np. Goudy lub Ementalera zioła do pizzy lub oregano 4-5 pasty pomidorowej   W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, dodać cukier i 3 łyżki mąki. Dobrze wymieszać. Odstawić do momentu aż drożdże zaczną pracować. Wówczas dodać sól, połowę oleju(...)kształcie serca, rozkładając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Poczekać kilkanaście minut, by ciasto na blasze nieco podrosło. W tym czasie przygotować dodatki. Ciasto posmarować pastą pomidorową, posypać tartym na grubych oczkach serem, rozłożyć plastry pomidorów i oliwek. Posypać ziołami. Blachę z pizzami wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 15 minut w temperaturze 240 oC na środkowej

Czerwień i błękit
Pasta słonecznikowa ze świeżą pietruszką, bazylią, nasionami chia 87

Pasta słonecznikowa ze świeżą pietruszką, bazylią, nasionami chia Składniki: 1 szklanka słonecznika 2 ząbki czosnku 2 szklanki świeżej bazylii 1 szklanka świeżej pietruszki 1 łyżeczka nasion chia sól 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju lnianego 2 łyżki oleju z dynii 30 ml wody Słonecznik zalałam wrzątkiem. Następnie opłukałam i odcedziłam. Dodałam czosnek, pietruszkę, bazylię, nasiona chia, sól, wodę(...)olej lniany, olej z dynii i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki zmiksowałam na gładką masę za pomocą blendera. I pasta gotowa

nietadieta
CZERWONE CURRY Z KREWETKAMI PO TAJSKU 197

nowi smakosze! Polecam! SKŁADNIKI: * krewetki tygrysie – 250 g * cebula – 1 szt * korzeń imbiru – 2 cm * czosnek – 2 ząbki * nasiona kuminu – 1 łyżeczka * czerwona pasta curry – 2 łyżki * mleko kokosowe – 400 m * sos rybny – 1 łyżka * liść limonki kaffir ( ew. skórka z limonki ) – 2 szt * świeże zioła – kolendra SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną cebulę – szklimy. Wrzucamy przeciśnięty czosnek, kumin, a po chwili pastę curry – przesmażamy. Wlewamy mleko kokosowe oraz sos rybny, wrzucamy liście kaffiru, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu gotujemy kilka minut. Dodajemy oczyszczone krewetki i dusimy ok. 5 minut. Podajemy gorące posypane świeżą kolendrą. Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania